Maja_underviser.jpg
MAJA THUNES TERAPEUTISKE LÆRERUTDANNELSE 2021

Oslo Yoga er stolte over å invitere til en ny mulighet til å delta på
Maja Thunes terapeutiske yogalærerutdannelse. 

Det er økende bruk av yoga for å fremme helse og lindre plager og lidelser. Helseinstitusjoner over hele verden tilbyr behandlingsprogrammer som tar i bruk yoga som en del av behandlingen, og vitenskapelige studier viser at yoga og mindfulness har god effekt i møte med psykiske plager.

Hva lærer du: Under utdanningen får du kunnskap om psykiske plager og hvordan du som yogaterapeut kan anvende yoga og mindfulness som terapeutisk tilnærming i møte med psykiske plager som angst, depresjon, stress, uro, søvnvansker og traumer.

Studiets form: Utdanningen består av fem helger i Oslo (fredag kl. 13 til søndag kl. 17), og en avsluttende retreat på Nøsen i Valdres.
Du vil få skriftlige hjemmeoppgaver mellom noen av samlingene og eksamen med prøveundervisning på siste samling.

Schermafbeelding 2020-06-30 om 09.03.01.

Lærere og gjestelærere

Maja Thune (hovedlærer)


Maja leder utdannelsen. Hun er spesialpedagog, kunst- og uttrykksterapeut og yogalærer. Maja har gitt ut fire bøker, og kom i 2016 ut med boken Yoga som terapi sammen med psykiater Gunnar Egeberg. Maja har 15 års klinisk erfaring som psykoterapeut og behandler på poliklinikk. Maja har grunnlagt folkebevegelsen "Kjærlighet som medisin", og skriver for tiden på boken Kjærlighet er medisin. Maja tilbyr også utdannelsen Kjærlighet so m medisin (se info på Oslo Yogas nettside).
Jonathan Weber


I am Oslo Yoga’s main meditation and mindfulness teacher. I contribute to Maja Thune’s Yoga Therepy Teacher Training as a co-therapist and with mindfulness as a tool to stress relief. I am a certified teacher of Therapeutic Mindful yoga and Mindfulness-Based Stress Reduction. With over 25 years of experience in meditation and yoga I bring a deep level of wisdom to my teaching. I combines my broad knowledge of Eastern traditions with modern research to present effective techniques for realizing greater well-being, holistic health, and self-awareness. I have been practicing Tibetan Buddhist yoga and Jnana/Raja yoga since 1987. I’m also trained in Kripalu yoga, Edgu spinal maintenance, and Reiki healing. I’m a profesional fine artist and illustrator, having produced yoga drawings for Elixia’s training manuals and John Friend, founder of Anusara yoga. Originally from the United States, I have relocated to Norway.
Anette Aarsland


Anette er i dag Norges mest profilerte puste-ekspert. Hun er forfatter av boka ”PUSTEN – Hvordan puste deg trygg, sunn og avslappet”, Cappelen Damm 2014 sammen med journalist Nina Hanssen, og holdt sin TEDx-talk, ”Exhale”, i Trondheim i desember 2016. Anette er en ettertraktet kurs- og foredragsholder i tillegg til at hun jobber som puste-spesialist på Consensio Behandlingssenter i Oslo. Her har hun hjulpet alt fra toppidrettsutøvere til sangere og folk som sliter med angst eller depresjon. Anette underviser jevnlig sine teknikker til Master-studentene i NLP-coaching på MetaResource og studentene på Maja Thunes yogaterapiutdannelse.
Hun har i tillegg startet opp sitt eget studium hvor hun utdanner pusteteknikk-veiledere i sine teknikker. Anette har bakgrunn som sangpedagog og operasanger etter totalt 12 års studier i Kristiansand, Milano, Roma, New York og London. Da hun opplevde en alvorlig kjærlighetssorg i London mistet hun stemmen. Dette førte henne inn i studiet om pusten, både i London og Milano. Hun har siden viet sitt litt til å lære alt hun kan om pusten og startet i 2011 opp firmaet Pusteteknikk.
Katinka Thorne Salvesen


