Mindful Restorative Yoga Terapimodul - 50 timer

I denne videreutdanningen vil du få nye verktøy som yogalærer og terapeut. Restorativ kan både undervises som egne klasser, flettes inn i andre yogastiler men kan også brukes i terapeutisk øyemed. Sammen med Introsepsjonsøvelser, Mindfulnessteknikker og Pusteøvelser vil få et rikere repertoar jobbe med tilstander som stressmestring, traumer, angst og depresjon. Du vil også få en økt forståelse for hvordan og hvorfor du kan tilpasse utstyr, yogastillinger, pust, meditasjon og kroppsskanning med dine private klienter eller ved individuell tilpasning i gruppeundervisning. Målsetningen er å oppnå et mer balansert nervesystem og en sterkere evne for nervesystemet å takle stressende situasjoner. 

Kurset  går over to helger:

Helg 1: 18. - 20. desember. 

Fredag, lørdag og søndag kl. 9-16

Helg 2: 15. - 17. januar 2021

 

Fredag, lørdag og søndag kl. 9-16

 

Pris:
Early bird ved påmelding innen 15. oktober: kr. 8.500,-
Ordinær pris etter 15. oktober : Kr. 9.500,-

Samlet påmelding til Basis- og Terapimodul:
Early Bird: Kr. 16 000,- (fram til 1. september) Kr. 17 000 (fra 1. september).Ta kontakt på post@osloyoga.no for å få rabattkode til bruk for påmelding til Terapimodul.

Innhold

Utdannelsen går over to helger og gir deg 50 timers Yoga Alliance poeng. Det blir 32 timers undervisning, 4 timers praksis og 14 timers hjemmearbeid. Denne utdannelsen passer både for deg som jobber innenfor terapi og helsearbeid, om du allerede er utdannet yogalærer og ønsker flere strenger å spille på eller deg som vil fordype deg i et utrolig effektivt og tilgjengelig stressmestringsverktøy.

Forkunnskaper

Det er en fordel om du har noe kjennskap til Restorative Yoga og Mindfulnesspraksis, men det er ingen forutsetning.

Hva lærer du i denne utdanningen?

  • Hvordan tilpasse restorative yogastillinger for enkeltindivider

  • Bli bedre egnet til å gjøre individuelle tilpasninger i en klassesituasjon

  • Lære pusteteknikker som styrker nervesystemet og kroppens evne til selvregulering

  • Lære om Vagusnerven

  • Lære om hvordan Restorativ Yoga påvirker bindevevet

  • Lære Mindfulnessteknikker som fungerer som verktøy for stressmestring, utbrenthet, angst og stress

  • Lære å bruke stoler i undervisningen

  • Lære å bruke vekt og tepper som middel i din avspenning

  • Lære hvordan mindfulness fungerer som metode for stressmestring og smertelindring

Program
 

Helg 1:

Vi vil se på oppmerksomt nærvær i kroppen som portalen til bedre helse og bindevevets rolle i restorative yoga. Gjennom interosepsjonsøvelser, dyp avspenning og nærværeøvelser som kroppsskanning og meditasjon vil vi kunne trene opp og styre kroppens immunforsvar og styrke viktige koblinger mellom hjernen og nervesystemet i kroppen. Nina Urnes vil gi oss et dypdykk i bindevevet og koble oss inn mot viktigheten av restorative yogaeens effekt på et cellulært nivå. Vi vil se hvordan man kan integrere øvelser og yogastillinger til å rehabilitere og frigjøre skadet vev og dype spenninger i kroppen. Vi vil også se på hvordan nervesystemet i bindevevet fungerer som kommunikasjonskanal mot immunforsvaret, sinnet og omverden. Du vil lære hvordan gjøre forskjellige typer kroppsskanning – og hva dette viktige verktøyet fra Mindfulnesstradisjonen kan gjøre for økt velvære og bedre helse.

Helg 2:

Denne helgen vil vi se på hvilken innvirkning Mindfulness, Medfølelse (Compassion) og Restorative yoga har på mental helse. Vi vil se på hvordan undervise og tilpasse yogastillinger med bruk av utstyr, pust og Mindfulnessøvelser. Det blir et dypdykk inn i forskjeller og likheter mellom stress, angst, depresjon og traumer og hvordan kontemplative øvelser kan være et viktig verktøy for heling av vår mentale kropp. Vi vil bevege oss dypere inn i nervesystemet. Nina Urnes vil gi oss en dypere forståelse for hvilken rolle Vagusnerven spiller inn i både Mindfulness og Restorative Yoga.

Følg oss

  • Facebook - White Circle

​© 2020 by Oslo Yoga