VÅRT TEAM

JANNICKE WIEL
JANNICKE WIEL

Jannicke har praktisert yoga og meditasjon siden 1989, tok yogalærerutdannelsen i India i 1998, og har jobbet som yogalærer på heltid siden 2002. Hun har magistergraden i filosofi fra Universitetet i Oslo. Fra 1992 til 2000 levde Jannicke som yogi i de indiske Himalaya-fjellene, hvor hun mediterte og studerte indisk filosofi (gyana yoga). Jannicke utdannet seg til Feldenkraispedagog og filosofisk praktiker i 2001-2004. Hennes yogaundervisning er preget av Feldenkraismetodens utforskende holdning, hvor du som kursdeltaker får mulighet til å kjenne etter hva som er bra for deg. Jannickes ønske er å bringe yoga ut til alle som ønsker verktøy til å forbedre sine liv.

Som leder for Oslo Yoga skaper Jannicke et rom for faglig utvikling for sine medarbeidere og studenter ved å arrangere fagdager, workshops, fordypningskurs og utdannelser. Hun har en inkluderende holdning, og brenner for at alle i yogamiljøet skal øke sin kompetanse, på tvers av yogaskoler og tradisjoner.

Som lærer møter Jannicke både nybegynnere og de som fordyper seg gjennom å ta yogalærerutdannelse. “For meg er det meditative aspektet det viktigste i yoga. Når vi praktiserer yoga på en måte som er riktig for oss, hjelper yoga oss til økt sinnsro, til samadhi, og til selvinnsikt. Filosofien skal ikke gi en fasit eller et endelig svar, men en lyst til å forstå mer av livet, oss selv og andre. Jeg ønsker i undervisningen min å styrke din kontakt med deg selv og skape et trygt rom for din indre utforskning. Kroppen gir deg signaler som forteller deg noe om livet ditt og veien du går. Du får mulighet til å finne din vei med yoga – og din vei er unik.”

Jannicke har utgitt fem CD’er – Yoga flyt, Somayoga, Gravideyoga, Klassisk yoga og Avspenning for transformasjon og velvære. Alle er tilgjengelige i Oslo Yogas nettbutikk.

ANNELI MJØEN
ANNELI MJØEN

Hun lærte yoga og meditasjon i tenårene. Etter å ha utdannet seg som lærer i yoga og medisinsk qigong (fra 1999), begynte hun å jobbe full tid på Oslo Yoga (2007).

Anneli har utviklet Holistisk yoga, som henter inspirasjon fra mange retninger og retter seg mot mennesker som sliter med tretthet, stress, smerter eller utmattelse. Hennes Energiyoga forener kunnskap fra yoga og qigong (tradisjonell kinesisk medisin) for å effektivt kunne bygge opp kroppens energisystem.

Hun har også utviklet “yoga for bindevevet” – et kurs som tar sikte på å endre kroppens strukturelle bindevevslinjer og på den måte løse opp smerter og skjevheter.

Anneli har studert medisin og naturmedisin i mange år.

Hun har gitt ut boken “Yoga for hele familien”, en barnebok om skaperkraft og DVD,en “Yoga mot stress”.

SILJE BJØRNHOLT
SILJE BJØRNHOLT

Hun er en sertifisert Jivamukti lærer  (300 timer fra Costa Rica 2014), og har i tillegg to Teacher Trainings bak seg fra YogaWorks (200 timer fra Balance yogastudio i Oslo i 2009 og 300 timer fra New York i 2010-2011.) Hun er Yoga Alliance sertifisert.

Silje underviser Jivamukti og Vinyasa yoga med en mildhet og tilstedeværelse, og hun er opptatt av å tilrettelegge klassen slik at hver enkelt deltager kan få anledning til å lytte innover til hva han/hun trenger. Hun ønsker å formidle at yoga kan være et verktøy som hjelper oss til å møte oss selv akkurat der vi er til enhver tid. Ved hjelp av fokus på dyp pust, og vår evne til å lytte innover, kan selv de mest krevende yogaøvelsene oppleves beroligende.

Yoga er Siljes lidenskap, og hun føler stor takknemlighet for å kunne dele yogaens kraft med andre!

