En serie fordypningsdager i holistisk yogaterapi for den fysiske helsen.Utdannelsen inkluderer fem dager i holistisk yoga for årstidene, som hver har fokus på ulike kroppssystemer, og fem fordypningsdager i yogaterapi for den fysiske helsen, som vi tidligere har hatt som enkeltstående kursdager.Du som har vært på noen av disse kursene tidligere, kan ta de resterende dagene og få et diplom i Holistisk yoga (100 timer). 

A17I5815.jpg

Holistisk yogaterapi for den fysiske helsen

En serie fordypningsdager i holistisk yogaterapi for den fysiske helsen. Utdannelsen inkluderer fem dager i holistisk yoga for årstidene, som hver har fokus på ulike kroppssystemer, og fem fordypningsdager i yogaterapi for den fysiske helsen, som vi tidligere har hatt som enkeltstående kursdager. Du som har vært på noen av disse kursene tidligere, kan ta de resterende dagene og få et diplom i Holistisk yoga (100 timer). 

Lærere

Mer om holistisk yoga for årstidene


Årstidene påvirker kroppen.
Jo bedre vi forstår hvordan årstiden påvirker kroppssystemene våre, jo bedre kan vi tilpasse energiforbruket og yogapraksisen vår.
I noen sesonger vil det være godt for oss å være mer aktive, i andre perioder trenger vi mer hvile. I noen perioder er det godt å være innadvendt, i andre er det utadvendte sunt for oss. Denne kunnskapen og bevisstheten kan skape en tydelig intensjon og positive endringer i livet.
Vi kan bruke yoga, pusteøvelser, kosthold, urter og oljer for å støtte oss selv gjennom årets ulike sesonger alt ettersom hva kroppen har behov for.
Du får med deg et yogaprogram i hver modul og skriftlig kursmaterial som du kan bruke som veiledning i hverdagen.
Diplom, sertifisering og hjemmearbeid


Det er en liten innlevering etter hver modul for dem som er yogalærere, og ønsker å få sertifisering på slutten av kurset.
Hvis du kun tar utdannelsen for din egen personlige utvikling, trenger du ikke levere hjemmeoppgaver.
Du som er yogalærer eller terapeut mottar et diplom som Holistisk yogaterapeut. Du som er under utdannelse som yogalærer mottar diplom i Holistisk yoga 100 timer. Du som tar utdannelsen for egen del får et deltagerbevis.
Ta kontakt med Anneli for kurs andre steder i landet


Ta kontakt med Anneli på e-post: amjoee@online.no hvis du har spørsmål om utdannelsen eller ønsker å invitere henne til å holde fordypningskurs i Holistisk yoga andre steder i landet.
Selv om fordypningsdagene i holistisk yoga for årstidene er spredd ut over de fem ulike årstidene i Oslo, kan de fint settes opp som to langhelger.
Du får verktøy du kan bruke gjennom året, og kurset er ikke avhengig av å bli holdt på bestemte tider av året.
"Her lærer vi om helheten. Livsstilen. Maten, eteriske oljer, øvelser, pusteteknikker [...]"


Om Holistisk yoga for årstiden vinteren: Jeg syns det er veldig spennende å lære om TKM, veien til nærvær og yoga praksis. Siden jeg er ny på alt dette så suger jeg til meg alt jeg kan. Og Anneli sitter på en utrolig kunnskap gjennom utdanning, egenerfaring og gjennom mange års praksis. Formidlingsevnen hennes er unik. Dette her er så mye mer enn yoga, jeg ville mer kalt det selvutvikling. Eller selvrealisering. Det er arbeid med å komme tilbake i seg selv. Å kjenne nærvær, kjenne kroppen. For min del; reise livskraften min igien. Velge meg. Her lærer vi om helheten. Livsstilen. Maten, eteriske oljer, øvelser, pusteteknikker all the things.. ut ifra de ulike årstidene, så spennende og nyttig å integrere i eget liv. Og også lære andre om. Det jeg husker best fra dagen var en øvelse vi skulle gjøre sammen to og to. Vi skulle bytte på å spørre hverandre to spm. Den ene skulle lytte og la den andre snakke, etterpå byttet vi. Øvelsen gjorde at man virkelig måtte inn i det innerste, kjenne etter og sette ord på ting som gjør at man får litt annet perspektiv på hva man faktisk trenger. Utrolig sterkt, dersom man tillater å være helt ærlig med seg selv. Så synes jeg det var veldig fint at det underveis i dagen hele tiden var rom og mulighet for å komme med spørsmål og innspill. Og at det er for alle. Det er en grunn til at jeg forteller alle vennene mine om Anneli. Hun er bare fantastisk. Varm, raus og full av kjærlighet. Jeg er i hvert fall veldig takknemlig for at det var nettopp henne som ble mitt første møte med yoga, og gjorde det til noe jeg vil gi plass til i livet mitt.

