Ashtangayoga og mindfulness retreat med Maja Thune og Ellen Johannesen på Bali

17-24 februar 2019

Når vinteren er på sitt kaldeste ønskes du velkommen til ashtangayoga og mindfulnessretreat på den vidunderlige resorten Pranaveda Sanctuary på Bali.

Pranaveda ligger ved havet to timer nord for ”yogabyen” Ubud. På retretten får du en rolig uke med yoga og meditasjon som hovedingredienser. Pranaveda har mange års erfaring i å tilrettelegge for terapeutiske opphold og retreater. Her finnes watsubassenger hvor du kan få mange ulike former for vannbehandlinger og massasje. Ute på havet kan du skimte delfinene i det fjerne. Pranaveda er omkranset av en hage som med sine tropiske frukttrær, kokosnøttpalmer og blomster nærer og gir liv til sansene. Fra hagen hører du havets beroligende bølger skylle inn mot de vakre sandstrendene. Det klare havet er perfekt for snorkling.

Stedet er kjent for sin hjemmelagde vegetarmat. Vi blir servert en deilig meny med friske salater, veganske gryteretter og ferskpressede juicer.

Yoga og meditasjon bidrar til en sunn, sterk og fleksibel psyke og kropp. Gjennom de ulike verktøyene kan psykiske plager som stress og angst reduseres. Med mindfulnesstrening kan rom åpne opp i oss for dypere medfølelse og glede i møte med oss selv og menneskene rundt oss.

Gjennom å praktisere ashtangayoga utvikler vi styrke, fleksibilitet og balanse, både fysisk og mentalt. Kjernemuskulatur og bruk av bandha (”låser”) er et gjennomgående tema i yogapraksisen. Frigjøringen av stramme muskler rundt brystkasse, skuldre og hofter vektlegges. Alle øvelsene er samstemt med inn- og utpust. Ashtangayoga styrker armer og overkropp så vel som hofter og ben. Sammen med den fysiske gevinsten av øvelsene utvikler man også konsentrasjon, utholdenhet og ro.

Gjennom yinyoga og terapeutisk yoga på ettermiddagene får du strukket ut kroppen, akkompagnert av bølgebrus i den blå timen før solen synker ned i havet. Vi utforsker våre dype mønstre gjennom mindfulness og medfølelse og trener på aksept, selvmedfølelse og hjertemeditasjoner. På denne retreaten utforsker og praktiserer vi ulike yogastiler og yogaøvelser slik at du kan få oppleve balansen mellom styrke og sårbarhet, mellom å gi og å ta i mot. Vi ønsker at du i løpet av denne uken får påfyll, inspirasjon og energi du kan ta med deg hjem.

.

Dagsprogram:

Kl. 07.00-07.30: Ledet meditasjon
Kl. 07.30-09.30: Asthangayoga ledet klasse
Kl. 10.00: Frokost
Kl. 12.00-13.00: Asthanga teknikk
Kl. 12.00-14.00: Fritid hvor du kan svømme, ta i mot watsu-behandling, få massasje, hvile
Kl. 14.00-15:00: Lunsj
Kl. 16.00-17.30: Mindful yoga eller terapeutisk yoga etterfulgt av meditasjon
Kl. 18.00: Middag med vegetarbuffet
Kl. 20.00-21.00: Meditasjon/ filosofi og skriving/ sharing

Pris:

Pris: 17.500 kr inkluderer: tre yogaøkter/ meditasjonsøkter per dag, syv døgn på Pranaveda resort, samt tre vegetarmåltider daglig.

Vi tilrettelegger transfer til og fra flyplassen med Pranavedas Private sjåfør. Dette vil innebære et tillegg i prisen på ca 100 Euro. Taxi fra Flyplassen til Pranaveda tar ca. 3 timer.

Flyreisen fra Oslo til Denpasar-Bali-Indonesia er ikke inkludert i prisen. Billettprisen ligger på ca. 6.000 kroner.

 

Antall deltakere: Max. 12 deltakere.

Påmelding: jannicke@osloyoga.no

Les våre reisevilkår her

Maja Thune er yogalærer med utdanning i blant annet yinyoga, hathayoga og jivamuktiyoga. Maja har praktisert yoga i over tjue år, og opplever at yoga er en livsstil, en medisin for hjertet og for kroppen.  Maja er også psykoterapeut og forfatter. Hun kom i 2016 ut med den bestselgende yogaboken" Yoga som terapi" i samarbeid med Gunnar Egeberg, og har sin egen utdanning i yogaterapi for helsepersonell og yogalærere. Hun har behandlet mennesker med yoga og mindfulness som terapiform de siste ti årene i sin private praksis, på sykehus og på poliklinikk. Maja jobber til daglig som yogalærer på Oslo Yoga.

Ellen Johannesen har vært yoga lærer i over 20 år. Hun oppdaget ashtangayoga som profesjonell danser i New York i 1994, og har siden det praktisert daglig og undervist nesten like lenge. Ellen søker å tilpasset praksisen til hver utøvers nivå og fysiske forutsetninger. Hun er en KPJAYI autorisert nivå 2 ashtangayogalærer og har i tillegg et 2-årig lærerutdanningssertifikat fra John Scott. I 2002 var Ellen med på å grunnlegge det første Ashtanga-studioet i Oslo, Ashtanga Yoga Oslo. En voksende interesse for buddhismen brakte henne til India, hvor hun tilbrakte nærmere tre år et tibetansk kloster. I dag jobber hun med mastergrad ved Kathmandu universitet, og underviser yogaklasser og leder retretter i Kathmandu.

For flere videoer av Ellen Johannesen, se Ellens YouTube-kanal