Yogamamma Gravidyoga lærerutdannelse
med Cathrine Mathiesen

Yogamamma Cathrine Mathiesen tilbyr en 65-timers videreutdanning for yogalærere som ønsker kompetanse og trygghet til å undervise yoga til gravide som spesialisert veiledning eller som en del av vanlige yogaklasser. Utdanningen passer også for trenere, terapeuter, doulaer, jordmødre eller andre som har en spesiell interesse for graviditet, fødsel og kvinnehelse, og er godkjent av Independent Yoga Network.

Yoga er et fantastisk ressurs for gravide som kan hjelpe oss å ønske et nytt liv velkomment med en frisk og sterk kropp, et rolig sinn og et åpent hjerte. Gravidyoga representerer essensen av feminin yoga: en lyttende, intuitiv og nærende praksis som bringer oss nærmere vår feminine kraft. Gjennom denne utdanningen lærer du at gravidyoga ikke må være en modifisert og mangelfull variasjon av en tradisjonell yoga, men en fullverdig, oppbyggende og vakker praksis i sin egen rett. 
Schermafbeelding 2020-07-03 om 10.16.59.

Info 2022

Timeplan


Mandag 21. mars kl. 9.00-16.00 Tirsdag 22. mars kl. 9.00-16.15 Onsdag 23. mars kl. 9.00-16.15 Torsdag 24. mars kl. 9.00-16.15 Fredag 25. mars kl. 9.00-17.00
Lørdag 26. mars kl. 9.00-17.00
Mandag-fredag er det lunsjpause kl. 12.00-12.45.
Lørdag er det eksamen og avslutningsseremoni.

Utdannelsens 65 timer fordeler seg slik: 40 timer undervisning i gruppe og 25 timer eget arbeid.
Pris


kr. 11.980*

Depositum kr. 2995 betales ved påmelding og restbeløp kr. 8985 kommer på faktura ca. 28. januar med 30 dagers frist.

*inkl. Cathrine Mathiesens bok Yogamamma - med yoga gjennom graviditet, fødsel og barsel og et 100-siders arbeidshefte, samt to eksterne bidrag: Mona Valstad Elsness - osteopat og spesialist i kvinnehelse, og Cathinka Devor Lunde - jordmor og yogalærer mor/barn.
Online-garanti


Utdannelsen holdes online dersom myndighetene krever at vi må stenge pga. Covid-19.
Avbestillingsvilkår


Ved avmelding inntil 14 dager før start: Depositum (kr. 2995) refunderes ikke. Resten av kursavgiften (kr. 8985) refunderes. Siste 14 dager før kursstart: Man må kontakte lærer for å be om utsettelse på sin deltakelse til året etter.
Innhold


-kvinnekroppens anatomi: fysiske forandringer, plager og utfordringer, spesielle behov under graviditeten -humør og hormoner: mentale og emosjonelle behov og hensyn -trygg og forebyggende praksis: undervisningsmetode og oppbygging av sekvenser og klasser -relevante justeringer, modifikasjoner og overganger mellom stillinger -viktigheten av pust og pusteteknikker: underveis i svangerskapet, forberedelse til fødsel, smertelindring under fødsel, overgangen fra datter til mor, i livet som mamma -fødselsforløpet: hvordan yoga kan forberede og understøtte kvinnen gjennom en bevisst fødsel -avspenning: teknikker, stillinger og meditasjon -lyd, chanting, visualisering, positive tanker (affirmasjoner), mantra, mudra og andre verktøy -verdien av kvinnelig kraft og fellesskap

Lærer

Cathrine Mathiesen


Gjennom de siste 12 årene med fire svangerskap og fødsler har Cathrine utforsket hvordan yoga kan se ut med et feminint fortegn. Hvordan kan yoga best støtte kvinner gjennom små og store forandringer og overganger i livet? Hvordan kan yoga lære oss å lytte til vår indre stemme, respektere våre egne behov, akseptere vår kropp som den er og ta den plassen vi trenger og ønsker - både på yogamatten og i samfunnet generelt?
Cathrines yogareise startet for 22 år siden med B.K.S. Iyengars bok Tree of Yoga. Boken hun fant som student i London inspirerte til egen praksis som etterhvert ledet til studier av Iyengars metode i Danmark, og videre en grunnleggende Hatha yoga utdannelse i England med fordypelse i yoga som terapi, gravidyoga og mamma/baby.

Hun underviste i London i flere år, blant annet på Triyoga, The Life Centre og The Special Yoga Centre og er anerkjent som Yoga Elder med over 5000 undervisningstimer av The Independent Yoga Network. I Oslo har hun vært en del av HiYoga siden oppstarten i 2015.

