Dynamisk_yoga_m_Maja_Jonathan.jpeg

Grunnleggende tverrfaglig yogalærerutdannelse 300 timer

Modulbasert tverrfaglig yogalærerutdannelse vil gi deg en fordypning og berikelse av egen yogapraksis, uavhengig om du ønsker å bli yogalærer etter endt utdannelse, og et godt grunnlag for å kunne jobbe som yogalærer for deg som vil utdanne deg i et nytt yrke.

Vår erfaring er at vi trenger 300 timer for å gi en solid grunnutdannelse. Hjemmearbeid er en del av de 300 timene, blant annet skriftlige oppgaver som du får tilbakemelding på, slik at vi er sikre på at du forstår og integrerer stoffet vi går gjennom under samlingene. Vi er to lærere som gir individuell oppfølging både under og mellom modulene. Retreaten i juni-juli er en intensiv uke hvor det både blir praksis og teori. Her får du mulighet til å leve som en yogi på fulltid. Under utdannelsen får du mulighet til å øve undervisning og får veiledning på dette. 

Utdannelsens innhold

  • Rolig yoga: rolig, stressreduserende yoga tilrettelagt for alle som vil bruke yoga til å roe ned, inkludert dem som har sykdommer, skader, utbrenthet, og dem som ønsker mer energi, overskudd og bedre søvn

  • Dynamisk yoga: hvordan undervise Solhilsen, stående øvelser, flytsekvenser for å tilrettelegge for alle, hvordan styrke og åpne kroppen på en funksjonell måte uten å gå inn i prestasjon eller beredskap, hvordan bruke musikk for å underbygge yogapraksisen

  • Avspenning, pusteøvelser og meditasjon

  • Pedagogikk, stemmebruk og tilrettelegging av undervisning – hvordan du tilrettelegger for enkeltpersoner og grupper, grunnkurs og tema-workshops

  • Yogaens anatomi – funksjonell opplevd anatomi

  • Hvordan du tilrettelegger for online-undervisning

  • Yogaens filosofi – tradisjonell og moderne

  • Sanskrit yogavokabular og uttale, chanting og meditasjon

  • Yogaens etikk

  • Hvordan du livnærer deg som yogalærer 

Schermafbeelding 2020-07-03 om 10.32.19.

Datoer 2021


4.-7. mars
15.-18. april
12 -18. juli (retreat)
19.-22. august
16.-19. september
14.-17. oktober
11.-14. november (eksamen)

Schermafbeelding 2020-07-03 om 10.34.44.

Lærere på utdannelsen

Jannicke Wiel: Hovedlærer, pedagogikk, rolig og dynamisk yoga, chanting og yogafilosofi


Jannicke Wiel:
Rolig og dynamisk yoga, avspenning, pedagogikk, yoga business og etikk, sanskrit, chanting, yogafilosofi og -historie.
Anne Stine Baumann Frost: Pedagogisk veileder


Anne Stine Baumann Frost:

Anne Stine Baumann Frost er pedagogisk veileder på Oslo Yogas grunnleggende yogalærerutdannelse. Hun har regelmessige yogaklasser for ryttere ved Oslo Yoga. Hun er utdannet yogalærer ved Axelsons Body Work School og rytteryogainstruktør fra Fit2Ride i Danmark og har i tillegg praktisk pedagogisk utdanning fra høgskolen i Akershus. Hun har holdt rideundervisning, ridd og trent egne og andres hester gjennom 30 år og oppdaget for flere år siden hvordan man kan benytte yogaen for å forbedre sin ridning, rytterfølelse og kommunikasjon med hesten.
Jonathan Weber: Mindful Yoga, Mindfulness og meditasjon


Jonathan Weber: I am Oslo Yoga’s main meditation and mindfulness teacher. I contribute to Maja Thune’s Yoga Therapy Teacher Training with mindfulness as a tool to stress relief. I ams a certified teacher of Therapeutic Mindful yoga and Mindfulness-Based Stress Reduction. With over 25 years of experience in meditation and yoga I bring a deep level of wisdom to my teaching. I combine my broad knowledge of Eastern traditions with modern research to present effective techniques for realizing greater well-being, holistic health, and self-awareness. I have been practicing Tibetan Buddhist yoga and Jnana/Raja yoga since 1987. I’m also trained in Kripalu yoga, Edgu spinal maintenance, and Reiki healing. I’m a profesional fine artist and illustrator, having produced yoga drawings for Elixia’s training manuals and John Friend, founder of Anusara yoga. Originally from the United States, I have relocated to Norway.
Nina Urnes: Anatomi


