LÆRERUTDANNELSE I MAMMA/BABY-YOGA

Mamma/baby-yoga (tidligere kalt barselyoga) er et yogatilbud for nybakte mødre som har med baby på kurs. I motsetning til mye annen yogaundervisning, foregår undervisningen av mor og barn på dagtid. Som mamma/baby-yogalærer jobber du med å støtte kvinnen til å komme i gang med yoga og fysisk trening etter svangerskap og fødsel. Undervisningen handler om å gi redskap til økt bevissthet og velvære i en viktig livsperiode, og du får innsikt i den nybakte morens anatomi og hennes fysiske og mentale behov i en periode hvor hun har lite tid for seg selv.

Dette 30 timers kurset gir deg en innføring i hvordan du kan tilrettelegge yoga for den nybakte moren, og hvordan du kan inkludere barnet i timen.

Lærere på kurset

Jannicke Wiel


Jannicke Wiel er hovedlærer på Barselyogautdannelsen. Som den første i Norge, begynte hun å undervise i barselyoga i 2002. Jannicke hadde selv med sin datter mens hun underviste barselyoga i 2007, og fikk gjennom det egen erfaring i hvor viktig det er å inkludere barnet i undervisningen og tilrettelegge for at barnet skal trives når vi voksne gjør yoga. Jannicke har spesiell erfaring med opptrening av mage etter keisersnitt, og jobber med nevromotorisk trening av mage og bekkenbunn i all sin undervisning. Jannicke underviser til daglig i barselyoga ved MamaYoga, og har både kursene BarselMyk og BarselStyrke.
Cathrine Mathiesen


Cathrine er fagansvarlig på HiYoga for gravidyoga, post-natal og mamma/baby yoga. Hun har utgitt boken Yogamamma (Cappelen Damm). Gjennom sin første yogautdannelse utforsket hun Iyengars metode, og underviste påfølgende i Danmark og Norge. I London har hun også tatt en klassisk Hatha-utdannelse, med fordypelse i gravidyoga og yoga som terapi, og har fått mye inspirasjon fra den store kvinneyogalæreren Uma Dinsmore-Tuli. Cathrine underviser i dag både dynamisk og restorative yoga, yoga for menn, gravide og mødre/barn. Cathrine integrerer elementer av Iyengar, Hatha og mindfulness i sine varierte og balanserte klasser. I løpet av de siste syv årene har Cathrine fått tre barn, og anerkjenner dem som sine viktigste lærere. Med dem har hun oppdaget gleden og verdien ved yoga i svangerskapet, under fødsel og som mamma.

Mer om kurset


Vi vil under utdannelsen også jobbe med hvordan vi som yogalærere – uansett fagområde – kan bli klarere i hvordan vi instruerer, mer bevisst hvordan vi bruker ord, intonasjon og bilder, og vi vil fordype vår forståelse av anatomi slik at vi kan lese og veilede deltakerne våre enda bedre, spesielt med hensyn på bruk av kjernemuskulatur, og gi nyttige pusteøvelser for stressreduksjon og økt velvære. Siste kursgang får du prøve barselyogaundervisning selv. For å kunne delta på utdannelsen forutsettes det at du allerede er yogalærer. I forkant av kurset skal du observere minst to mamma/baby- eller barselyogatimer.

Datoer for høsten 2019:

Onsdag-lørdag 4.-7. september, kl. 9-16 alle dager.
I forkant av kurset skal du ha deltatt på/ observert minst to barselyoga-/mamma-og-baby-yogaklasser.
Sertifisering skjer den siste kursdagen.

Early bird pris frem til 30. juni: kr. 3800.
Pris tter 1. juli: kr. 4200.