top of page

Mindful Restorative Yoga Basismodul - 50 timer

I denne utdanningen vil du få nye verktøy til din yogaundervisning. Restorativ yoga kan både undervises som egne klasser, men også flettes inn i andre yogastiler.

Schermafbeelding 2020-07-03 om 11.52.45.

Innhold:

Utdannelsen går over to helger og gir deg 50 timers Yoga Alliance poeng. Det blir 32 timers undervisning, 4 timers praksis og 14 timers hjemmearbeid. Denne utdannelsen passer både for deg som jobber innenfor terapi og helsearbeid, om du allerede er utdannet yogalærer og ønsker flere strenger å spille på eller deg som vil fordype deg i et utrolig effektivt og tilgjengelig stressmestringsverktøy.

 

Basismodul + Terapimodul = 100 timers full Mindful Restorative yogalærerutdanning.

Forkunnskaper:
 

Det er en fordel om du har noe kjennskap til Restorative Yoga og Mindfulnesspraksis, men det er ingen forutsetning.

Om Basismodulen:
 
I denne utdannelsen vil du få en fordypning i de mest brukte Restorative Yoga stillingene. Du vil lære hvordan å sekvensiere og undervise en gruppe. I tillegg vil vi se på hvordan du kan bruke enkeltøvelser i andre typer yogaklasser. Under utdannelsen vil det også legges vekt på egenpraksis for å gjøre din fremtidige undervisning personlig og erfaringsbasert. Du vil få rikelig med tid til å praktisere og oppleve øvelsene selv. Det blir også oppgaver mellom helgene som gir rom for å starte din egen reise med Mindfulness og restorative Yoga.

Vi skal dykke ned i følgende:


- bruk av utstyr og individuelle tilpasninger
- stressrelatert spenninger
- nervesystemet og stressresponsen
- Avspenningsresponsen og vagusnerven
- lærerrollen og metoder i restorative yoga

- Innføring i grunnleggende Mindfulness meditasjon
- interosepsjon

- pusteøvelser tilpasset restorative yoga
- psykologiske aspekter
- stillhet i selvomsorg
- sekvensiering og temaer
- Restorative Yoga som Pratyahara praksis

Du vil få et rikere repertoar til å lede studenten din inn i avspenning. Du vil også få en økt forståelse for hvordan og hvorfor du kan bruke yogastillinger, pust, meditasjon og kroppsskanning som effektive teknikker. Målsetningen er å oppnå et mer balansert nervesystem og sinn. Mindful restorative er utviklet etter prinsipper fra blant annet Iyengar yoga og Mindfulness jmf. Jon Kabbat-Zin. Kombinasjonen av disse utgjør et fantastisk verktøy til å oppnå dyp avspenning som balanserer bade kropp og sinn – i vår moderne samfunn trenger vi dette mer en noen sinne. Bruk av utstyr som puter/bolstre, klosser, tepper, stropper og sandposer brukes til å oppnå full avspenning i yogastillingene slik at kroppens nervesystem oppnår tilstander man ellers kun kan oppnå under dyp søvn. Mindfulness teknikkene fasilitere et klarere sinn og Pratyahara, tilbaketrekking av sansene, trener sinnet til å være mindre reaktiv og mer våkent tilstede i øyeblikket. Kombinasjonen vil støtte kroppens naturlige arbeid med å oppnå homeostase – balanse og harmoni.


 

Høsten 2022 går kurset over to helger:

Helg 1: 16. - 18. september 
Helg 2: 14. - 16. oktober

 

Tidspunkter: kl. 16-20 fredag og kl. 9-17 lørdag-søndag

Sted: Oslo Yoga, Kristiansands gate 2, Oslo.

Program for helg 1 og helg 2:

Helg 1:

Teori: Vi går gjennom historikk og forskjellen mellom Restorative Yoga og andre yogastiler som Yin Yoga. Det blir en gjennomgang av utstyr, tilrettelegging, kriterier og intensjoner for praksis. Vi vil se på stress responsen og hvilken rolle Restorative Yoga spiller I regulering av nervesystemet.

Praksis: Vi gjør bakoverbøy, tvister og forskjellige versjoner av Shavasana.


Helg 2:

Teori: Det blir gjennomgang av sekvensiering, intensjon og temaer for sekvensiering og undervisning. Vi går dypere inn i pusteteknikker og Mindfulness som en metode i undervisningen.

Praksis: Vi gjør inversjoner, fremboverbøyer og enda flere versjoner av Shavasana.

Priser:


Morgenfugl til 25. august: Kr. 8900,- 
Aftenfugl etter 25. august: Kr. 9500,-

Du betaler online ved påmelding.
 

Samlet påmelding til Basismodul og Terapimodul: Kr. 16 500,-. Send en e-post til post@osloyoga.no for å bli påmeldt og få faktura.

Vilkår for avmelding:
Det er bindende påmelding. Om man blir syk e.l., så skal reiseforsikring kunne dekke ev. utlegg. Det vil være mulig å gi bort plassen sin eller få refusjon, dersom plassen blir overtatt av noen på venteliste. Hvis kurset må holdes digitalt pga. restriksjoner, og man ikke ønsker denne varianten, så kan man få utsatt sin deltakelse til neste runde.

Restorative_sideliggende_shavasana_Elise_hjelper_edited.jpg
elise jansen.jpg

Elise Østbø Jansen

Elise Østbø Jansen (E-RYT 200/500) har sin bakgrunn som sertifisert Yogaworks lærer, har undervist i over 10 år og har flere andre yogautdannelser under beltet. Hun er blant annet utdannet som Advanced Relax and Renew® Trainer av Judith Hanson Lasater. De siste årene har Elise fordypet seg i MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) og har funnet at de to sistnevnte praksisene, kombinert, gir et utrolig resultat. Slik oppstod Mindful Restorativ Yoga som en videreutvikling av restorative yoga slik den blir undervist fra både Iyengar og Mindfulness-tradisjonen. Elise er også Nevrogen Yogalærer, kun 19 på verdensbasis – en praksis som kombinerer Tremor / Trauma Release Exercises med Yoga.

bottom of page