Maja_underviser.jpg
UTDANNELSE I TERAPEUTISK YOGA OG KJÆRLIGHET SOM MEDISIN

Velkommen til en utdannelse med Maja Thune og gjestelærere -
hvor yogaterapi møter kunst- og uttrykksterapi.

Utdannelsen er spesielt rettet mot helsepersonell og yogalærere.
Vi tilbyr en holistisk og spirituell tilnærming til psykisk helse,
og du vil få verktøy til å møte klientene dine på en helhetlig måte.

Oppstart er 20. januar 2023 

 

Om utdannelsen:


Utdannelsen er spesielt rettet mot helsepersonell og yogalærere, og kombinerer yoga og kunst og uttrykksterapi i møte med psykisk helse. Den grunnleggende verdien i Kjærlighet som medisin er at pasienten skal bli sett. Denne utdannelsen handler derfor om å utvide vår evne til å se andre. For å se og romme våre medmenneskers ulike utfordringer, må vi tåle vår egen bagasje. Dette er en utdannelse for deg som ønsker å gå i dypet av deg selv, slik at du på best mulig måte kan møte dine medmennesker med varme, rom og tilstedeværelse.

En stor del av denne utdannelsen handler altså om vårt eget indre som terapeuter. Vi gjør skriveøvelser, musikkreiser og meditasjoner for å styrke vårt nærvær og utvide vårt eget toleransevindu. Vi vil utforske vårt eget indre gjennom yoga, kunstuttrykk, delinger i gruppe og berøring. Temaene livsoppgave, og å handle i tråd med våre dype verdier, er deler av utdannelsen.

Du vil tilegne deg teknikker i kunst og uttrykksterapi, der kunsten blir en helende modalitet i møte med sjokk, skam og traumer. Psykiske spenninger sitter i kroppen, og frigjøres med dypere pust og forankring i øyeblikket. Gjennom ulike yogaøvelser jobber vi med psoasmuskulatur og nervesystem, og med kunst og uttrykksterapi får vi redskaper som hvor våre pasienter kan bevege seg fra frykt til spontanitet. Gjennom de ulike kreative uttrykkene får smerten et språk bakenfor ord, og det indre rommet i oss utvides.


Opptakskrav og søknad:

For å bli sertifisert yogaterapeut etter endt utdannelse, må du være yogalærer fra før, eller du kan ta yogalærerutdannelse parallelt med at du går denne utdannelsen.Terapeuter og helsepersonell som ikke er utdannet yogalærere kan gå utdannelsen for å tilegne seg de yogaterapeutiske verktøyene, men vil da ikke få sertifiseringen som yogaterapeut. Du må være fylt 23 år og ha praktisert yoga i minst to år. Utdannelsen er regnet som en videreutdannelse for yogalærere, men er også åpen for andre.

Søknad: Fyll ut søknadsskjema og send til jannicke@osloyoga.no.


 

Pris 2023:
 

Early bird-pris ved påmelding innen 1. november (14 dagers betalingsfrist): Kr. 38 300 inkl. kost og losji i dobbeltrom på to retreater på Nøsen. Du kan oppgradere til enkeltrom for Kr. 450 ekstra per retreat.

Ordinær pris ved påmelding etter 1. november: ​Kr. 40 400 inkl. kost og losji i dobbeltrom på to retreater på Nøsen. Du kan oppgradere til enkeltrom for Kr. 450 ekstra per retreat.


Avbestillingsvilkår: Refusjon av kursavgift minus avbestillingsgebyr på Kr. 4500 ved avmelding inntil 15. desember Ingen refusjon ved avmelding etter 15. desember.

Hva lærer du:

 • Hvordan roe nervesystemet gjennom pust og yoga.
   

 • Hvordan møte nummenhet og trøtthet med yoga og ulike kunstuttrykk.
   

 • Hvordan legge til rette for et trygt sted for klientene dine gjennom guidede meditasjoner, bevegelse og fantasireiser.
   

 • Hvordan kultivere styrke og kraft gjennom bruk av kraftdyret og maling.
   

 • Hvordan bygge opp yogaprogrammer i møte med angst, depresjon og traumer.
   

 • Hvordan jobbe med egenomsorg og grenser gjennom bevegelse, stemmebruk og tegning.
   

