Dynamisk_yoga_m_Maja_Jonathan.jpeg

Grunnleggende tverrfaglig yogalærerutdannelse 300 timer

Modulbasert tverrfaglig yogalærerutdannelse vil gi deg en fordypning og berikelse av egen yogapraksis, uavhengig om du ønsker å bli yogalærer etter endt utdannelse, og et godt grunnlag for å kunne jobbe som yogalærer for deg som vil utdanne deg i et nytt yrke.

Vår erfaring er at vi trenger 300 timer for å gi en solid grunnutdannelse. Hjemmearbeid er en del av de 300 timene, blant annet skriftlige oppgaver som du får tilbakemelding på, slik at vi er sikre på at du forstår og integrerer stoffet vi går gjennom under samlingene. Vi er to lærere som gir individuell oppfølging både under og mellom modulene. Retreaten i juni-juli er en intensiv uke hvor det både blir praksis og teori. Her får du mulighet til å leve som en yogi på fulltid. Under utdannelsen får du mulighet til å øve undervisning og får veiledning på dette. 

Utdannelsens innhold

  • Rolig yoga: rolig, stressreduserende yoga tilrettelagt for alle som vil bruke yoga til å roe ned, inkludert dem som har sykdommer, skader, utbrenthet, og dem som ønsker mer energi, overskudd og bedre søvn

  • Dynamisk yoga: hvordan undervise Solhilsen, stående øvelser, flytsekvenser for å tilrettelegge for alle, hvordan styrke og åpne kroppen på en funksjonell måte uten å gå inn i prestasjon eller beredskap, hvordan bruke musikk for å underbygge yogapraksisen

  • Avspenning, pusteøvelser og meditasjon

  • Pedagogikk, stemmebruk og tilrettelegging av undervisning – hvordan du tilrettelegger for enkeltpersoner og grupper, grunnkurs og tema-workshops

  • Yogaens anatomi – funksjonell opplevd anatomi

  • Hvordan du tilrettelegger for online-undervisning

  • Yogaens filosofi – tradisjonell og moderne

  • Sanskrit yogavokabular og uttale, chanting og meditasjon

  • Yogaens etikk

  • Hvordan du livnærer deg som yogalærer 

Schermafbeelding 2020-07-03 om 10.32.19.

Mer om utdannelsen


Utdannelsen er modulbasert.

Gjennom egenpraksis, teori, gruppearbeid og hjemmearbeid, blir du godt kjent med forskjellige yogaøvelser som du lærer å undervise. Du får et rikt antall stillinger, øvelser og sekvenser som du kan bruke som din base som yogalærer, og i tillegg blir du kjent med mange variasjoner som du kan bruke slik det passer deg som lærer i ditt møte med dine elever.

Under utdannelsen er du i et miljø hvor du også kan fordype deg i spesifikke temaer som ligger utenfor pensum som du kan ta med deg videre. Du får 25% rabatt på alle Oslo Yogas workshops og spesialkurs: f.eks i akrobatisk yoga og armbalanser, barneyoga, gravidyogautdannelse og barselyogautdannelse.

Første modul er i mars hvert år. Vi har en modul hver måned frem til november, bortsett fra i juli. Alle modulene er fire dager (torsdag til søndag), og skjer i vårt lokale på Sagene Kunstsmie på Sagene i Oslo, bortsett fra sommer-modulen, som er en seksdagers retreat som finner sted utenfor byen.

Alle moduler er obligatoriske.
Fredager og lørdager kl. 09:00-17:00. Torsdager og søndager kl. 09:00-16:00.

Vi tilhører ikke en bestemt yogatradisjon. Vi gir deg redskaper fra flere tradisjoner. Vår utdannelse har en tilnærming til yoga som er udogmatisk og ikke-sekterisk. Vi støtter din frihet til å finne og utvikle din egen yogapraksis i tråd med din kropps behov, og lærer deg å tilrettelegge for andre i samme ånd. Vi gir deg også mulighet til å undervise egne klasser under utdannelsen. Slik får du øve praktisk på det du lærer underveis.

For å bli sertifisert yogalærer er det nødvendig å delta på alle modulene eller ta igjen det tapte etter avtale med hovedlærer. Det er obligatoriske oppgaver mellom samlingene som du må beregne tid til (som f.eks egenpraksis, skriftlige innleveringer, pensum, o.l.).
Vår utdannelsesprofil


Tradisjon og autentisitet

Oslo Yogas lærerutdannelse vil gi deg redskaper til å praktisere og dele yoga med andre. Vi vil lære deg et rikt antall øvelser som gir økt bevegelighet, styrke, kroppskontroll og -bevissthet, oppmerksomhet og konsentrasjon. Du lærer tradisjonell yogafilosofi og får innblikk i yogaens historie, slik at du kan undervise yoga med god forankring i yogatradisjonen, samtidig som du blir støttet til å finne din personlige undervisningsstil og autentiske stemme som yogalærer.