Siljes nettside: www.siljebjornholt.com

VIBEKE GJERULDSEN
VIBEKE GJERULDSEN

Siden 2005 har Vibeke vært dedikert elev av Lino Miele, og følger hans undervisning i India og Italia. I 2007 fullførte hun AYOs 2 årige yogautdanning, ved Ellen Johannesen, og har siden det, undervist yoga på heltid. Hun har også vært på kurs og blitt inpirert av John Scott, Kino McGregor og Tim Feldman. Kroniske ryggsmerter er forsvunnet takket være en jevn og god yoga praksis, og yogaen har også hjulpet henne ut av utbrenthet. Hun ønsker i sin undervisning å dele de positive opplevelser hun selv har med yogaen, og å hjelpe elevene å finne en god praksis som passer den enkelte, med hovedfokus på pust, flyt og glede.

JONATHAN WEBER
JONATHAN WEBER

Jonathan Weber is Oslo Yoga’s main meditation and mindfulness teacher. He contributes to Maja Thune’s Yoga Therepy Teacher Training with mindfulness as a tool to stress relief. Jonathan is a certified teacher of Therapeutic Mindful yoga and Mindfulness-Based Stress Reduction. With over 25 years of experience in meditation and yoga he brings a deep level of wisdom to his teaching. He combines his broad knowledge of Eastern traditions with modern research to present effective techniques for realizing greater well-being, holistic health, and self-awareness.
He has been practicing Tibetan Buddhist yoga and Jnana/Raja yoga since 1987. He is also trained in Kripalu yoga, Edgu spinal maintenance, and Reiki healing.
Jonathan is a profesional fine artist and illustrator, having produced yoga drawings for Elixia’s training manuals and John Friend, founder of Anusara yoga.
Originally from the United States, he has relocated to Norway.

To read more about Jonathan, visit: Jonathanweber.org

FATIMA SIDHRÈE
FATIMA SIDHRÈE

Hon är tacksam och ödmjuk att yoga har fört henne närmare in till hennes essens. Yoga är livets lilla pärla till att ta vara på våra medgångar och motgångar.

Vila, landa, lyssna, omtanke, stillna och närvaro i livet.

Hennes tillnärmning med yoga är öppen, lyssnande, rofylld och med en önskan av trygghet till dem hon möter.

“Somewhere within us all, there does exist a supreme self who is eternally at peace” – Elisabeth Gilbert

Fatima är grundaren av Esencia.no. Hon undervisar i Yin Yoga & Gravid Yoga. Hon ger workshops i “Yin Yoga & De fem elementer genom årstiderna” og “Yin Yoga mot stress”. Hon har en stor fascination för energikroppen genom kinesisk medicin.

Yin yoga är det som ligger henne närmast och det är där hon vilar. Hennes intention med yin yogan är att stötta dig genom de olika årstiderna för att skapa balans, med inspiration från de fem elementer, meridianer, organer,  akupressur. Yin yogan är en underbar praktik för att släppa på stress och spänningar.

GUNN HAGLUND
GUNN HAGLUND

Hun har siden 2011 drevet Planet Energize og tilbudt yoga og meditasjon til bedrifter og privatpersoner i London. Gunn har gjennomført en rekke fordypningskurs innen Asthanga yoga, anatomi, thai yoga massasje og Ayurveda i India, England og Frankrike. Hun underviser Asthanga Yoga, Myk yoga flyt og Dynamisk yoga.  Med en interesse for diafragma-anatomi og nervesystemet har Gunn de senere år arrangert en rekke kurs innen yoga mot stress og utbrenthet. Hun arrangerer også regelmessige Yoga retreats i Italia, samt Yoga og Detox workshops i samarbeid med Juice terapeut Evalena Søderberg.  Facebook: gunnhaglund / gunnhaglundyoga

PIA KOZLOWSKI
PIA MARIA KOZLOWSKI

Hun har ukentlige klasser i vinyasayoga og restorative yoga ved Oslo Yoga, og leder Oslo Yogas videreutdannelse i vinyasayoga.