 • Kunnskap om hvordan du kan berøre temaene skam og seksualitet gjennom kunst og uttrykksterapi.
   

 • Enkle nærværsøvelser i møte med vonde følelser som tristhet, sorg og angst.

 • Hvordan undervise i takknemlighet og medfølelse gjennom mindfulness.
   

 • Traumesensitiv berøring.
   

Pensum:
 

 • Mindfulness og medfølelse. 2017. Salvesen, Katinka Thorne og Wästlund, Malin. Kan kjøpes her
   

 • Radical Compassion. 2020. Brach, Tara. Kan kjøpes her
   

 • The Body Keeps the Score. 2015. Kolk, Bessel Van der. Kan kjøpes her (finnes også i norsk utgave til høyere pris)

  Anbefalt litteratur:

   

 • Hva er Yoga. 2020. Wiel, Jannicke. Kan kjøpes i vår nettbutikk, eller i andre nettbutikker f.eks. Adlibris.

TT_utdannelse_kjærlighet3

Helgeseamlinger 2023:

Alle samlinger er fredag-søndag

20.-22. januar - Trygt stedVi lærer hvordan vi kan hjelpe klientene våre til å integrere et trygt sted inne i seg gjennom kunstuttrykk og yoga.​ Lærer: Maja Thune og Michael De Viebe.


3.-5. februar (retreat på Nøsen) - Om å finne sin indre calling: Vi jobber med vår livsoppgave. Vi gjør drømmearbeid, framtidsscenarier og energiarbeid. Vi går i dypet og jobber med manifestasjon og skaperkraft. Du vil få teknikker til å støtte dine klienter til å få kontakt med sine intensjoner og drømmer. Lærer: Maja Thune og Bente Marcussen

17.-19. mars - Terapeutisk berøring. Lærer: Maja Thune og Ateeka.

21.-23. april - Nervesystemet, pusten og Vagusnerven: Vi jobber med pustens helende kraft. Du vil få ulike teknikker som stimulerer vagusnerven og som roer nervesystmet. Lærer: Maja Thune.


26.-28. mai - Oppmerksomt nærvær i møte med psykiske plager: Lærer: Maja Thune og Michael De Viebe


2.-4. juni (retreat på Nøsen) - Traumer: Vi jobber med selvmedfølelse og egensomsorg i møte med traumer. Lærer: Maja Thune. Gjestelærer kommer.


25.-27. august - Kropp og smerte: Du lærer om hvordan vi kan gå inn i smerten og transfomere den gjennom ulike teknikker i kunst og uttrykksterapi. Lærer: Maja Thune og Melinda Meyer.


22.-24. september - Hvordan jobbe med traumer gjennom yoga og kunstuttrykk: Vi jobber med traumer, og du lærer om hvordan du kan legge opp et yogaprogram i møte med traumer. Du vil også lære om hvordan du kan bevege dine klienter fra frykt til spontanitet og trygghet gjennom bevegelse, bilde, og lek. Lærer: Maja Thune. Gjestelærer kommer.


27.-29. oktober - Yogaterapi i møte med angst: Du vil lære om ulike yogaøvelser og mindfulness-teknikker som er helende i møte med angst. Eksamen. Lærer: Maja Thune. Gjestelærer kommer.

Fredager kl. 13-19
Lørdager og søndager kl. 10-17
Egne tider for Nøsen kommer.

Retreats holdes på Nøsen Yoga og FjellhotellØvrige helger holdes i våre lokaler på Sagene.

TT_utdannelse_kjærlighet2

Dette er min andre runde med Terapeutisk yogautdannelse, denne gangen med kjærlighet som medisin i tillegg. Det er en helt unik og fantastisk indre reise. Når man skal jobbe med mennesker som har det utfordrende er det viktig å ha så mye rom som mulig inne seg. Jeg føler at jeg utvikles som menneske, skaper rom inne meg, tåler litt mer av meg selv og andre. Maja er en helt unik lærer som bruker sin intuisjon til å skape noe helt formidabelt. Hver og en av gjestelærerne, har gjort et enormt inntrykk på meg. De bidrar alle til å skape noe helt unikt og ekte. 
 