Katinka Thorne Salvesen er psykologspesialist ved Modum Bads Traumepoliklinikk i Oslo. Hun er sertifisert kursholder i «Cultivating emotional balance», et program som gir opplæring i oppmerksomt nærvær og medfølelse, samt MSC-lærer. Hun har i tillegg videreutdanning i kunst- og uttrykksterapi og i sensorimotorisk psykoterapi. De siste 25 årene har hun drevet med yoga og oppmerksomt nærvær. Siden 2009 har hun undervist helsepersonell i oppmerksomt nærvær og medfølelse. Hun har siden 2012 drevet grupper i traumesensitiv mindfulness og medfølelse.
Kristin Flood


Kristin Flood er forfatter og journalist, og har siden begynnelsen av 1990-tallet vært bosatt i Venezia og skrevet artikler for norsk presse fra Italia.
Hun har skrevet fem bøker om personlig utvikling, bl.a. bestselgeren Amor Fati (Cappelen, 2002) som ble utgitt i musikalsk versjon i samarbeid med komponisten Øystein Sevåg.
Hennes siste bok Nærvær (CappelenDamm) ble utgitt i 2015. I år kommer Rom for stillhet (CappelenDamm, 2005) ut i 4.de opplag. Kristin har holdt mer enn hundre workshops og retreater i løpet av 15 år. Med sin lokalkunnskap om Venezia jobber hun i byen som lokal agent,guide og event arrangør
Sanna Kokkonen


Sanna Kokkonen is a faculty member on a number of yoga teacher training events in Bali and in Europe. She teaches asana and specialises in yoga philosophy. She is certified ERYT-500 YACEP and has been practising yoga since the early 1990s. She is authorised by Lama Marut to teach Tibetan heart yoga based on a thorough understanding of Tibetan Buddhism and asian spiritual classics.

Oppstart 26. februar 2021

Opptakskrav: For å bli sertifisert yogaterapeut etter endt utdanning må du være yogalærer fra før, eller du kan ta yogalærerutdanning parallelt med at du går terapiutdanningen.
Terapeuter og helsepersonell som ikke er utdannet yogalærere kan gå utdanningen for å tilegne seg de yogaterapeutiske verktøyene, men vil da ikke få sertifiseringen som yogaterapeut. Du må være fylt 23 år og ha praktisert yoga i minst to år.

Utdannelsen er regnet som en videreutdannelse for yogalærere, men er også åpen for andre.

Sted:
Oslo Yogas lokale "Yogahemsen" på Sagene Kunstsmie, Kristiansands gate 2 på Sagene i Oslo.

Online versjon:
Utdannelsen vil etter planen gjennomføres i Oslo Yogas lokaler. Dersom myndighetenes restriksjoner tilsier det, så vil utdannelsen i stedet live-streames. Hvis i Oslo Yogas lokaler, så vil den likevel live-streames. Slik kan den enkelte student velge å gjøre utdannelsen online. Alle studenter ved utdannelsen vil få tilgang til opptak.

Tider i Oslo:
Fredag kl. 13.00-19.00
Lørdag og søndag kl. 10.00-17.00

Tider på Nøsen (retreat):
Lørdag 19. juni fra kl. 14.00-21.30
Søndag 20. juni kl. 7.00-21.30
Mandag 21. juni kl. 7.00-14.00

Pris:
Kr. 27.000 inkludert kost og losji på retreaten på Nøsen.

