Terapiutdannelsens lærere

Maja Thune
Hovedlærer
Maja leder utdannelsen. Hun startet den Terapeutiske yogalærerutdannelsen i 2016, og har siden ledet den i Oslo, Ålesund og Kristiansand.
Maja er spesialpedagog, kunst- og uttrykksterapeut og yogalærer. Hun har gitt ut tre bøker, og kom i 2016 ut med boken Yoga som terapi sammen med psykiater Gunnar Egeberg. Maja har 15 års klinisk erfaring som psykoterapeut og behandler på poliklinikk.
Hun har grunnlagt folkebevegelsen "Kjærlighet som medisin", og skriver for tiden på boken «Kjærlighet er medisin.»

Melinda Ashley Meyer
Gjestelærer
Professor Melinda Ashley Meyer is the Program Director of Expressive Arts in Conflict Transformation and Peacebuilding at the European Graduate School and the Director and Co- founder of the Norwegian Institute for Expressive Art Therapy. Ms. Meyer is a Director of Psychodrama and is a trained bioenergetics –therapist. Since 1983 she has focused on the combination of community, group and individual bodypsychotherapy.

Michael De Viebe
Gjestelærer
Michael De Viebe er utdannet allmennlege med videreutdanning og praksis innenfor systemisk familieterapi. Han har blant annet utviklet og forsket på metoder for oppmerksomhetstrening og stressmestring (mindfulness), og i 2014 disputerte han med en avhandling som så på effekten av oppmerksomhetstrening for medisin og psykologistudenter.

Ateeka
Gjestelærer
With 25 years of practice in traditional and tantric yoga and somatic studies, ATEEKA shares a yoga that is immediate, fluid and experiential.
She is the founder of YogaSOMATICS: a healing and meditative movement approach infused with tantric wisdom, meditation and modern somatic approaches. Her open-hearted style of teaching encourages the innate intelligence of the one’s own body and felt-sense to emerge its own unique and natural way.
She has written the book: LOVE IS UNDER MY SKIN: Experiments in Living Yoga.

Cecilie Beisland Holm
Gjestelærer
Cecilie er livsstyrketrener og yogalærer og har selv erfart verdien av nærværstrening og yoga i møte med alvorlig sykdom og livets mange utfordringer. Hun er sertifisert yogaterapeut fra Minded Institute og tar for tiden utdanning i Somatic Experiencing, kroppsorientert traumeterapi. Hun er opptatt av å inspirere andre til å utforske sitt indre landskap og hvilke holdninger vi møter oss selv og andre med. Som instruktører og hjelpere vet og kan vi mye, men hvordan kan vi skape et rom for at hver enkelt kan være i kontakt med sin egen indre autoritet, ha tillit til den og følge den? Og hva trenger du for å være til stede her og nå og møte hva du enn er i kontakt med, med vennlighet? Hun har selv tatt Majas utdanning og undervist litt der og liker at den er så praktisk og vektlegger så sterkt våre egne prosesser.

Marit Aalen
Gjestelærer
Marit har undervist i 20 år i relasjoner og etikk på Videreutdanning i psykisk helse ved Oslomet. Hun er opptatt av en profesjonell form for kjærlighet, som motvekt til en nøytral og distansert terapeutrolle. Marit er utdannet psykolog og idéhistoriker, og har doktorgrad om forholdet mellom Peer Gynt og Solveig. Hun er særlig opptatt av Solveigs ord om at Peers «sanne selv» er tatt vare på i hennes «tro, håp og kjærlighet». Og størst blant dem er kjærligheten. Det er et åpent spørsmål om Peer evner å «fødes på nytt», men Marit viser at Solveigs holdning holder framtiden åpen. Noe Peer ikke selv evner. Relasjonen hun tilbyr er avgjørende.