Nina Urnes er osteopat og yogalærer, og har lang erfaring med undervisning i ulike yogastiler. Nina underviser anatomi på en engasjert måte, og er spesielt opptatt av nervesystemets anatomi og hvordan vi gjennom yoga kan påvirke nervesystemet. Anatomiundervisningen er funksjonell så du lærer det viktigste du trenger å vite som yogalærer i forhold til skadeforebygging og selvivaretakelse.
Anne Kristine Kavli og Frode Johansen: Anatomi og modifikasjonerAnne Kristine Kavli:
Anatomi, asana (yogastillinger), modifikasjoner
Frode Johansen:
Anatomi
Elise Østbø Jansen: Restorative yoga og nervesystemet


Elise Østbø Jansen: Elise har praktisert yoga og meditasjon siden hun var tenåring og er utdannet MBSR/Mindfulness-lærer med IMA (Institute for Mindfulness Based Approaches) NTNU + OASIS instituttet. Som yogalærer har hun utdanning i Yogaworks VInyasa, Yoga, Mindfulness og Nevroplastisitet, Ashtanga Vinyasa, Restorative, og Yin. Hun har forøvrig certifisering i TRE – Tremour/Trauma Release Exercises. Elise har undervist yoga i 15 år og har utdannet yogalærere i Mindful Yoga siden 2016, både via egne og andres utdanninger. Elise er hovedlærer i Yogamodulen på IMAs internasjonale MBSR-utdannelser og er stolt bidragsyter til Oslo Yogas lærerutdanning.
Pia Maria Kozlowski: Yogateknikk, bandha og sekvensering


Pia Maria Kozlowski: Pia er leder for Oslo Yogas Vinyasa yoga teacher training. Hun har praktisert yoga og meditasjon siden 2001 og har undervist i yoga siden 2003. Hun har ukentlige klasser i ashtanga yoga, vinyasa yoga og restorative yoga. Hun har ukentlige klasser i vinyasayoga og restorative yoga ved Oslo Yoga, og leder Oslo Yogas videreutdannelse i vinyasayoga. Pia underviste først i Iyengar yoga. I 2004 begynte hun å utforske og praktisere Vinyasa-yoga og begynte raskt å undervise dansere. Pia har mange lærerutdannelser og år med undervisning bak seg både i Vinyasa-yoga og Asthangayoga, men også i tradisjonell yogaterapi der individers spesifikke behov imøtekommes. Med over 13-års erfaring og undervisning i vinyasa-yoga har Pia blitt en lærer som tar kroppens alignment-prinsipper og forskjeller på alvor gjennom å fokusere på skadeforebygging og tilstedværelse i oppbyggingen av sekvenser. Samtidig er sekvensene hennes både morsomme og ofte overraskende! Hun fletter gjerne inn prinsipper fra yogaterapi inn vinyasa-klasser og vinyasa-krama-filosofi inn i yogaterapi og gir ofte personlig veiledning i klasseundervisning. Lengre tøyesekvenser er også en del av klassene hennes.

Priser 2022:
Early bird-pris ved påmelding innen 31. desember (30 dagers betalingsfrist): 39.000 kr.
Ordinær pris fra 1. januar (30 dagers betalingsfrist): 43.000 kr.

Krav for å bli med på utdannelsen:
Du må være over 23 år og ha praktisert yoga i minst to år, unntaksvis i ett år, flere ganger i uken.

Uansett hva du ønsker å bruke utdannelsen til, må du ha noe erfaring med både rolig og dynamisk yoga fra før. Det er en stor fordel å ha litt kjennskap til ulike tradisjoner og yogastiler, slik som ashtangayoga, mediyoga / kundaliniyoga, yin yoga, restorative yoga og meditasjon. En introduksjon til ulike yogastiler kan du få på Oslo Yogafestival, som er siste helg i januar hvert år.  Bor du i Oslo, vil vi kunne veilede deg til hvilke ukentlige kurs du bør gå i forkant av utdannelsen for å forberede deg, hvis du er usikker på hva du bør trene på frem til utdannelsen starter. Erfaringsbredden vil styrke deg i læringsprosessen fordi du har flere knagger å henge læringen på under utdannelsen. Som yogalærer underviser du ut fra deg selv. At du kjenner yogas øvelser og teknikk knyttet til stillingene, at du kjenner yogas stemning og sinnstilstand i deg selv, er en forutsetning for å kunne dele yoga med andre. Din egenpraksis før, under og etter utdannelsen er viktig for deg som yogalærer.