Søknad:
Fyll ut søknadsskjema og send til jannicke@osloyoga.no 

Datoer 2021 - oppstart 26. februar


  • Samling 1: 26.-28. februar
  • Samling 2: 19.-21. mars
  • Samling 3: 23.-25. april
  • Samling 4: 7.-9. mai
  • Samling 5: 19.-21. juni (retreat på Nøsen)
  • Samling 6: 10.-12. september

WS_0905_yoga_mindfulness_angst

Vitnesbyrd fra tidligere deltakere

Ann Kristin Krogsæter


Jeg har tatt Maja Thune sin Terapeutisk yogalærer utdannelse. Maja er veldig dyktig i dette faget og har i tillegg egenerfaring, noe som tiltalte meg veldig. Hun er varm og omsorgsfull i måten. Maja sin Terapeutiske yogalærer er en flott utdannelse som jeg virkelig kan anbefale. Jeg har lært mye om meg selv og har hatt stor personlig vekst. Jeg har også bl a lært om hvordan møte depresjon, angst, søvnforstyrrelser og traumer med yoga, mindfulness og meditasjon. Det har vært en fantastisk reise jeg ikke ville vært foruten. Tusen takk Maja!
Marianne Langva


Det var ved en tilfeldighet jeg kastet meg ut i Maja Thunes terapeutiske yogalærerutdannelse.
Etter 1 år ser jeg hva den har gjort for meg, som formidler, min yogapraksis og mitt liv.
Gjennom utdanningen lærer vi god verktøy i møte med psykiske plager som angst, depresjon, stress, uro, søvnvansker og traumer.
Men yoga er ikke bare asanas- de fysiske øvelsene. Det handler om så mye mer - et dypdykk inn i seg selv, en reise i personlig utvikling og vekst.
Jeg kan nå kjenne på yoga-gleden og hvordan den har fylt kroppen min med en enorm takknemlighet.
For lærerne mine, medstudentene mine. For alt yoga er og gjør.
Tusen takk Maja. Jeg anbefaler utdanningen på det varmeste.
Marte Knuttson


Maja Thune er et kraftfelt. Som lærer har hun en sjelden evne til å se den enkelte student, og samtidig skape et unikt rom for gruppa slik at den nærmest får sin egen kropp, sin egen sjel og sin egen bevissthet. Maja deler fremfor å dosere. Hun inviterer heller enn å instruere. Hun undrer i stedet for å understreke. Som en linedanser balanserer hun mellom det harde og det myke, det faste og det flytende. Det er ikke først og fremst hennes solide, faglige innsikter som gjør det interessant å være hennes elev. Jeg tror Majas viktigste kvalitet som lærer er at hun ikke er redd for å la sitt eget, levde liv smelte inn i og forme undervisningen. Hele hennes vesen og væremåte vitner om at kunnskap er noe langt mer enn det som måtte stå i en lærebok. Jeg har lært Maja å kjenne som et ydmykt, nysgjerrig, åpent, varmt, inkluderende, utforskende, spontant, grunnende, humoristisk, kreativt og kjærlig menneske. En som ikke skiller ut lærerrollen fra sitt «egentlige» jeg. Derfor har hun undervist med en særlig integritet som jeg sjelden har opplevd gjennom mine mange år som student og elev. Jeg anbefaler alle som ønsker å oppnå personlig vekst og utvikling, og samtidig tilegne seg gode verktøy for å undervise terapeutisk yoga, å studere hos Maja.
Ida Jansby


Jeg synes at dette har vært en veldig bra utdannelse. Jeg har lært mye som jeg kan bruke videre som yogalrærer. Vi hadde en fantastisk hovedlærer i Maja Thune. Jeg har kjent Maja i flere år, har gått på yogaen hennes, og hun er et utrolig menneske: varm, kunnskapsrik og flink til å lede en gruppe. Gjestelærerne var også supre, både de som var yogalærere og de som hadde andre spesialfelt. Under utdannelsen ble jeg godt kjent med de andre, jeg kommer til å savne å treffe dem på samlinger. Personlig var utdannelsen også flott, jeg har lært mye som jeg vil ta med meg inn i min egen yogapraksis og ellers i livet. Jeg anbefaler virkelig å ta denne utdannelsen om du vil utvikle deg i yoga.
Sarah Haugen (psykolog)


