Yoga og ridning på Mesna Islandshest Senter 20. - 22. oktober

Yoga, ridning og natur! Bli med på en helg med tre yogaøkter og to lange rideturer ved Mesna. Yogaøktene gir deg økt kroppsbevissthet og kontakt med kjernemuskulaturen som du tar med deg på hesteryggen. Overnatting på sjarmerende Mesnabakken pensjonat og alle måltider er inkludert i prisen. Du må har erfaring med ridning og være komfortabel med å ri i alle gangarter inkludert galopp for å kunne være med, men ingen erfaring med yoga er nødvendig. Camilla Li og Kristoffer Hauger, som driver Mesna Islandshest Senter, leder rideturene.

Mesna Islandshest Senter ligger ved Mesna nær Lillehammer / Sjusjøen.

Lørdag og søndag morgen gjør vi en bevisstgjørende og styrkende yoga med Jannicke Wiel fra Oslo Yoga før vi drar ut og rir, og lørdag ettermiddag har vi en rolig yogaøkt så vi får tøyd godt ut etter rideturen.

Kursavgiften på kr. 4980,- inkluderer tre yogaøkter, helpensjon (kost og linnlosjering i dobbeltrom) på koselige Mesnabakken pensjonat fra fredag til søndag, lange rideturer lørdag og søndag med Camilla og Kristoffer, og individualveiledning av rytteryogalærer Anne Stine Baumann Frost i rundpaddock.

Vi har plass til max 24 deltakere.

Program:

Fredag:
Kl. 19 Middag, presentasjonsrunde og informasjon

Lørdag:
Kl. 7.30 Frokost
Kl. 8.30 Yoga (90 min)
Kl. 10. En kopp te og matbit på Låven
Kl. 11. Ridetur for gruppe 1, gåtur til Engevangen for gruppe 2
Kl. 13. Matpakke og kaffe ved bålet
Kl. 13.30 Gruppe 2 rir 2 timers tur tilbake, Gruppe 1 går tilbake
Kl. Kl. 17.Yoga
Kl. Kl. 20 Middag

Søndag

Kl. Kl. 7.30 Frokost
Kl. 8.30 Yoga
Kl. 10. En matbit og te på Låven
Kl. 10.30 Ridetur for gruppe 1. Individualveiledning i rundpaddock for gruppe 2
Kl. 12.30 Felles lunsj
Kl. 13.30 Ridetur for gruppe 2, Indivudalveiledning for Gruppe 1
Kl. 16. Middag og avslutning

Tidligere deltakere sier:

"Yoga for ryttere var et veldig positivt bekjentskap, og helt klart en hjelp til å ri bedre."

"Både den rent fysiske effekten av øvelsene og den økte kroppsbevisstheten var en tydelig hjelp til ridningen."

"Den beste erfaringen med effektene av yoga og ridehelgen kom på mandagen etterpå, da jeg bare skulle på ridetur uten å ha gjort yoga på forhånd. Det tok meg fram til lunsj å skjønne at bena mine faktisk var blitt "lengre" av helgens yoga :-). Det morsomme var da å se hvor mye mer jeg fikk av respons fra en hest jeg kjenner godt og har ridd mye."

Jannicke Wiel har undervist siden yoga i 2001 og er utdannet Feldenkraispedagog. Hun liker å anvende yoga til ulike formål. Jannicke har selv opplevd hvordan bevisstgjøringsprosessen, den økte kroppskontakten, bevegeligheten og styrken er nyttig i forbindelse med ridning. Hun tilrettelegger sin yogaundervisning denne helgen for å gi deg en bedre opplevelse på hesteryggen, mer kontakt med hesten, bedre sits, og økt tilstedeværelse i naturen.

Anne Stine Baumann Frost er utdannet yogainstruktør ved Axelssons Body Work School og rytteryogainstruktør fra Fit2Ride i Danmark og har i tillegg praktisk pedagogisk utdanning fra høgskolen i Akershus.
Hun har holdt rideundervisning, ridd og trent egne og andres hester gjennom 30 år og oppdaget for flere år siden hvordan man kan benytte yogaen for å forbedre sin ridning, rytterfølelse og kommunikasjon med hesten.
Camilla er utdannet agronom og rideinstruktør IS RIK III. Hun driver senteret sammen med Kristoffer. Har hovedansvaret for hestene og er turleder på de fleste rideturene. Har ridd Islandshest i over 30 år.
Kristoffer er utdannet agronom, hovslager, lokal lags dommer og rideinstruktør IS RIK III. Driver senteret sammen med Camilla og har mange års erfaring som instruktør og turleder. Har tidligere drevet oppdrett og ridning av storhest.