Bente Marcussen
Gjestelærer
Mitt mål er å leve og dele fra et åpent hjerte. Jeg liker samskaping. Ved å dele visdom og glede, beriker vi hverandre.
Jeg er glad i mennesker og elsker ur-kulturer. Jeg deler deres verdisyn og levemåte. Jeg trives blant Indianere, Beduiner, Samer, Afrikanske stammer.
Jeg betrakter meg som en fri fugl, en trekkfugl, som drar sørover om vinteren. Jeg lander i Sinai, hvor jeg bor i en bambus hytte på stranden.
Jeg er utdannet lektor. Nå er jeg pensjonist. Tidligere underviste jeg i videregående skole. Jeg studerte Kroppsterapi, noe som ga meg bedre kontakt med følelser og kropp.
Jeg studerte YOGA i India. Når jeg holder kurs kombinerer jeg yoga med Kroppsterapi og Energi medisin.
Jeg arrangerer to-ukers Yoga-ferier i Sinai vinters-tid, ofte i samarbeid med Maja Thune. Her lever vi tett på elementene, noe som understøtter den indre healing-reisen, den jeg kaller Reisen fra Hodet til Hjertet.. Om jeg blir invitert, holder jeg gjerne kurs andre steder også.

Inger Emilie Nitter
Gjestelærer
Jeg har en bipolar natur og kan svinge mye i følelsene – for omverdenen gjør inntrykk. Tenk på skogstjernet som speiler himmel og stjerner, skog og fjell. Islagt eller opprørt av vind og vær går det ikke. Jeg må falle til ro. De frosne følelsene må tine. Jeg kom inn i psykiatrien - som pasient. Teorien som gjaldt, var at vi pasienter hadde en kjemisk feil i hjernen – som måtte justeres kjemisk. Jeg skulle med andre ord være vanskapt i hodet. Det gikk så inn på meg at jeg ble suicidal. Flere medpasienter tok sine liv. En sykepleier så meg som frisk – hun reddet meg. Opplevelsen var et stort sjokk. Jeg kom meg ut - og ville realisere visjonen "Fra Blakstad til Blomstad" – en psykiatri der folk blir friske. Det man vil forandre, må man først forstå. Hvordan kan et såkalt demokrati romme en stat i staten – et livsødeleggende formyndersystem? Jeg gikk med det spørsmålet - mens jeg fortsatte som lærer og ble styrket av samspillet med barna. De var som den ville naturen. Men skolen ble til slutt for trang - jeg brant ut som det heter. Jeg tok i bruk min kunstneriske side for alvor og laget plakatutstillingen "FANER for FRIHET" og tok den med på Karl Johan. Den vokste i samspill med publikum. Året etter tok jeg den med til Eidsvolls plass. "Antall ofre som følge av psykiatriens uforstand må gjøres offentlig kjent!" sto det skrevet på en fane. En eldre dame sto foran den og sa: "Jeg har vært med på det der." Nå kom svaret - symbolske bilder strømmet ut - som fra en kilde. Jeg begynte å skrive boken "Den indre polferden – psykosen som bildespråk". Jeg skjønte at den indre smerten og uroen hadde vært varsler. Angst og depresjon, manier og psykoser skyldtes at jeg var blitt feilprogrammert – under et splittende system. Jeg ville frigjøres – det var et dypt instinkt – jeg ville kjenne meg ett med alt og alle – og føle meg hjemme på jorda. Jeg fikk et åndelig gjennombrudd. Jeg kommer til å dele av mine oppdagelser og innsikter. Min intensjon er at vi kan bevege oss fra disorder til natural order.

Jan Karlseng
Gjestelærer
Født i Trondheim, vokst opp på Nesodden og kom til Drøbak i 1982.Han har grunnfag i sosialantropologi. Fra 1975-82 studerte han medisin ved Universitet i Oslo. Etter studiene begynte han legepraksis i Drøbak der han brukte urter, avspenning og kostholdsterapier. Han studerte samtidig akupunktur i 8 år i en spansk legegruppe. Var opptatt av meditasjon og ble god venn med Snåsamannen og fulgte i ukevis over flere år hans mange møter med mennesker.
I årene 1998-2004 videreutdannet han seg til psykiater ved Blakstad, Dikemark sykehus og Folloklinikken. Etter endt utdannelse fortsatte han ved Folloklinikken på ulike avdelinger, mesteparten av tiden i ambulant team der de praktiserte åpne samtaler. De forsøkte alltid å få med familien og venner i samtalene og prøvde å unngå innleggelser.
Etter mange års funderinger og skriving utga han i 2021 boken ”Sjelen å forstå det viktigste ved et menneske”. En personlig historie , et forsøk på å forstå vår indre natur sjelen, den klare bevisstheten i oss.