top of page
mammababy3.jpg

Yogamamma Mamma/baby-yoga lærerutdannelse
med Cathrine Mathiesen

Dette er en 40-timers videreutdanning for yogalærere, terapeuter, helsepersonell og andre som ønsker å lære hvordan vi tar vare på mor og barn det første året etter fødsel. En naturlig fortsettelse av den spesialiserte veiledningen du kanskje allerede tilbyr gjennom gravidyoga og en unik sjanse til å følge de nye mødrene over i neste kapittel. Denne utdanningen viser hvordan yoga kan være viktigere og vakrere enn noen gang i en tid hvor mange forlater sin praksis. Du får alle verktøyene du trenger for å lede nybakte mødre og deres babyer fra seks uker til et år gjennom rolige og gledesfylte timer.

For en nybakt mamma er dette feminin yoga på sitt mest fleksible og nærende, en helhetlig og tilrettelagt praksis som kan bygge bro mellom livet før og etter fødsel og støtte henne fysisk og emosjonelt gjennom overgangen til å bli mamma. Yoga for de aller minste kan støtte barnets motoriske og sosiale utvikling, øke kroppsbevissthet, stimulere fordøyelse, fremme søvn og styrke tilknytning til mamma gjennom bevisst nærvær med bevegelse, lek, sang og delt hvile. For deg som yogalærer eller annen omsorgsperson for kvinner og barn i denne sårbare og viktige perioden er dette praktisk bhakti yoga, en overraskende givende og spirituell praksis med læring og verdi også for eget liv.
 

mammababy5.jpg

Timeplan 2022:
 

Torsdag 28. april - søndag 1. mai

Torsdag: 9.00-16.00
Fredag: 9.00-16.00
Lørdag: 9.00-17.00
Søndag 9.00-17.00


Hver dag er det lunsj kl. 12.00-13.00.
Søndag er det eksamen og avslutningsseremoni med utdeling av diplom.


Utdannelsens 40 timer fordeler seg slik: 26 timer undervisning i gruppe og 14 timer eget arbeid.


Pris:


Kr. 7980 inkl. innholdsrik og inspirerende arbeidsbok, babymassasjeboken og bidrag fra to gjestelærere: 
Kristin Lien Selvaag - kiropraktor, kursleder og trebarnsmamma. Forfatter av boken Babymassasjeboken - lek, samspill og utvikling.
Ida Grimstad - Førstehjelpsinstruktør og sykepleier med mangeårig erfaring fra legevakt, barneavdeling og barnelegesenter. Gründer av førstehjelpskurset Liten & Trygg.

 

Avbestillingsvilkår:

Ved avmelding inntil 14 dager før start: 75% av kursavgiften refunderes, dvs. kr. 5985. Siste 14 dager før kursstart: Man må kontakte lærer for å be om utsettelse på sin deltakelse til året etter.

Utdannelsens innhold:

 

 • Kvinnekroppens fysiologi og anatomi etter graviditet og fødsel. Prinsipper for trygg og gjenoppbyggende yoga praksis med fokus på hofter og bekken, bekkenbunn, kjernemuskulatur, rygg og skuldre. Justere skjelettet, fremme god holding og bygge styrke innefra.
   

 • En nybakt mammas psykiske og emosjonelle behov. Barseltid og hverdag, humør og følelser, baby blues og barseldepresjon, gleder og sorger, ensomhet og fellesskap. En helhetlig tilnærming gjennom forståelsen av koshas.
   

 • Babyens utvikling: fysisk, emosjonell og sosial. Baby yoga, berøring, massasje, lek, rim, regler, dans og sang. Mamma/baby tilknytning, samspill og kommunikasjon. Bevisst nærvær.
   

 • Hvordan se på din yogiske verktøykasse med nye øyne og tilpasse pust, bevegelse, meditasjon og filosofi til kropp og sinn i unntakstilstand/radikal endring, og to på matten: mamma og baby.
   

