BARNEYOGALEDERKURS OG

BARNEYOGA LÆRERUTDANNELSE

Bli yogaleder gjennom å gå en eller flere yogalederkurs eller gå minst tre yogalederkurs og et sertifiseringskurs for å bli sertifisert barneyogalærer gjennom Oslo Yoga. Du bør ha noe kjennskap til yoga for å delta på kursene og en jevnlig praksis for å bli sertifisert. Kursene tilbys online, og noen som fysisk kurs hvis, restriksjoner tillater det.

Yogaleder for barn 3-6 år:
På dette kurset lærer du lekbasert yoga som du kan benytte til å undervise egne barn eller lede grupper. Du vil lære om hvordan du kan styrke barnets sansemotorikk gjennom yogaen og hvordan du kan bruke historier og eventyr til å gjøre yoga med barn i denne aldersgruppen. Du kan begynne å undervise etter endt kurshelg.

Yogaleder for barn 7-9 år:
På dette kurset lærer du yogaøvelser som passer for barn i denne aldersgruppen som kan brukes med egne barn hjemme eller til å undervise barnegrupper eller kurs. Du lærer yogastillinger, pusteøvelser, avspenning og meditasjoner. Du vil lære hvordan du kan jobbe med fortellinger, yogaserier og temaer. Du kan begynne å undervise etter endt kurshelg.

Yogaleder for barn og ungdom 10-16 år:
På dette kurset lærer du hva som er viktig å fokusere på når du underviser større barn (fra 10 år) og ungdommer og yogiske verktøy som kan være nyttige i puberteten. Du vil lære flere yogaprogram, både styrkende dynamiske yogasekvenser og rogivende rolige yogasekvenser. Du kan begynne å undervise etter endt kurshelg.


Yogaleder for barn med spesielle behov:
På denne kursdagen vil du lære nyttige verktøy fra yogaen for barn som har spesielle utfordringer (f.eks høyt stressnivå, angst, Autisme, Asbergers eller ADHD). Vi vil snakke om hvordan vi kan skape en trygg ramme og gi barna gode verktøy for bedre selvregulering. Kurset passer både for deg med egne barn som har spesielle behov eller deg som jobber/vil jobbe med barn med som har ulike utfordringer. Du kan begynne å undervise etter endt kurs.


Velg din kurs-variant:

Barneyogalederkursene settes opp hvert semester. Du kan velge om du vil ta en eller flere av modulene og får kursbevis for hver modul. For å bli sertifisert barneyogalærer, må du ha minst tre av modulene samt sertifiseringsdagen. Kursene tilbys online, og noen som fysisk kurs, hvis restriksjoner tillater det.

Lærer på kursene

Marit Thorsrud


Marit Thorsrud har 300 timers grunnutdanning fra Oslo Yoga og er sertifisert yogalærer for barn og ungdom fra YogaKids i USA (en ettårig utdanning med egen fordypning i yoga for barn med spesielle behov). Marit tilbyr yoga for barn, ungdom og voksne og holder kurs tilrettelagt for skoler, barnehager, institusjoner etc. der ansatte lærer hvordan de kan bruke yoga i sin jobbe med barn og unge. Marit underviser faste kurs ved Medisinsk Yoga Øst. Hun er siviløkonom og har 10 års erfaring fra næringslivet før hun endret karriereretning. Marit startet med yoga som barn og har praktisert regelmessig siden 1995. "Jeg har vært innom mange ulike yogaretninger, og tatt med meg det jeg synes er best fra de ulike retningene. Min yogaundervisning er derfor tverrfaglig og passer for alle. Jeg er opptatt av å styrke selvfølelse og kroppsbevissthet samt redusere stress for både barn, ungdom og voksne."

Sertifisering:


Dersom du går minst tre av yogalederkursene våre og har en jevnlig egenpraksis i yoga, kan du bli sertifisert barneyogalærer gjennom Oslo Yoga. Du vil da være med på en kursdag der du får anledning til å trene deg i å undervise de andre på kurset og vi vil snakke om oppbygning/planlegging av timer og kurs for barn og ungdom. Vi vil gå gjennom hvordan du kan regulere energi i løpet av en yogaklasse og hvordan du kan håndtere uro, manglende oppmerksomhet osv. I forkant av sertifiseringen skal du planlegge og gjennomføre en yogaklasse for barn eller ungdom, der programmet og en egenevaluering av klassen leveres inn før sertifiseringsdagen. Du får skriftlig tilbakemelding på innleveringen. Ved godkjent innlevering blir du sertifisert barneyogalærer.

Sertifiseringsdagen holdes online på Zoom 7. februar 2021.

Kurs 2021

Aktuelle workshops med Marit Thorsrud: