Yogamamma Gravidyoga Lærerutdanning
med Cathrine Mathiesen

Yogamamma Cathrine Mathiesen tilbyr en 65-timers videreutdanning for yogalærere som ønsker kompetanse og trygghet til å undervise yoga til gravide som spesialisert veiledning eller som en del av vanlige yogaklasser. Utdanningen passer også for trenere, terapeuter, doulaer, jordmødre eller andre som har en spesiell interesse for graviditet, fødsel og kvinnehelse, og er godkjent av Independent Yoga Network.

Yoga er et fantastisk ressurs for gravide som kan hjelpe oss å ønske et nytt liv velkomment med en frisk og sterk kropp, et rolig sinn og et åpent hjerte. Gravidyoga representerer essensen av feminin yoga: en lyttende, intuitiv og nærende praksis som bringer oss nærmere vår feminine kraft. Gjennom denne utdanningen lærer du at gravidyoga ikke må være en modifisert og mangelfull variasjon av en tradisjonell yoga, men en fullverdig, oppbyggende og vakker praksis i sin egen rett. 
Schermafbeelding 2020-07-03 om 10.16.59.

Info 2021

Timeplan


Mandag 25. oktober kl. 9.00-16.00 Tirsdag 26. oktober kl. 9.00-16.00 Onsdag 27. oktober kl. 9.00-16.00 Torsdag 28. oktober kl. 9.00-17.00 Fredag 29. oktober kl. 9.00-17.00
Lørdag 30. oktober kl. 9.00-18.00
Mandag-fredag er det lunsjpause kl. 12.00-12.45.
Lørdag er det eksamen og avslutningsseremoni.

Utdannelsens 65 timer fordeler seg slik: 40 timer undervisning i gruppe og 25 timer eget arbeid.
Pris


kr. 11.980

Depositum kr. 2995 betales ved påmelding og restbeløp kr. 8985 kommer på faktura ca. 25. august.

inkluderer Cathrine Mathiesens bok Yogamamma - med yoga gjennom graviditet, fødsel og barsel og et 100-siders arbeidshefte, samt to eksterne bidrag: Mona Valstad Elsness - osteopat og spesialist i kvinnehelse, og Cathinka Devor Lunde - jordmor og yogalærer mor/barn.
Online-garanti


Utdannelsen holdes online dersom myndighetene krever at vi må stenge pga. Covid-19.
Avbestillingsvilkår


Ved avmelding inntil 14 dager før start: Depositum (kr. 2995) refunderes ikke. Resten av kursavgiften (kr. 8985) refunderes. Siste 14 dager før kursstart: Man må kontakte lærer for å be om utsettelse på sin deltakelse til året etter.
Innhold


Yogamamma Gravidyoga Lærerutdanning omfatter:

-kvinnekroppens anatomi: fysiske forandringer, plager og utfordringer, spesielle behov under graviditeten
-humør og hormoner: mentale og emosjonelle behov og hensyn -trygg og forebyggende praksis: undervisningsmetode og oppbygging av sekvenser og klasser -relevante justeringer, modifikasjoner og overganger mellom stillinger -viktigheten av pust og pusteteknikker: underveis i svangerskapet, forberedelse til fødsel, smertelindring under fødsel, overgangen fra datter til mor, i livet som mamma -fødselsforløpet: hvordan yoga kan forberede og understøtte kvinnen gjennom en bevisst fødsel -avspenning: teknikker, stillinger og meditasjon -lyd, chanting, visualisering, positive tanker (affirmasjoner), mantra, mudra og andre verktøy -verdien av kvinnelig kraft og fellesskap

yogamamma namaste.jpeg

Lærer

Cathrine Mathiesen


Gjennom de siste 12 årene med fire svangerskap og fødsler har Cathrine utforsket hvordan yoga kan se ut med et feminint fortegn. Hvordan kan yoga best støtte kvinner gjennom små og store forandringer og overganger i livet? Hvordan kan yoga lære oss å lytte til vår indre stemme, respektere våre egne behov, akseptere vår kropp som den er og ta den plassen vi trenger og ønsker - både på yogamatten og i samfunnet generelt?
Cathrines yogareise startet for 22 år siden med B.K.S. Iyengars bok Tree of Yoga. Boken hun fant som student i London inspirerte til egen praksis som etterhvert ledet til studier av Iyengars metode i Danmark, og videre en grunnleggende Hatha yoga utdannelse i England med fordypelse i yoga som terapi, gravidyoga og mamma/baby.