Vi lærer en del teori og bruker mye tid på å gjøre øvelsene for å kjenne og erfare på kroppen hvordan de virker. Det fører til at man blir en veldig trygg og sammensveiset gjeng. Jeg kan anbefale denne utdannelsen på det varmeste til alle som jobber med mennesker og til deg som ønsker å få mer kontakt med deg selv og andre i ditt liv. Første gang jeg tok denne utdannelsen, var jeg i begynnelsen av min healing prosess i mine traumer. På utdannelsen lærte jeg mange stabiliseringsteknikker og verktøy som jeg senere brukte på traumebehandlingen. Det førte til at jeg kunne jobbe dypere med ting og slippe å bruke tid på stabilisering. For meg er det livet før og etter denne utdannelsen. 

- Lina Lind

Maja er en sjeldent god lærer. Hun underviser et sårt trengt perspektiv på yoga (i alle fall i vesten), har en helhetlig tilnærming til mennesker og psykiske utfordringer og formidler dette med glans i en blanding av teori/forelesning, assosiasjoner og erfaringer, lyrikk/musikk, lek, nærvær og bevegelse. Gjestelærerne har også vært svært dyktige og jeg har lært utrolig mye gjennom dette året. Anbefales på det varmeste!

- Siri T. Hylland

Maja Thune er et kraftfelt. Som lærer har hun en sjelden evne til å se den enkelte student, og samtidig skape et unikt rom for gruppa slik at den nærmest får sin egen kropp, sin egen sjel og sin egen bevissthet. Maja deler fremfor å dosere. Hun inviterer heller enn å instruere. Hun undrer i stedet for å understreke. Som en linedanser balanserer hun mellom det harde og det myke, det faste og det flytende. Det er ikke først og fremst hennes solide, faglige innsikter som gjør det interessant å være hennes elev. Jeg tror Majas viktigste kvalitet som lærer er at hun ikke er redd for å la sitt eget, levde liv smelte inn i og forme undervisningen. Hele hennes vesen og væremåte vitner om at kunnskap er noe langt mer enn det som måtte stå i en lærebok. Jeg har lært Maja å kjenne som et ydmykt, nysgjerrig, åpent, varmt, inkluderende, utforskende, spontant, grunnende, humoristisk, kreativt og kjærlig menneske. En som ikke skiller ut lærerrollen fra sitt «egentlige» jeg. Derfor har hun undervist med en særlig integritet som jeg sjelden har opplevd gjennom mine mange år som student og elev. Jeg anbefaler alle som ønsker å oppnå personlig vekst og utvikling, og samtidig tilegne seg gode verktøy for å undervise terapeutisk yoga, å studere hos Maja.
 

- Marte Knuttson

Det å ha fått gå på Maja sin terapiutdanning har beriket meg som menneske. Jeg tok utdanningen i en svært traumatisk periode av livet, og det ga meg så mye læring og ikke minst verktøy for å klare håndtere smerten. Jeg tenker at dette er den perfekte utdanning for dem som brenner for å hjelpe andre med å få et bedre liv og ikke minst få det bedre med seg selv. Vi ble gitt verdifulle verktøy som er helt essensielle å ha i tunge stunder og som kan være en døråpner ut av mange lidelser. Maja som lærer er ganske annerledes enn hva man kanskje er vandt til. Hennes formidlingsevne er helt magisk. Hennes vesen så fengslene og hjertevarmt…Jeg kan bare anbefale denne utdanningen av hele mitt hjerte.

- Kathrine Larsen

Det var ved en tilfeldighet jeg kastet meg ut i Maja Thunes terapeutiske yogalærerutdannelse. Etter 1 år ser jeg hva den har gjort for meg, som formidler, min yogapraksis og mitt liv. Gjennom utdanningen lærer vi god verktøy i møte med psykiske plager som angst, depresjon, stress, uro, søvnvansker og traumer. Men yoga er ikke bare asanas- de fysiske øvelsene. Det handler om så mye mer - et dypdykk inn i seg selv, en reise i personlig utvikling og vekst. Jeg kan nå kjenne på yoga-gleden og hvordan den har fylt kroppen min med en enorm takknemlighet. For lærerne mine, medstudentene mine. For alt yoga er og gjør. Tusen takk Maja. Jeg anbefaler utdanningen på det varmeste.

- Marianne Langva