Temaer og datoer 2020 (kl. 9-17 hver dag)

7. mars: Rygg og nakke


Denne dagen tar vi for oss den komplekse sammenhengen mellom bekken, rygg og nakke, og lærer hvordan vi kan bli kvitt egne smerter, og jobbe med dette i yogarommet. Vi ser også på hvordan alt fra holdninger, utviklingstraumer og generelle utfordringer kan sette seg bestemte steder i kroppen.
8. mars: Bindevev og alignment


Denne dagen lærer vi et yogaprogram som går bevisst gjennom alle kroppens bindevevslinjer, for å løse opp egne spenninger, og bli mer bevisst på skjevheter vi alle har - og hvorfor. Vi ser på hvordan vi kan undervise med hensyn til bindevevslinjer, i en rolig time, og en mer aktiv time. I tillegg snakker vi om linjering (alignment). I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
21. mars: Energi / detox (våren)


ONLINE i lukket gruppe. Send e-post til post@osloyoga.no hvis du melder deg på samme helg. OBS: Oppstart er ikke kl. 9. Du kan melde deg på ila dagen 21.03. Mer info kommer om når opptak gjøres tilgjengelig. Lærer vil ta i mot spørsmål. Den 21. mars er vårjevndøgn. Dette er den perfekte tiden å tilpasse yogapraksisen til vårens store forandringer, og på denne måten kan vi støtte vår egen og andres helse, energi og generelle velvære. Vi lærer yoga, rensende pust og ernæring, og alt om leverens innvirkning på immunforsvaret. Vi øver på de aller beste øvelsene til hjemmepraksis, og i yogarommet for deg som er lærer. I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
9. mai: Immunforsvaret (sommeren)


Denne dagen lærer vi hvordan vi med enkle midler kan optimalisere vårt daglige immunforsvar, gode yogaprogram, og mye annet som inspirerer stort, både i yogarommet og i hverdagen. Vi tar utgangspunkt i hvordan vår egen utvikling har formet vårt syn på følelser. I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
5. juni: Hormonsystemet


Denne dagen lærer vi et yogaprogram (øvelser, pust, akupressur osv.) for å balansere hormonsystemet, samt utforsker sammenhengen mellom stress-hormoner (traumer og genstress) og ernæring-hormoner. Vi lærer oss litt om overgangsalder, og får noen tips for både voksne og barn. I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
6. juni: Hverdagsplager (hodepine, forkjølelse, m.m.)


I denne modulen lærer vi om hverdagsplager, som hodepine, forkjølelse, kvalme eller nakkespenninger. Selv om vi er innom dette i de andre modulene, utforsker vi her hvordan vi kan møte disse utfordringene som lærere i yogarommet - og selvsagt også for egen del. I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
19. september: Fordøyelsen (sensommeren)


I denne modulen lærer vi hvordan vi kan legge opp en (flere) time(er) for fordøyelsen, og hvordan vi kan forstå fordøyelsen på en ny måte for egen del. Fordøyelsen blir svært påvirket av hvordan vi har det, og mange andre komponenter. I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
31. oktober: Pusten (høsten)


Denne modulen jobber med pust i dybden. Hvordan gjør vi det i egenpraksis og i yogarommet? Vi lærer yoga for å trene lungene, styrke pusten, pusteøvelser, og fordyper oss i hvordan pustefrekvens virker på resten av kroppen. I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
13. november: Bedre søvn og ro


I denne modulen legger vi opp til ulike klasser mot stress, søvn, avspenning, og eventuelt workshops i bedre søvn. Her lærer vi også alt vi trenger å kunne for å roe ned og sove bedre. I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
28. november: Restitusjon (vinteren)


Denne modulen er en dag med mindfulness - som er et stikkord for hvile om vinteren. Oppmerksomt nærvær er en tilstand som påvirker livet i alle sine nyanser, og her ser vi på nærvær som en vei ut av traumer, tretthet og stress.
Priser 2020


Kr. 1500,- pr. dag. Meld deg på og betal online.
Trenger du å ta én årstid i tillegg, betaler du kr. 1500,- for den enkeltstående dagen. Hvis du har gått fordypningsdager i holistisk yoga for årstidene fra før, trenger du kun å melde deg på de resterende dagene for å fullføre utdannelsen i holistisk yogaterapi.

Informasjon 2021

Datoer 2021


19.-21. mars 11.-13. juni 17.-19. september 12.-14. november Fredager fra kl. 13.00-19.30 Lørdager og søndager fra kl. 09.00-16.30

Priser og mulighet for påmelding kommer snart.

I utdannelsen Holistisk yogaterapi for den fysiske helsen har Anneli Mjøen satt sammen kunnskap fra yoga, kinesisk medisin og vestlig anatomi, fysiologi og psykologi. De ulike tilnærmingene gir ulike innganger til å forstå vår fysiske helse og energi, og kan gi oss gode redskaper og innsikter på hver sin måte. Under utdannelsen lærer du også om hvilken rolle utviklingstraumer kan ha for vår fysiske og psykiske helse. Du får verktøy til å bygge indre ressurser som kan hjelpe til å møte disse traumene med mer overskudd og styrke.

Gjennom den helhetlige forståelsen i Holistisk yogaterapi kan vi få veiledning til å gjøre mer bevisste livsstilsvalg og tilpasse vår fysiske og mentale yogapraksis så vi kan bruke yogaen aktivt for bedre helse. Vi tar for oss kroppssystemer som immunforsvaret, fordøyelsen, hormonsystemet og bindevevet, og ser på hvordan yoga kan påvirke dem. Du lærer også om søvn og restitusjon. Vi er innom ernæring, akupressur, meridianer, livsstilstips og bruk av eteriske oljer.

Anneli Mjøen er hovedlærer på utdannelsen.
Spesialist Gry Fosstvedt underviser i 10 timer med aromaterapi i løpet av kurset.

Kurset, som består av totalt 11 kursdager, inkludert en øvings- og sertifiseringsdag, gir deg et diplom / deltakerbevis.

Ytterligere informasjon

Mer om holistisk yoga for årstidene


Årstidene påvirker kroppen.
Jo bedre vi forstår hvordan årstiden påvirker kroppssystemene våre, jo bedre kan vi tilpasse energiforbruket og yogapraksisen vår.
I noen sesonger vil det være godt for oss å være mer aktive, i andre perioder trenger vi mer hvile. I noen perioder er det godt å være innadvendt, i andre er det utadvendte sunt for oss. Denne kunnskapen og bevisstheten kan skape en tydelig intensjon og positive endringer i livet.
Vi kan bruke yoga, pusteøvelser, kosthold, urter og oljer for å støtte oss selv gjennom årets ulike sesonger alt ettersom hva kroppen har behov for.
Du får med deg et yogaprogram i hver modul og skriftlig kursmaterial som du kan bruke som veiledning i hverdagen.
Diplom, sertifisering og hjemmearbeid


Det er en liten innlevering etter hver modul for dem som er yogalærere, og ønsker å få sertifisering på slutten av kurset.
Hvis du kun tar utdannelsen for din egen personlige utvikling, trenger du ikke levere hjemmeoppgaver.
Du som er yogalærer eller terapeut mottar et diplom som Holistisk yogaterapeut. Du som er under utdannelse som yogalærer mottar diplom i Holistisk yoga 100 timer. Du som tar utdannelsen for egen del får et deltagerbevis.
Ta kontakt med Anneli for kurs andre steder i landet


Ta kontakt med Anneli på e-post: amjoee@online.no hvis du har spørsmål om utdannelsen eller ønsker å invitere henne til å holde fordypningskurs i Holistisk yoga andre steder i landet.
Selv om fordypningsdagene i holistisk yoga for årstidene er spredd ut over de fem ulike årstidene i Oslo, kan de fint settes opp som to langhelger.
Du får verktøy du kan bruke gjennom året, og kurset er ikke avhengig av å bli holdt på bestemte tider av året.
"Her lærer vi om helheten. Livsstilen. Maten, eteriske oljer, øvelser, pusteteknikker [...]"


Om Holistisk yoga for årstiden vinteren: Jeg syns det er veldig spennende å lære om TKM, veien til nærvær og yoga praksis. Siden jeg er ny på alt dette så suger jeg til meg alt jeg kan. Og Anneli sitter på en utrolig kunnskap gjennom utdanning, egenerfaring og gjennom mange års praksis. Formidlingsevnen hennes er unik. Dette her er så mye mer enn yoga, jeg ville mer kalt det selvutvikling. Eller selvrealisering. Det er arbeid med å komme tilbake i seg selv. Å kjenne nærvær, kjenne kroppen. For min del; reise livskraften min igien. Velge meg. Her lærer vi om helheten. Livsstilen. Maten, eteriske oljer, øvelser, pusteteknikker all the things.. ut ifra de ulike årstidene, så spennende og nyttig å integrere i eget liv. Og også lære andre om. Det jeg husker best fra dagen var en øvelse vi skulle gjøre sammen to og to. Vi skulle bytte på å spørre hverandre to spm. Den ene skulle lytte og la den andre snakke, etterpå byttet vi. Øvelsen gjorde at man virkelig måtte inn i det innerste, kjenne etter og sette ord på ting som gjør at man får litt annet perspektiv på hva man faktisk trenger. Utrolig sterkt, dersom man tillater å være helt ærlig med seg selv. Så synes jeg det var veldig fint at det underveis i dagen hele tiden var rom og mulighet for å komme med spørsmål og innspill. Og at det er for alle. Det er en grunn til at jeg forteller alle vennene mine om Anneli. Hun er bare fantastisk. Varm, raus og full av kjærlighet. Jeg er i hvert fall veldig takknemlig for at det var nettopp henne som ble mitt første møte med yoga, og gjorde det til noe jeg vil gi plass til i livet mitt.