Yoga som reduserer stress

I yoga har vi mange øvelser som kan redusere stress fysiologisk og mentalt, og hjelpe nervesystemet til ro og hvile. På utdannelsen lærer du hvordan disse øvelsene kan brukes både i sammenheng med dynamisk yoga og rolig yoga. Pusteøvelser, meditasjon og mentale øvelser har en viktig rolle under utdannelsen.

Skadeforebygging og tilrettelegging

Oslo Yogas lærerutdannelse har spesielt fokus på skadeforebygging og tilrettelegging (modifikasjoner), slik at alle skal få støtte til å finne en yoga som passer for seg. Som student lærer du å respektere din egen kropp og tilpasse yoga til dine forutsetninger, og som lærer blir du godt forberedt på å kunne hjelpe andre til å finne sin yoga.

Selvaksept og ikke-prestasjon

Kroppsbevissthet, selvaksept, ikke-prestasjon og tilstedeværelse er nøkkelord gjennom utdannelsen. Vi lærer ikke bort en fast mal for hvordan yoga skal undervises. Du får mange ulike redskaper og et stort reportoar av øvelser som gjør deg istand til å lage egne yogaprogrammer tilpasset dem du møter som lærer. Du vil kunne møte individer og grupper med en yoga som passer for dem, slik at du som yogalærer vil kunne undervise alle, både dansere og idrettsutøvere, og personer i rullestol, på eldrehjem eller på kontorstol.

Schermafbeelding 2020-07-03 om 10.34.44.

Lærere på utdannelsen

Jannicke Wiel: Hovedlærer, pedagogikk, rolig og dynamisk yoga, chanting og yogafilosofi


Jannicke Wiel:
Rolig og dynamisk yoga, avspenning, pedagogikk, yoga business og etikk, sanskrit, chanting, yogafilosofi og -historie.
Anne Stine Baumann Frost: Pedagogisk veileder


Anne Stine Baumann Frost:

Anne Stine Baumann Frost er pedagogisk veileder på Oslo Yogas grunnleggende yogalærerutdannelse. Hun har regelmessige yogaklasser for ryttere ved Oslo Yoga. Hun er utdannet yogalærer ved Axelsons Body Work School og rytteryogainstruktør fra Fit2Ride i Danmark og har i tillegg praktisk pedagogisk utdanning fra høgskolen i Akershus. Hun har holdt rideundervisning, ridd og trent egne og andres hester gjennom 30 år og oppdaget for flere år siden hvordan man kan benytte yogaen for å forbedre sin ridning, rytterfølelse og kommunikasjon med hesten.
Jonathan Weber: Mindful Yoga, Mindfulness og meditasjon


Jonathan Weber: I am Oslo Yoga’s main meditation and mindfulness teacher. I contribute to Maja Thune’s Yoga Therapy Teacher Training with mindfulness as a tool to stress relief. I ams a certified teacher of Therapeutic Mindful yoga and Mindfulness-Based Stress Reduction. With over 25 years of experience in meditation and yoga I bring a deep level of wisdom to my teaching. I combine my broad knowledge of Eastern traditions with modern research to present effective techniques for realizing greater well-being, holistic health, and self-awareness. I have been practicing Tibetan Buddhist yoga and Jnana/Raja yoga since 1987. I’m also trained in Kripalu yoga, Edgu spinal maintenance, and Reiki healing. I’m a profesional fine artist and illustrator, having produced yoga drawings for Elixia’s training manuals and John Friend, founder of Anusara yoga. Originally from the United States, I have relocated to Norway.
Nina Urnes: Anatomi


Nina Urnes er osteopat og yogalærer, og har lang erfaring med undervisning i ulike yogastiler. Nina underviser anatomi på en engasjert måte, og er spesielt opptatt av nervesystemets anatomi og hvordan vi gjennom yoga kan påvirke nervesystemet. Anatomiundervisningen er funksjonell så du lærer det viktigste du trenger å vite som yogalærer i forhold til skadeforebygging og selvivaretakelse.
Anne Kristine Kavli og Frode Johansen: Anatomi og modifikasjonerAnne Kristine Kavli:
Anatomi, asana (yogastillinger), modifikasjoner
Frode Johansen:
Anatomi
Elise Østbø Jansen: Restorative yoga og nervesystemet


Elise Østbø Jansen: Elise har praktisert yoga og meditasjon siden hun var tenåring og er utdannet MBSR/Mindfulness-lærer med IMA (Institute for Mindfulness Based Approaches) NTNU + OASIS instituttet. Som yogalærer har hun utdanning i Yogaworks VInyasa, Yoga, Mindfulness og Nevroplastisitet, Ashtanga Vinyasa, Restorative, og Yin. Hun har forøvrig certifisering i TRE – Tremour/Trauma Release Exercises. Elise har undervist yoga i 15 år og har utdannet yogalærere i Mindful Yoga siden 2016, både via egne og andres utdanninger. Elise er hovedlærer i Yogamodulen på IMAs internasjonale MBSR-utdannelser og er stolt bidragsyter til Oslo Yogas lærerutdanning.
Pia Maria Kozlowski: Yogateknikk, bandha og sekvensering