Din søknad til utdannelsen:
Vi ønsker å vite hva din motivasjon er for å delta på utdannelsen og vi vil vite litt om din bakgrunn og fysiske forutsetning. Det vil si at vi ønsker å vite hva du har trent/ praktisert av andre bevegelses- og oppmerksomhetsformer (qigong, meditasjon, dans etc) og hva du gjort av yoga (ulike former), og hva du har av skader og sykdommer. Når du søker på utdannelsen fyller du ut skjemaet. I tillegg må vi ha et anbefalingsbrev fra en yogalærer som du har gått hos/går hos.

Last ned søknadsskjema her. Søknaden og anbefalingsbrev skal sendes til Jannicke Wiel på epost: jannicke@osloyoga.no. Ta også kontakt hvis du har noen spørsmål.
 

Utdannelsens innhold

17.-20. mars: Første modul: Grunnleggende bærebjelker


Vi legger noen grunnleggende bærebjelker: * yoga, pust og mentale øvelser for økt ro. * forstå din egen kropp, dens muligheter og begrensninger så du kan møte deg selv med medfølelse og forståelse. * noen fundamentale øvelser som du gjør selv og øver på å instruere andre. Fokus på å forstå hvordan vi kan påvirke nervesystemet og hjernen gjennom yoga, avspenning, mindfulness og takknemlighetspraksis. Lærere: Jannicke Wiel og Jonathan Weber. Vi ser på kroppenes ulike forutsetning for å gå inn i ulike yogastillinger. Opplev egen kropp gjennom yogaanatomi med Anne Kristine Kavli og Frode Johansen. Vi reflekterer sammen over hva yoga er. Du får høre om yogaens eldre historie av Jannicke Wiel. Vi bygger opp en enkel egenpraksis med yogaøvelser og pusteøvelser som du skal øve på å dele med venner og kjente til neste modul. Du får øve undervisning med Jannicke Wiel og Anne Stine Baumann Frost.
21.-24. april: Andre modul: Shvavasana og hvile, kroppenes individuelle anatomiske forutsetninger for bevegelighet


Du lærer om hvordan du kan tilrettelegge i shavasana, nervesystemet og nøkler til avspenning av Elise Østbø Jansen. Du lærer mer om avspenning og avspenningsresponsen fra Jonathan Weber. Vi går gjennom yogaens nyere historie med Jannicke Wiel. Vi praktiserer mer yoga og har spesielt fokus på aktivering av kjernen med Jannicke Wiel. Vi avslutter den erfaringsbaserte anatomiundervisningen hvor du lærer om din egen kropps forutsetninger med Anne Kristine Kavli og Frode Johansen.
26.-29. mai: Tredje modul: Yogateknikk og bandha


Du lærer grunnleggende yogateknikk av Mark Stephens. Fokus på bandha og aktivering av kjernen med Pia Maria Kozlowski.
25. juni-1. juli: Retreat: fordypning, egenpraksis og undervisning


Retreatet holdes i nydelige omgivelser på Mesna Islandshest Senter.
18.-21. august: Femte modul: Sekvenseing og oppbygging av yogatimer


Du lærer sekvensering av Pia Maria Kozlowski og øver undervisning. Vi forbereder yogaklasser som du som student skal undervise på Oslo Yoga en søndag i løpet av høsten. Du får veiledning til hvordan du kan undervise gode øvelser og sekvenser. En mindful yoga dag med Jonathan Weber.
15.-18. september: Sjette modul: Anatomi, skadeforebygging og yogateknikk


Anatomi med Nina Urnes hvor du lærer om bindevevet og hvordan kroppen henger sammen. Fokus på hvordan du kan ivareta egen kropp gjennom god teknikk og god instruksjon for å ivareta andre. Yogateknikk med Pia.
13.-16. oktober: Syvende modul: Practicum (eksamen), yogaetikk og yoga business


Practicums-undervisning med Jannicke Wiel og Anne Stine Baumann Frost. Mindful yoga dag med Jonathan Weber.
10.-13. november: Siste modul: Restorative yoga, etikk, siste eksamen, sertifisering


Du lærer om hvordan du bygger opp din yogavirksomhet og business, og vi diskuterer etikk for yogalærere med Jannicke Wiel. Restorative Yoga og pusteøvelser i møte med angst og depresjon med Elise Østbø Jansen. Eksamen. Avslutningsseremoni.