Pia underviste først i Iyengar yoga. I 2004 begynte hun å utforske og praktisere Vinyasa-yoga og begynte raskt å undervise dansere.

Pia har mange lærerutdannelser og år med undervisning bak seg både i Vinyasa-yoga og Asthangayoga, men også i tradisjonell yogaterapi der individers spesifikke behov imøtekommes.

Med over 13-års erfaring og undervisning i vinyasa-yoga har Pia blitt en lærer som tar kroppens alignment-prinsipper og forskjeller på alvor gjennom å fokusere på skadeforebygging og tilstedværelse i oppbyggingen av sekvenser. Samtidig er sekvensene hennes både morsomme og ofte overraskende! Hun fletter gjerne inn prinsipper fra yogaterapi inn vinyasa-klasser og vinyasa-krama-filosofi inn i yogaterapi og gir ofte personlig veiledning i klasseundervisning.  Lengre tøyesekvenser er også en del av klassene hennes.

HEGE KARLSEN
HEGE S KARLSEN

Hun ble utdannet i YogaSomatics  i 2011  (Registered Yoga Teacher i YogaAlliance (200RYT®) og har siden viderutdannet seg som Somatic Bodyworker og Somatic Educator. Hun går jevnlig på kurs i inn og utland for å utforske videre henne interessert i kroppens fluiditet både på land og i vann.
Hun bruker sin erfaring med rygg og bekkenproblematikk for å gi en rolige timer som fokuserer på å løse opp i spenninger og utforske mulighetene i et trygt rom. Yoga som bruk til å senke smerte, bedre funksjonevne og for å forbedre psyken er viktige tema for henne.

Hege tilbyr individualtimer i yoga på land og i varmt vann. Se www.utpust.no for mer informasjon eller ta kontakt på hege@utpust.no

KARIN BERG
KARIN U-S BERG

Hun har utdannelse fra Den Norske Balletthøyskole, Norges Idrettshøyskole og 2-årig fordypning i Ashtangayoga under ledelse av Ellen Johannessen ved Ashtanga Yoga Oslo (AYO), Yogalærerutdannelse for Barn med Maalaa og Viryayoga med flere påbygningskurs med Josephine Selander. Hun har undervist yoga siden 2005. Vært leder og lærer for Yoga på Vinderen, underviser i tillegg Bedriftsyoga og privatundervisning. Har undervist ved Oslo Yoga siden 2005. Karin er inspirert av sin pedagogiske bakgrunn når hun underviser yoga og hun tilrettelegger for ulike grupper og nivåer som voksne, barn, ungdom, gravide og pensjonister. Hun har hatt studieopphold på AYRI i Mysore, India, deltatt på workshops og foredrag med John Scott, Ana Forest, Matthew Sweeney, Tim Feldman, Simon Low, Julie Gudmestad, Peo, Jannicke Wiel og mange andre inspirerende lærere som har delt sin viktige kunnskap og erfaring. For tiden tar hun Mindful Restorative Yogautdannelse. Karin er opptatt av de små nyanser som gir store endringer og at yoga kan åpne for innsikt på flere plan. 

NINA GUDMESTAD
NINA MARIE GUDMESTAD

I 2013 tok hun lærerutdanning (200 timer) med Basia Lipska Larsen i Oslo. Siden det har hun undervist på ulike steder i Oslo. Hun underviser i Ashtanga yoga på Oslo Yoga.

Dette forteller Nina om sin yogareise:

Jeg må innrømme at yoga den første tiden kun var fysisk trening for meg. Jeg ble fascinert over hva jeg klarte å få kroppen min til å gjøre, og jeg ble både mykere og sterkere. Men det er noe rart med yoga. Sakte men sikkert gikk det opp for meg at yoga er mer enn den fysiske kroppen. Det er mer enn bare å gjøre rare stillinger.

Samme hvor mye motstand jeg gjorde, begynte det å snike seg inn små forandringer i måten jeg tenkte på og i hvordan jeg var. Det ekspresstoget av noen tankerekker som alltid raste gjennom hodet mitt, har sakket farten og gitt meg tid til å fokusere på en ting av gangen. Jeg vet ikke om andre har merket det, men jeg føler meg i alle fall mer tålmodig, aksepterende og avslappet. Og det er blitt lettere å fokusere og konsentrere seg.

