Mindful Restorative Yoga Basismodul - 50 timer

I denne utdanningen vil du få nye verktøy til din yogaundervisning. Restorativ yoga kan både undervises som egne klasser, men også flettes inn i andre yogastiler.

Innhold:

Utdannelsen går over to helger og gir deg 50 timers Yoga Alliance poeng. Det blir 32 timers undervisning, 4 timers praksis og 14 timers hjemmearbeid. Denne utdannelsen passer både for deg som jobber innenfor terapi og helsearbeid, om du allerede er utdannet yogalærer og ønsker flere strenger å spille på eller deg som vil fordype deg i et utrolig effektivt og tilgjengelig stressmestringsverktøy.
 

Forkunnskaper:

Det er en fordel om du har noe kjennskap til Restorative Yoga og Mindfulnesspraksis, men det er ingen forutsetning.

Høsten 2020 går kurset over to helger:

Helg 1: 25. - 27. september 
Helg 2: 16. - 18. oktober

Tidspunkter - med forbehold om noen små endringer:

Fredag: kl. 9 - 16
Lørdag: kl. 9 - 16
Søndag: kl. 9 - 16

Sted og annen info: 
Bloom Studio i Dronningensgate 23. Kun to kvartaler fra Oslo sentralstasjon. Maks 12 deltakere. Alle vil få eget nyvasket utstyr utlevert for helgen.

Online-garanti: Utdannelsen holdes online dersom myndighetene krever at vi må stenge pga. Covid-19.

Priser Modul 1:
Kr. 9 500.  Fullbooket. Kontakt Elise Jansen på e-post: info@elisejansen.no for å bli satt på venteliste.
 

Samlet påmelding til Basis- og Terapimodul:
Kr. 17 000. Fullbooket på basismodul. Kontakt Elise Jansen på e-post: info@elisejansen.no for å bli satt på venteliste.

Lærer Elise Jansen


Elise Østbø Jansen (E-RYT 200/500) har sin bakgrunn som sertifisert Yogaworks lærer, har undervist i over 10 år og har flere andre yogautdannelser under beltet. Hun er blant annet utdannet som Advanced Relax and Renew® Trainer av Judith Hanson Lasater. De siste årene har Elise fordypet seg i MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) og har funnet at de to sistnevnte praksisene, kombinert, gir et utrolig resultat. Slik oppstod Mindful Restorativ Yoga som en videreutvikling av restorative yoga slik den blir undervist fra både Iyengar og Mindfulness-tradisjonen. Elise er også Nevrogen Yogalærer, kun 19 på verdensbasis – en praksis som kombinerer Tremor / Trauma Release Exercises med Yoga. Elise har ukentlige klasser ved Oslo Yoga i Mindful Restorative Yoga.
Mer om utdannelsen


Du vil få et rikere repertoar til å lede studenten din inn i avspenning. Du vil også få en økt forståelse for hvordan og hvorfor du kan bruke yogastillinger, pust, meditasjon og kroppsskanning som effektive teknikker. Målsetningen er å oppnå et mer balansert nervesystem og sinn. Mindful restorative er utviklet etter prinsipper fra blant annet Iyengar yoga og Mindfulness jmf. Jon Kabbat-Zin. Kombinasjonen av disse utgjør et fantastisk verktøy til å oppnå dyp avspenning som balanserer bade kropp og sinn – i vår moderne samfunn trenger vi dette mer en noen sinne. Bruk av utstyr som puter/bolstre, klosser, tepper, stropper og sandposer brukes til å oppnå full avspenning i yogastillingene slik at kroppens nervesystem oppnår tilstander man ellers kun kan oppnå under dyp søvn. Mindfulness teknikkene fasilitere et klarere sinn og Pratyahara, tilbaketrekking av sansene, trener sinnet til å være mindre reaktiv og mer våkent tilstede i øyeblikket. Kombinasjonen vil støtte kroppens naturlige arbeid med å oppnå homeostase – balanse og harmoni.

Program


Den først helgen vil vi gå gjennom enkle Mindfulness-teknikker og se på bakgrunn, historikk og den vitenskapelige forskningen som ligger til bunn for dagens utbredelse og bruk av metodene. Du vil få innføring i hvordan restorative yoga fungere som stressmestring og har en dyp virkning på å roe ned sansene og nervesystemet. Det blir opplæring i bruk av utstyr, og hvordan man bygger opp de grunnleggende yoga stillingene. Helg to vil vi dykke dypere inn i Mindfulness teknikker, Pranayama og se på disse i lys av stressmestring og innvirkning på vår moderne livsstil. Du vil lære mer avanserte yogastillinger og de terapeutiske effektene man kan oppnå med disse.