Tidligere deltakere forteller

7. mars: Rygg og nakke


Denne dagen tar vi for oss den komplekse sammenhengen mellom bekken, rygg og nakke, og lærer hvordan vi kan bli kvitt egne smerter, og jobbe med dette i yogarommet. Vi ser også på hvordan alt fra holdninger, utviklingstraumer og generelle utfordringer kan sette seg bestemte steder i kroppen.
8. mars: Bindevev og alignment


Denne dagen lærer vi et yogaprogram som går bevisst gjennom alle kroppens bindevevslinjer, for å løse opp egne spenninger, og bli mer bevisst på skjevheter vi alle har - og hvorfor. Vi ser på hvordan vi kan undervise med hensyn til bindevevslinjer, i en rolig time, og en mer aktiv time. I tillegg snakker vi om linjering (alignment). I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
21. mars: Energi / detox (våren)


ONLINE i lukket gruppe. Send e-post til post@osloyoga.no hvis du melder deg på samme helg. OBS: Oppstart er ikke kl. 9. Du kan melde deg på ila dagen 21.03. Mer info kommer om når opptak gjøres tilgjengelig. Lærer vil ta i mot spørsmål. Den 21. mars er vårjevndøgn. Dette er den perfekte tiden å tilpasse yogapraksisen til vårens store forandringer, og på denne måten kan vi støtte vår egen og andres helse, energi og generelle velvære. Vi lærer yoga, rensende pust og ernæring, og alt om leverens innvirkning på immunforsvaret. Vi øver på de aller beste øvelsene til hjemmepraksis, og i yogarommet for deg som er lærer. I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
9. mai: Immunforsvaret (sommeren)


Denne dagen lærer vi hvordan vi med enkle midler kan optimalisere vårt daglige immunforsvar, gode yogaprogram, og mye annet som inspirerer stort, både i yogarommet og i hverdagen. Vi tar utgangspunkt i hvordan vår egen utvikling har formet vårt syn på følelser. I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
5. juni: Hormonsystemet


Denne dagen lærer vi et yogaprogram (øvelser, pust, akupressur osv.) for å balansere hormonsystemet, samt utforsker sammenhengen mellom stress-hormoner (traumer og genstress) og ernæring-hormoner. Vi lærer oss litt om overgangsalder, og får noen tips for både voksne og barn. I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
6. juni: Hverdagsplager (hodepine, forkjølelse, m.m.)


I denne modulen lærer vi om hverdagsplager, som hodepine, forkjølelse, kvalme eller nakkespenninger. Selv om vi er innom dette i de andre modulene, utforsker vi her hvordan vi kan møte disse utfordringene som lærere i yogarommet - og selvsagt også for egen del. I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
19. september: Fordøyelsen (sensommeren)


I denne modulen lærer vi hvordan vi kan legge opp en (flere) time(er) for fordøyelsen, og hvordan vi kan forstå fordøyelsen på en ny måte for egen del. Fordøyelsen blir svært påvirket av hvordan vi har det, og mange andre komponenter. I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
31. oktober: Pusten (høsten)


Denne modulen jobber med pust i dybden. Hvordan gjør vi det i egenpraksis og i yogarommet? Vi lærer yoga for å trene lungene, styrke pusten, pusteøvelser, og fordyper oss i hvordan pustefrekvens virker på resten av kroppen. I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
13. november: Bedre søvn og ro


I denne modulen legger vi opp til ulike klasser mot stress, søvn, avspenning, og eventuelt workshops i bedre søvn. Her lærer vi også alt vi trenger å kunne for å roe ned og sove bedre. I de to siste timene vil Gro undervise aromaterapi.
28. november: Restitusjon (vinteren)


Denne modulen er en dag med mindfulness - som er et stikkord for hvile om vinteren. Oppmerksomt nærvær er en tilstand som påvirker livet i alle sine nyanser, og her ser vi på nærvær som en vei ut av traumer, tretthet og stress.
Priser 2020


Kr. 1500,- pr. dag. Meld deg på og betal online.
Trenger du å ta én årstid i tillegg, betaler du kr. 1500,- for den enkeltstående dagen. Hvis du har gått fordypningsdager i holistisk yoga for årstidene fra før, trenger du kun å melde deg på de resterende dagene for å fullføre utdannelsen i holistisk yogaterapi.

Se Annelis øvrige kurs og workshops 2020

Følg oss

  • Facebook - White Circle

​© 2020 by Oslo Yoga