top of page

Mindful Restorative Yoga Terapimodul - 50 timer

I denne utdannelsen vil du få nye verktøy som yogalærer og terapeut. Vi dykker ned i individuelle behov og tilpasninger. Hvordan jobbe i privattimer og hvordan kunne tilpasse spesielle behov i en gruppetime. Sammen med introsepsjonsøvelser, Med Mindfulnessteknikker og pusteøvelser vil du få et rikere repertoar i møte tilstander som stress, traumer, angst og depresjon. Du vil få en økt forståelse for hvordan og hvorfor du kan tilpasse utstyr, yogastillinger, pust, meditasjon og kroppsskanning med dine private klienter eller ved individuell tilpasning i gruppeundervisning. Målsetningen er å oppnå et mer balansert nervesystem og en økt evne til å takle stressende situasjoner.  Du vil få rikelig med tid til å praktisere og oppleve øvelsene selv. Det blir også oppgaver mellom helgene som gir rom for å starte din egen reise med Mindfulness og Restorative Yoga.

Schermafbeelding 2020-07-03 om 11.52.45.

Innhold:

Utdannelsen går over to helger og gir deg 50 timers Yoga Alliance poeng. Det blir 32 timers undervisning, 4 timers praksis og 14 timers hjemmearbeid. Denne utdannelsen passer både for deg som jobber innenfor terapi og helsearbeid, om du allerede er utdannet yogalærer og ønsker flere strenger å spille på eller deg som vil fordype deg i et utrolig effektivt og tilgjengelig stressmestringsverktøy.

Forkunnskaper:

 

Du må ha tatt Mindful Restorative Yoga Basismodul, eller ha gjennomført en restorative utdanning et annet sted, for å kunne delta på Terapimodulen.

Hva lærer du?
 

Vi skal dykke ned i følgende:

​- bruk av utstyr til personlig tilpasning
- terapeutisk effekter av yogastillingene
- bruk av stol
- anatomi i lys av Psoas og tilhørende muskelgrupper

- hvordan møte stress, depresjon og angst

- Innføring i Mindfulness i kroppen

- kroppsskanning

- sekvensiering for balanse i kropp og sinn

- toleransevinduet - lærerrollen i en privattime

- evaluering og innsjekk

- hva trenger klienten

- Interosepsjon som terapeutisk metode

- hvordan regulere nervesystemet med pusteøvelser

Du vil få et rikere repertoar til å lede studenten din inn i avspenning. Du vil også få en økt forståelse for hvordan og hvorfor du kan bruke yogastillinger, pust, meditasjon og kroppsskanning som effektive teknikker. Målsetningen er å oppnå et mer balansert nervesystem og sinn. Mindful restorative er utviklet etter prinsipper fra blant annet Iyengar yoga og Mindfulness jmf. Jon Kabbat-Zin. Kombinasjonen av disse utgjør et fantastisk verktøy til å oppnå dyp avspenning som balanserer bade kropp og sinn – i vår moderne samfunn trenger vi dette mer en noen sinne. Bruk av utstyr som puter/bolstre, klosser, tepper, stropper og sandposer brukes til å oppnå full avspenning i yogastillingene slik at kroppens nervesystem oppnår tilstander man ellers kun kan oppnå under dyp søvn. Mindfulness teknikkene fasilitere et klarere sinn og Pratyahara, tilbaketrekking av sansene, trener sinnet til å være mindre reaktiv og mer våkent tilstede i øyeblikket. Kombinasjonen vil støtte kroppens naturlige arbeid med å oppnå homeostase – balanse og harmoni.

Elise mindful restorative

Kurset går over to helger i 2022:

Helg 1: 11. - 13. november 

Tidspunkter: kl. 16-20 fredag og kl. 9-17 lørdag-søndag

Helg 2: 2. - 4. desember

 

Tidspunkter: kl. 16-20 fredag og kl. 9-17 lørdag-søndag

Program for helg 1 og helg 2:

Helg 1:

Teori: Vi ser på oppmerksomt nærvær i kroppen som veien til bedre helse og bindevevets rolle i restorative yoga. Interosepsjonsøvelser, dyp avspenning og nærværeøvelser som kroppsskanning og meditasjon styrker kroppens immunforsvar og mental robusthet. Vi vil også se på hvordan nervesystemet i bindevevet fungerer som kommunikasjonskanal mot immunforsvaret, sinnet og omverden. Vi bruker kroppsskanning som metode og hvilke muskelgrupper som blir mest påvirket av stress og uro.

Praksis: Vi dykker dypere inn i gamle og nye øvelser, individuelle tilpasninger og deres virkning på kropp og sinn.

Helg 2:

Teori: Det blir et dypdykk inn i forskjeller og likheter mellom stress, angst, depresjon og traumer. Hvordan kontemplative øvelser kan være et viktig verktøy for heling av vår mentale kropp. Vi ser på øvelser som gjør det mulig å tilpasse og fornemme hva du og din klient trenger. Hvordan finne balanse i lys av toleransevinduet.

Praksis: Vi dykker dypere inn i gamle og nye øvelser, individuelle tilpasninger og deres virkning på kropp og sinn.

 

 

Priser:


Morgenfugl til 14. oktober 2022: Kr. 8900,-
Aftenfugl etter 14. oktober: Kr. 9500,-

Du betaler online ved påmelding.
 


Samlet påmelding til Basis- og Terapimodul: Kr. 16 500,-, Send en e-post til post@osloyoga.no for å bli påmeldt og få faktura.
 

 

Vilkår for avbestilling:
Det er bindende påmelding. Om man blir syk e.l., så skal reiseforsikring kunne dekke ev. utlegg. Det vil være mulig å gi bort plassen sin eller få refusjon, dersom plassen blir overtatt av noen på venteliste. Hvis kurset må holdes digitalt pga. restriksjoner, og man ikke ønsker denne varianten, så kan man få utsatt sin deltakelse til neste runde.

elise jansen.jpg

Elise Østbø Jansen

Elise Østbø Jansen (E-RYT 200/500) har sin bakgrunn som sertifisert Yogaworks lærer, har undervist i over 10 år og har flere andre yogautdannelser under beltet. Hun er blant annet utdannet som Advanced Relax and Renew® Trainer av Judith Hanson Lasater. De siste årene har Elise fordypet seg i MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) og har funnet at de to sistnevnte praksisene, kombinert, gir et utrolig resultat. Slik oppstod Mindful Restorative Yoga som en videreutvikling av restorative yoga slik den blir undervist fra både Iyengar og Mindfulness-tradisjonen. Elise er også Nevrogen Yogalærer, kun 19 på verdensbasis – en praksis som kombinerer Tremor / Trauma Release Exercises med Yoga.

bottom of page