Pia Maria Kozlowski: Pia er leder for Oslo Yogas Vinyasa yoga teacher training. Hun har praktisert yoga og meditasjon siden 2001 og har undervist i yoga siden 2003. Hun har ukentlige klasser i ashtanga yoga, vinyasa yoga og restorative yoga. Hun har ukentlige klasser i vinyasayoga og restorative yoga ved Oslo Yoga, og leder Oslo Yogas videreutdannelse i vinyasayoga. Pia underviste først i Iyengar yoga. I 2004 begynte hun å utforske og praktisere Vinyasa-yoga og begynte raskt å undervise dansere. Pia har mange lærerutdannelser og år med undervisning bak seg både i Vinyasa-yoga og Asthangayoga, men også i tradisjonell yogaterapi der individers spesifikke behov imøtekommes. Med over 13-års erfaring og undervisning i vinyasa-yoga har Pia blitt en lærer som tar kroppens alignment-prinsipper og forskjeller på alvor gjennom å fokusere på skadeforebygging og tilstedværelse i oppbyggingen av sekvenser. Samtidig er sekvensene hennes både morsomme og ofte overraskende! Hun fletter gjerne inn prinsipper fra yogaterapi inn vinyasa-klasser og vinyasa-krama-filosofi inn i yogaterapi og gir ofte personlig veiledning i klasseundervisning. Lengre tøyesekvenser er også en del av klassene hennes.

Priser 2022:
Early bird-pris ved påmelding innen 31. desember (30 dagers betalingsfrist): 39.000 kr.
Ordinær pris fra 1. januar (30 dagers betalingsfrist): 43.000 kr.

Krav for å bli med på utdannelsen:
Du må være over 23 år og ha praktisert yoga i minst to år, unntaksvis i ett år, flere ganger i uken.

Uansett hva du ønsker å bruke utdannelsen til, må du ha noe erfaring med både rolig og dynamisk yoga fra før. Det er en stor fordel å ha litt kjennskap til ulike tradisjoner og yogastiler, slik som ashtangayoga, mediyoga / kundaliniyoga, yin yoga, restorative yoga og meditasjon. En introduksjon til ulike yogastiler kan du få på Oslo Yogafestival, som er siste helg i januar hvert år.  Bor du i Oslo, vil vi kunne veilede deg til hvilke ukentlige kurs du bør gå i forkant av utdannelsen for å forberede deg, hvis du er usikker på hva du bør trene på frem til utdannelsen starter. Erfaringsbredden vil styrke deg i læringsprosessen fordi du har flere knagger å henge læringen på under utdannelsen. Som yogalærer underviser du ut fra deg selv. At du kjenner yogas øvelser og teknikk knyttet til stillingene, at du kjenner yogas stemning og sinnstilstand i deg selv, er en forutsetning for å kunne dele yoga med andre. Din egenpraksis før, under og etter utdannelsen er viktig for deg som yogalærer.

Din søknad til utdannelsen:
Vi ønsker å vite hva din motivasjon er for å delta på utdannelsen og vi vil vite litt om din bakgrunn og fysiske forutsetning. Det vil si at vi ønsker å vite hva du har trent/ praktisert av andre bevegelses- og oppmerksomhetsformer (qigong, meditasjon, dans etc) og hva du gjort av yoga (ulike former), og hva du har av skader og sykdommer. Når du søker på utdannelsen fyller du ut skjemaet. I tillegg må vi ha et anbefalingsbrev fra en yogalærer som du har gått hos/går hos.

Last ned søknadsskjema her. Søknaden og anbefalingsbrev skal sendes til Jannicke Wiel på epost: jannicke@osloyoga.no. Ta også kontakt hvis du har noen spørsmål.
 

Utdannelsens innhold

Online-garanti


Vi kan gjennomføre deler av utdannelsen via Zoom ved ev. nedstengning i perioder pga. Covid-19.
Vilkår for avbestilling


Refusjon av kursavgift minus avbestillingsgebyr på 5000 kr ved avmelding inntil 17. februar. Ingen refusjon ved avmelding etter 17. februar.

Utendørs_undervisning.jpg

Online-garanti


Vi kan gjennomføre deler av utdannelsen via Zoom ved ev. nedstengning i perioder pga. Covid-19.
Vilkår for avbestilling


Refusjon av kursavgift minus avbestillingsgebyr på 5000 kr ved avmelding inntil 17. februar. Ingen refusjon ved avmelding etter 17. februar.