 • Kunsten å planlegge/ikke planlegge en mamma/baby yoga klasse. Trygghet og fleksibilitet, fokus og flyt, aksept og alternativer. Praktiske rammer, gjennomføring og markedsføring av kurs.
   

 • Hvordan skape et ikke-dømmende og inkluderende fellesskap av mødre og tilby en praksis som hjelper dem stole på egne instinkter og sin kapasitet som mamma.
   

 • Formelt førstehjelpskurs for baby med diplom i regi av Liten & Trygg.

TT_gravidyoga3

Cathrine Mathiesen

Gjennom de siste 12 årene med fire svangerskap og fødsler har Cathrine utforsket hvordan yoga kan se ut med et feminint fortegn. Hvordan kan yoga best støtte kvinner gjennom små og store forandringer og overganger i livet? Hvordan kan yoga lære oss å lytte til vår indre stemme, respektere våre egne behov, akseptere vår kropp som den er og ta den plassen vi trenger og ønsker - både på yogamatten og i samfunnet generelt?

Cathrines yogareise startet for 22 år siden med B.K.S. Iyengars bok Tree of Yoga. Boken hun fant som student i London inspirerte til egen praksis som etterhvert ledet til studier av Iyengars metode i Danmark, og videre en grunnleggende Hatha yoga utdannelse i England med fordypelse i yoga som terapi, gravidyoga og mamma/baby. Hun underviste i London i flere år, blant annet på Triyoga, The Life Centre og The Special Yoga Centre og er anerkjent som Yoga Elder med over 5000 undervisningstimer av The Independent Yoga Network.

I Oslo har hun vært en del av HiYoga siden oppstarten i 2015. I dag underviser hun Feminin yoga for kvinner i alle aldre – med eller uten stor mage eller lite barn. Det er fleksibel, lyttende og nærende tilnærming til yoga inspirert av kvinnelig anatomi og syklus, naturens vei og visdom, og feminin kraft og fellesskap. Hun underviser studioklasser, samlinger, utdannelser og veldedig yoga for familier i en sårbar livssituasjon.

Cathrine er også utdannet sosiolog og journalist fra London, og KaosPilot fra Århus. Hun har tidligere jobbet som freelance journalist, prosessleder, design rådgiver, brand manager og prosjektleder for blant annet kulturprosjekter for barn og unge i Sarajevo.

mammababy4.jpg

'Yogamamma lever virkelig opp til sitt navn! Undervisningen tar for seg yoga for mor OG baby i all sin prakt. Cathrine tilbyr en holistisk tilnærming til en viktig yogaform, der mor blir ivaretatt og får støtte i sitt samspill og kontakt til sin baby.'
 

- Maya Synnøve Vaag

'Mamma/baby yoga er en fantastisk tid for mamma og baby til å styrke deres samspill. Mamma er helt tilstede for babyen sin samtidig som hun får styrket kropp og sinn. I denne utdannelsen lærer du om dette samspillet, og øvelser som styrker mor og fremmer motoriske utvikling for baby. Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde tilgang til denne kunnskapen da jeg selv var i barsel. Og jeg er utrolig takknemlig for at jeg nå kan gi den videre til andre! Jeg anbefaler på det sterkeste Yogamamma Cathrine sine utdannelser.'

- Cathinka Damman

'Cathrine er en erfaren, dyktig og varm lærer som inspirerer! Gjennom denne utdannelsen fikk jeg et helhetlig, profesjonelt og solid grunnlag for å undervise i mamma og baby yoga. Jeg anbefaler også kurset for de som virkelig vil dykke ned i yogaens fantastiske verden for seg selv og eget barn uten å ha ambisjoner om å bruke det til undervisning. Jeg var selv høygravid under kurset og har tatt med meg masse lærdom og verktøy til min og babys reise fremover.'

-Christina Egeland Ness

Ønsker du å ta både Mamma/baby-yoga og Gravidyoga lærerutdannelse i 2022? Da kan vi tilby deg 20% avslag på samlet pris.

bottom of page