Utdannelsen har vært en selvutvikling av en annen verden, fra jeg startet yogalærerutdannelsen til i dag. Takk, Maja, for at du er et godt eksempel på det å være menneske, formidle visdom og tillit. Det jeg tar med videre er entusiasme, vekst, aksept for tidligere sår, og ansvarsfølelse for nåtiden og fremtiden. Det er en kontinuerlig prosess, men føler jeg har litt mer grep rundt hvordan jeg kan stå i livet, uansett hva som kommer fremover. Vil ta med muligheten for nærvær, frihet, gode relasjoner, glede og letthet i hverdagen. Ellers er jeg fornøyd med form innhold osv. Synes også kunnskapen fra Anneli og Pia var gode å ha med i siste samling.

Monica Selena Samony


Nok en fantastisk helg er over! Min Terapeutiske Yogalærerutdannelse nærmer seg slutten, og jeg vil virkelig ikke dette eventyr skal ta en slutt... Såå fantastiske deltagere, magiske gjestelærere, kreative og grundende måter å bli frisk på! Så jordnært og vakkert - tilstede i kroppen med alle følelser utenpå meg selv akkurat nå! Nå tar jeg natten, i takknemlighet til all ærlighet og sårbarhet! Med en bønn og håp om at alle finner veien «hjem» til seg selv igjen.. uansett traumer, angst og depresjon! ❤️
Inger Taarland Olsen


Eg føler meg så rik. Så rik av gode folk med djupe historiar. Folk som har reist seg og viser at det går ann.
I helga har eg vore i Oslo. Yoga som terapi utdanningas første del er snart slutt. Maja Thune har leia oss. Ei stor gruppe yoga terapeutar in spe. Ei gruppe med variasjonar i bakgrunn og erfaring. Yogalærerar, terapeutar, psykologar, fengselsbetjentar, fysioterapeutar og mange med bakgrunn i psykiatrien. Fantastisk nydelige folk. Saman omfavnar dei(me) kvar og ein og sender det beste dei kan. Så forskjellige, men med ein intensjon om å gjere ein forskjell. Ein gruppedynamikk av dei skjeldne. Ingen baksnakking. Framsnakking og klapp på skuldera og gode klemmar. Klemmar der ein deler hjarta.❤️ Det er Maja si forteneste. Hennar måte å takle dei som gjerne trør i salaten litt på. Med sin måte å være på er ho eit førebilete. Glede, latter, alvor, kunnskap, ydmykhet og innsikt.
Eg er så takknemleg for å ha kome så langt. Då eg byrja låg eg berre på matta og lytta. Kroppen hylte og eg var ikkje heilt god sjølv heller. Denne helga har gitt meg så mykje latter, bevegelse og glede eg ikkje har hatt på lenge. Eg er fylt av alt det gode, og ikkje minst kunnskap om tunge tema som traumer. Gjesteforeleserar blandt dei fremste på sine felt innan pust, mindfulness, yoga i forhold til mellom anna angst, depresjon og traumer. Og ja eg har grove djupt i mine eigne vonde ting. Ingen surfar berre på overflata. Eg kjenner på håp, glede og ei ny tid i emning.
Ei tid med mykje meir leik og glede sjølv når «Livet suger, men det duger» som det sto tagga ved ein ferjekai ein stad😄
Siri T. Hylland


Maja er en sjeldent god lærer. Hun underviser et sårt trengt perspektiv på yoga (i alle fall i vesten), har en helhetlig tilnærming til mennesker og psykiske utfordringer og formidler dette med glans i en blanding av teori/forelesning, assosiasjoner og erfaringer, lyrikk/musikk, lek, nærvær og bevegelse. Gjestelærerne har også vært svært dyktige og jeg har lært utrolig mye gjennom dette året. Anbefales på det varmeste!