Utendørs_undervisning.jpg

17.-20. mars: Første modul: Grunnleggende bærebjelker


Vi legger noen grunnleggende bærebjelker: * yoga, pust og mentale øvelser for økt ro. * forstå din egen kropp, dens muligheter og begrensninger så du kan møte deg selv med medfølelse og forståelse. * noen fundamentale øvelser som du gjør selv og øver på å instruere andre. Fokus på å forstå hvordan vi kan påvirke nervesystemet og hjernen gjennom yoga, avspenning, mindfulness og takknemlighetspraksis. Lærere: Jannicke Wiel og Jonathan Weber. Vi ser på kroppenes ulike forutsetning for å gå inn i ulike yogastillinger. Opplev egen kropp gjennom yogaanatomi med Anne Kristine Kavli og Frode Johansen. Vi reflekterer sammen over hva yoga er. Du får høre om yogaens eldre historie av Jannicke Wiel. Vi bygger opp en enkel egenpraksis med yogaøvelser og pusteøvelser som du skal øve på å dele med venner og kjente til neste modul. Du får øve undervisning med Jannicke Wiel og Anne Stine Baumann Frost.
21.-24. april: Andre modul: Shvavasana og hvile, kroppenes individuelle anatomiske forutsetninger for bevegelighet


Du lærer om hvordan du kan tilrettelegge i shavasana, nervesystemet og nøkler til avspenning av Elise Østbø Jansen. Du lærer mer om avspenning og avspenningsresponsen fra Jonathan Weber. Vi går gjennom yogaens nyere historie med Jannicke Wiel. Vi praktiserer mer yoga og har spesielt fokus på aktivering av kjernen med Jannicke Wiel. Vi avslutter den erfaringsbaserte anatomiundervisningen hvor du lærer om din egen kropps forutsetninger med Anne Kristine Kavli og Frode Johansen.
26.-29. mai: Tredje modul: Yogateknikk og bandha


Du lærer grunnleggende yogateknikk av Mark Stephens. Fokus på bandha og aktivering av kjernen med Pia Maria Kozlowski.
25. juni-1. juli: Retreat: fordypning, egenpraksis og undervisning


Retreatet holdes i nydelige omgivelser på Mesna Islandshest Senter.
18.-21. august: Femte modul: Sekvenseing og oppbygging av yogatimer


Du lærer sekvensering av Pia Maria Kozlowski og øver undervisning. Vi forbereder yogaklasser som du som student skal undervise på Oslo Yoga en søndag i løpet av høsten. Du får veiledning til hvordan du kan undervise gode øvelser og sekvenser. En mindful yoga dag med Jonathan Weber.
15.-18. september: Sjette modul: Anatomi, skadeforebygging og yogateknikk


Anatomi med Nina Urnes hvor du lærer om bindevevet og hvordan kroppen henger sammen. Fokus på hvordan du kan ivareta egen kropp gjennom god teknikk og god instruksjon for å ivareta andre. Yogateknikk med Pia.
13.-16. oktober: Syvende modul: Practicum (eksamen), yogaetikk og yoga business


Practicums-undervisning med Jannicke Wiel og Anne Stine Baumann Frost. Mindful yoga dag med Jonathan Weber.
10.-13. november: Siste modul: Restorative yoga, etikk, siste eksamen, sertifisering


Du lærer om hvordan du bygger opp din yogavirksomhet og business, og vi diskuterer etikk for yogalærere med Jannicke Wiel. Restorative Yoga og pusteøvelser i møte med angst og depresjon med Elise Østbø Jansen. Eksamen. Avslutningsseremoni.

Datoer 2021


4.-7. mars
15.-18. april
12 -18. juli (retreat)
19.-22. august
16.-19. september
14.-17. oktober
11.-14. november (eksamen)