Mindful Restorative Yoga Terapimodul - 50 timer

I denne videreutdanningen vil du få nye verktøy som yogalærer og terapeut. Restorativ kan både undervises som egne klasser, flettes inn i andre yogastiler men kan også brukes i terapeutisk øyemed. Sammen med Introsepsjonsøvelser, Mindfulnessteknikker og Pusteøvelser vil få et rikere repertoar jobbe med tilstander som stressmestring, traumer, angst og depresjon. Du vil også få en økt forståelse for hvordan og hvorfor du kan tilpasse utstyr, yogastillinger, pust, meditasjon og kroppsskanning med dine private klienter eller ved individuell tilpasning i gruppeundervisning. Målsetningen er å oppnå et mer balansert nervesystem og en sterkere evne for nervesystemet å takle stressende situasjoner. 

Innhold

Utdannelsen går over to helger og gir deg 50 timers Yoga Alliance poeng. Det blir 32 timers undervisning, 4 timers praksis og 14 timers hjemmearbeid. Denne utdannelsen passer både for deg som jobber innenfor terapi og helsearbeid, om du allerede er utdannet yogalærer og ønsker flere strenger å spille på eller deg som vil fordype deg i et utrolig effektivt og tilgjengelig stressmestringsverktøy.

Forkunnskaper
Du må ha tatt Mindful Restorative Yoga Basismodul for å kunne delta på Terapimodul.

Hva lærer du i denne utdanningen?

  • Hvordan tilpasse restorative yogastillinger for enkeltindivider

  • Bli bedre egnet til å gjøre individuelle tilpasninger i en klassesituasjon

  • Lære pusteteknikker som styrker nervesystemet og kroppens evne til selvregulering

  • Lære om Vagusnerven

  • Lære om hvordan Restorativ Yoga påvirker bindevevet

  • Lære Mindfulnessteknikker som fungerer som verktøy for stressmestring, utbrenthet, angst og stress

  • Lære å bruke stoler i undervisningen

  • Lære å bruke vekt og tepper som middel i din avspenning

  • Lære hvordan mindfulness fungerer som metode for stressmestring og smertelindring

Lærer Elise Jansen


Elise Østbø Jansen (E-RYT 200/500) har sin bakgrunn som sertifisert Yogaworks lærer, har undervist i over 10 år og har flere andre yogautdannelser under beltet. Hun er blant annet utdannet som Advanced Relax and Renew® Trainer av Judith Hanson Lasater. De siste årene har Elise fordypet seg i MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) og har funnet at de to sistnevnte praksisene, kombinert, gir et utrolig resultat. Slik oppstod Mindful Restorativ Yoga som en videreutvikling av restorative yoga slik den blir undervist fra både Iyengar og Mindfulness-tradisjonen. Elise er også Nevrogen Yogalærer, kun 19 på verdensbasis – en praksis som kombinerer Tremor / Trauma Release Exercises med Yoga. Elise har ukentlige klasser ved Oslo Yoga i Mindful Restorative Yoga.
Mer om utdannelsen


Du vil få et rikere repertoar til å lede studenten din inn i avspenning. Du vil også få en økt forståelse for hvordan og hvorfor du kan bruke yogastillinger, pust, meditasjon og kroppsskanning som effektive teknikker. Målsetningen er å oppnå et mer balansert nervesystem og sinn. Mindful restorative er utviklet etter prinsipper fra blant annet Iyengar yoga og Mindfulness jmf. Jon Kabbat-Zin. Kombinasjonen av disse utgjør et fantastisk verktøy til å oppnå dyp avspenning som balanserer bade kropp og sinn – i vår moderne samfunn trenger vi dette mer en noen sinne. Bruk av utstyr som puter/bolstre, klosser, tepper, stropper og sandposer brukes til å oppnå full avspenning i yogastillingene slik at kroppens nervesystem oppnår tilstander man ellers kun kan oppnå under dyp søvn. Mindfulness teknikkene fasilitere et klarere sinn og Pratyahara, tilbaketrekking av sansene, trener sinnet til å være mindre reaktiv og mer våkent tilstede i øyeblikket. Kombinasjonen vil støtte kroppens naturlige arbeid med å oppnå homeostase – balanse og harmoni.

Kurset  går over to helger:

Helg 1: 18. - 20. desember. 

Fredag, lørdag og søndag kl. 9-16

Helg 2: 15. - 17. januar 2021

 

Fredag, lørdag og søndag kl. 9-16

Sted og annen info: Bloom Studio i Dronningensgate 23. Kun to kvartaler fra Oslo sentralstasjon. Maks 12 deltakere. Alle vil få eget nyvasket utstyr utlevert for helgen.

Online-garanti: Utdannelsen holdes online dersom myndighetene krever at vi må stenge pga. Covid-19.

 

Pris:
Early bird ved påmelding innen 15. oktober: kr. 8.500,-
Ordinær pris etter 15. oktober : Kr. 9.500,-.

Samlet påmelding til Basis- og Terapimodul:
Kr. 17 000. Fullbooket på basismodul. Kontakt Elise Jansen på e-post: info@elisejansen.no for å bli satt på venteliste.

Program
 

Helg 1:

Vi vil se på oppmerksomt nærvær i kroppen som portalen til bedre helse og bindevevets rolle i restorative yoga. Gjennom interosepsjonsøvelser, dyp avspenning og nærværeøvelser som kroppsskanning og meditasjon vil vi kunne trene opp og styre kroppens immunforsvar og styrke viktige koblinger mellom hjernen og nervesystemet i kroppen. Nina Urnes vil gi oss et dypdykk i bindevevet og koble oss inn mot viktigheten av restorative yogaeens effekt på et cellulært nivå. Vi vil se hvordan man kan integrere øvelser og yogastillinger til å rehabilitere og frigjøre skadet vev og dype spenninger i kroppen. Vi vil også se på hvordan nervesystemet i bindevevet fungerer som kommunikasjonskanal mot immunforsvaret, sinnet og omverden. Du vil lære hvordan gjøre forskjellige typer kroppsskanning – og hva dette viktige verktøyet fra Mindfulnesstradisjonen kan gjøre for økt velvære og bedre helse.

Helg 2:

Denne helgen vil vi se på hvilken innvirkning Mindfulness, Medfølelse (Compassion) og Restorative yoga har på mental helse. Vi vil se på hvordan undervise og tilpasse yogastillinger med bruk av utstyr, pust og Mindfulnessøvelser. Det blir et dypdykk inn i forskjeller og likheter mellom stress, angst, depresjon og traumer og hvordan kontemplative øvelser kan være et viktig verktøy for heling av vår mentale kropp. Vi vil bevege oss dypere inn i nervesystemet. Nina Urnes vil gi oss en dypere forståelse for hvilken rolle Vagusnerven spiller inn i både Mindfulness og Restorative Yoga.