I dag underviser hun Feminin yoga for kvinner i alle aldre – med eller uten stor mage eller lite barn. Det er fleksibel, lyttende og nærende tilnærming til yoga inspirert av kvinnelig anatomi og syklus, naturens vei og visdom, og feminin kraft og fellesskap. Hun underviser studioklasser, samlinger, utdannelser og veldedig yoga for familier i en sårbar livssituasjon.

Cathrine er også utdannet sosiolog og journalist fra London, og KaosPilot fra Århus. Hun har tidligere jobbet som freelance journalist, prosessleder, design rådgiver, brand manager og prosjektleder for blant annet kulturprosjekter for barn og unge i Sarajevo.

Tidligere deltakere sier

"Det har vært en fantastisk reise!"


Denne utdannelsen har vært over all forventning. Jeg har lært utrolig mye både om gravidyoga og meg selv. Det har vært en fantastisk reise! Vi har oppdaget, utforsket og fordypet oss i den gravide kvinnens kropp og sinn, gjennom alle fire trimester, tilpassede yogaøvelser og fødselsforberedende arbeid. Det har vært mye fine og interessante samtaler i gruppa. Det har virkelig vært gøy å være med på.

- Marthe Marie
"Utdannelsen vekket troen på min egen kvinnekraft og fødeevne."


Etter endt utdannelse dro jeg hjem til mannen min og sa at jeg gleder meg til å være gravid og å føde. Det var akkurat det denne utdannelsen vekket i meg: troen på min egen kvinnekraft og fødeevne. Utdannelsen ga meg alt jeg trenger for å føle meg trygg i egen yogapraksis under en graviditet, og til å undervise gravide kvinner, og et ønske om å gi de denne følelsen av kraft og trygghet. Cathrine er et nydelig menneske som sitter på så mye visdom og kunnskap både om det å være menneske, kvinne, gravid, fødsel og barsel. Hun skaper et varmt, trygt og stødig rom å være i for oss som deltar på undervisningen. Jeg vil anbefale denne utdannelsen på det varmeste!

- Wanja
"Jeg elsket den feminine og intuitive ‘viben’"


Denne utdannelsen har gitt meg mye mer enn jeg forventet! Jeg har blitt presentert for en helt ny verden og lært så mye. Jeg elsket den feminine og intuitive ‘viben’ eller energien - alt fra oljene på alteret til snakk om ‘hva trenger jeg’ og væremåten til Cathrine. Hun har vært en stor inspirasjon.

- Maren
"Det er tydelig at Cathine har masse kunnskap"


Tusen takk for en helt fantastisk lærerik og nyttig utdanning. Det er tydelig at Cathine har masse kunnskap, som sammen med hennes gode vesen gjorde dette til en utrolig inspirerende og helt uforglemmelig uke! Jeg kjenner i enda større grad enn før hvor viktig det er med kvinnehelse og verktøy til å støtte kvinner gjennom svangerskap, fødsel og begynnelsen på livet med nytt barn.

- Guro
"Utrolig gjennomført og fint opplegg"


Cathrine har laget en solid og god utdannelse som jeg kan anbefale på det varmeste. Utrolig gjennomført og fint opplegg. Gode gjestelærere. Tusen takk.

- Kristine
"Hos Cathrine vil du føle deg trygg og godt ivaretatt"


Yogamamma gravidyoga utdannelsen har gjort meg tryggere i møte med gravide - både som yogalærer, kvinne og medmenneske. Cathrine er en utrolig tålmodig og trygg lærer som møter deg med et åpent hjerte. Hos henne vil du føle deg trygg og godt ivaretatt.

- Cecilie
"Hvis du ønsker å undervise gravidyoga er det denne utdannelsen du skal velge!"


Hvis du ønsker å undervise gravidyoga er det denne utdannelsen du skal velge!! For meg er det kostbart å komme til Oslo og gjennomføre en lærerutdannelse, derfor hadde jeg høye forventninger. Dette var meget bra! Utdannelsen har en forutsigbar og god struktur, alt vi gjorde var relevant og læreboken er fantastisk. Cathrine har en profesjonell men samtidig personlig tilnærming.

- Siv
"For noen lærerike, strukturerte og faglig interessante dager!"


For noen lærerike, strukturerte og faglig interessante dager! Cathrine har ledet oss trygt (og passe utrykt) gjennom, hun er kjempeflink. Denne gravidyoga lærerutdannelsen har gitt meg god og viktig innsikt og faglig påfyll. Jeg gleder meg til å dele denne kompetansen med mine elever!

- Siri
"Anbefales for alle"


Jeg opplevde denne utdannelsen som veldig lærerik, strukturert og givende. Cathrine formidler på en rolig og lettfattelig måte, og inngir trygghet i rollen som gravidyogalærer. Anbefales for alle.

- Lise

yogamamma namaste.jpeg
notatbok yogamamma.jpeg