Hun underviste i London i flere år, blant annet på Triyoga, The Life Centre og The Special Yoga Centre og er anerkjent som Yoga Elder med over 5000 undervisningstimer av The Independent Yoga Network. I Oslo har hun vært en del av HiYoga siden oppstarten i 2015.

I dag underviser hun Feminin yoga for kvinner i alle aldre – med eller uten stor mage eller lite barn. Det er fleksibel, lyttende og nærende tilnærming til yoga inspirert av kvinnelig anatomi og syklus, naturens vei og visdom, og feminin kraft og fellesskap. Hun underviser studioklasser, samlinger, utdannelser og veldedig yoga for familier i en sårbar livssituasjon.

Cathrine er også utdannet sosiolog og journalist fra London, og KaosPilot fra Århus. Hun har tidligere jobbet som freelance journalist, prosessleder, design rådgiver, brand manager og prosjektleder for blant annet kulturprosjekter for barn og unge i Sarajevo.

Tidligere deltakere sier

"Utdannelsen ga trygghet til å undervise gravide"


'Gravid yoga utbildningen hos Yogamamma skapade en trygghet & säkerhet hos mig till att kunna på ett tryggt vis undervisa gravida kvinnor. Utbildningen gav mig kunskap runt allt innanför graviditet och yogans kraftfulla verktyg som kan användas både under graviditeten och till födseln. Genom inbjudna gästlärare med deras expertis fick vi som deltog på utbildningen möjlighet att ställa frågor till både barnmorska , kiropraktor och erfarna gravid yogalärare som gav oss ytterligare kunskap runt ämnet. Cathrine skapade ett lugnt och tryggt rum för oss som elever där vi kunde få plast till att lära och utveckla oss. Cathrine är mycket kunskapsrik , inspirerande, pedagogisk och en väldigt god lärare. I tillägg till en fantastisk utbildning öppnade det sig flera dörrar till nya jobb möjligheter för en vidare framtid innanför karriären som yogalärare.’ - Elin Ulstad
"Du får verktøy til å støtte gravide"


‘Yogamammas utdanning er ei utdanning som gjør deg sikker og trygg til å undervise gravide kvinner i ei tid med mykje forandring på mange plan. Du får verktøy til å støtte, tilpasse og inspirere dei inn i ei givende praksis og forebuing til det som skal komme, samt roe ned og kjenne kontakt innover i seg sjølv og til barnet. Svært godt for deltakeren sjølv også’ - Anita Myhre
"Cathrine har et rolig, autentisk og vakkert vesen"


‘Cathrine har et rolig, autentisk og vakkert vesen som skaper en trygg ramme for utdanningen. Ikke bare lærte jeg hvordan jeg kan være en god og trygg gravidyogalærer, jeg kom også i kontakt med min indre stemme og kraft til å ivareta og vise omsorg. Jeg kunne ikke vært mer takknemlig for alt jeg har lært om graviditet, kvinner, yoga og meg selv’.
"Cathrine har en unik evne til å skape god energi i rommet"


‘Etter en uke med gravidyogautdannelse føler jeg meg trygg på å undervise gravide. Cathrine har en unik evne til å skape god energi i rommet og forberede de gravide fysisk og mentalt på fødsel og livet som mamma, som gjør denne utdannelsen helt spesiell og verdifull.’ - Silje Frotvedt

notatbok yogamamma.jpeg