top of page
Sunflowers

Mor og datter yogahelg:
Back to Nature

17-18. august 2024

Lengter du etter tid med datteren din i naturen, der dere kan komme i kontakt med naturens syklus og snakke om temaer som det kanskje ikke er rom for i hverdagen?

Vi inviterer til en spesiell jentehelg på den biodynamiske gården Bjørke Østre ved Løten i Hedmark. I disse vakre og fruktbare omgivelsene skal vi gjøre en feminin yogapraksis som tar oss nærmere naturen, bygger våre indre ressurser og styrker kontakten med kroppen, enten vi er i begynnelsen av puberteten, er mor og moden kvinne, eller er på vei inn i eller har kommet i overgangsalderen.

 

Vi vil snakke om sammenhengen mellom kropp og sinn, om tankens kraft og i yogaen blir det øvelser som kan gi økt tillit til egen kropp.  Alle får lage sine egne affirmasjoner (gode setninger) som kan støtte oss til å bli mer glad i oss selv og stolte av den vi er. Vi gjør en seremoni der vi kaster en lapp inn i bålet der vi har skrevet om noe vi vil gi slipp på som ikke er nyttig for oss. 

Program lørdag 17. august

Kl. 14.30: Lunsj i hovedhuset
Kl. 15.30: Presentasjonsrunde
Kl. 16.00: Yoga for mor og datter
Kl. 18.00: Middag

kl. 19.00: Jenteprat i lysthuset ledet av Stella (17 år)

Kl. 20.30 Kvelds-te og kakao og seremoni ved bålet

Program søndag 18. august

Kl. 9.30 Yoga

Kl. 11.00 Frokost

Kl. 12.00 Skogstur med kontakt med trær og bær

Kl. 14.00 Avsluttende sirkel i yogarommet eller hagen

Kl 15.00 Lunsj 

Kl. 16.00 Avreise

Pris:
Kr. 4390,- for to (inkluderer programmet + alle måltider)

Dere er velkomne til å slå opp telt ved gapahuken eller i hagen på gården. Dette er gratis.
For mer komfortabel innlosjering, kan du bestille rom for ca 700-1200 kr per person på gårder i området eller Granum gårdshotell.

Maks 14 deltakere (7 par med mor-datter)

Er du interessert i å bli med i 2025? Meld din interesse her.

Hvorfor har vi denne helgen

Da datteren min Stella nærmet seg pubertet, var jeg på leting etter noen som kunne lage en vakker markering for henne da hun fikk sin første menstruasjon. Jeg fant ingen andre, så jeg lagde et eget rituale for henne med en spesiell meditasjon. Det var vakkert og fint for oss begge.

Stella, som nå er 17, har blitt svært opptatt av månedssyklusen og har satt seg inn i hvorfor det er viktig å følge med på syklusen vår i forhold til aktivitetsnivå, kosthold og trening. Hun vil gjerne snakke med yngre jenter om hvor fint det er at vi har en syklus og hvordan vi kan følge med på den med en app.  

Selv er jeg på vei inn i overgangsalder. Nå kjenner jeg meg klarere enn noensinne til å hedre det sykliske i livet som kvinne, og til å hjelpe unge kvinner å få et bedre forhold til sin egen kropp. I samfunnet vi lever i, trenger mange hjelp til å komme i kontakt med naturen, både omkring seg og i seg selv og sin egen kropp

Gjennom den feminine yogaens visdom, kan vi få et bedre forhold til oss selv og vår egen kropp gjennom alle livets faser, enten vi er ungpike,voksen kvinne, mor eller i fasen som kan kalles "viskvinnen". Jeg vil styrke forholdet til kroppen og hedre livsfasen vi er i gjennom yogaen jeg deler denne helgen. Vi vil bruke yogaen til å få en opplevelse av å være nær naturen og en del av naturen.

Vi ER natur.

Velkommen til mor og datter-helg i naturen.

Har du spørsmål, send meg en epost.

- Jannicke Wiel

Jannicke namaste høst ute 3
Mor og datter helg

Mor og datter helg

bottom of page