Slik begynte min yogareise, og den er på ingen måte slutt.

DANIEL GJERDE
DANIEL GJERDE

Mellom her har han tatt 200-timers og 500-timers yogalærer utdanning med YogaWorks som er en fantastisk kombinasjon av Iyengar Yoga sin presisjon og bevissthet, og Ashtanga sin oppbygging, pust og flyt. Han har undervist siden 2011 og sier selv han har en lærerstil som er bevisst, i bevegelse, streng, og med mye kjærlighet:) Klassene går under kategorien Vinyasa eller flow, hvor bruken av temaer i klassen er meget hyppige for å skape mer bevissthet og dybde i yoga-praksisen. Daniel har tatt flere forskjellige barne-yoga utdanninger og holder yoga for barn i barnehager, skoler og yogacamper. “Jeg skiller ikke innholdet av hva jeg lærer bort til barn og voksne, kun måten jeg formidler det på”. Nettsider: www.letsyoga.no og www.letsmeditate.no

TORUNN KVAMME
TORUNN KVAMME

Torunn har praktisert meditasjon og yoga siden 1994, vært yogalærer siden 2000 og undervist ved Oslo Yoga siden 2010. Gjennom rolige øvelser lærer hun deltakerne hvordan de kan løsne opp spenninger og stivhet i bekken, hofter og rygg på en trygg og skånsom måte. Pust, avspenning og oppmerksomhetstrening er viktige elementer i dette arbeidet. Meditasjonsformen Torunn praktiserer og underviser i kalles Mindfulness. Torunn driver Raus Yoga på Østerås. www.rausyoga.no 

FRANCESCA AMRIATI
FRANCESCA AMRIATI

Hun har jobbet som yogalærer siden 2008 og ble sertifisert yogalærer i viryayoga i 2010 gjennom Nordiska yogainstitutet (godkjent av Yoga Alliance USA). Hun er også utdannet barne- og ungdomsyogalærer og har utdannelse i barselyoga. Hun oppdaterer seg stadig gjennom å ta videreutdanning, kurs og å delta på workshops. Hun underviser også på ViryaYoga lærerutdannelsen gjennom Nordiska Yogainstitutet.

Yoga er Francescas store pasjon og hun startet å praktisere allerede som 18-åring. Hun har en master i språk fra Universitetet i Oslo og har jobbet som rådgiver og lærer i skolen. Etter mange år som student og noen år som lærer i skolen, bestemt hun seg for å satse på yoga på heltid og jobber nå som yogalærer til daglig. Francesca er opptatt av teknikk og det filosofiske aspektet av yoga i sin undervisning, samtidig som det er rom for lek og kreativitet. Hun henter inspirasjon til sin undervisning fra naturen og fra livet. Hun ønsker å inspirere elevene sine til en daglig yogapraksis og til å bruke det de har lært også utenfor matta.“Yoga er mitt fristed hvor jeg kan møte meg selv. Det er å være tilstede i øyeblikket. Yoga gir meg energi og kraft til å møte hverdagens utfordringer med et klart sinn.”

ANNE STINE BAUMANN FROST
ANNE STINE BAUMANN FROST
Anne Stine Baumann Frost er utdannet yogainstruktør ved Axelssons Body Work School og rytteryogainstruktør fra Fit2Ride i Danmark og har i tillegg praktisk pedagogisk utdanning fra høgskolen i Akershus.
Hun har holdt rideundervisning, ridd og trent egne og andres hester gjennom 30 år og oppdaget for flere år siden hvordan man kan benytte yogaen for å forbedre sin ridning, rytterfølelse og kommunikasjon med hesten.
 
MAJA THUNE
MAJA THUNE

Maja er utdannet innen jivamuktiyoga, yinyoga og hathayoga. Hun har undervist i yoga og mindfulness rundt omkringi verden blant annet på Bali, i Spania og i Sinaiørkenen. Maja ga i 2016 ut den bestselgende yogaboken " yoga som terapi "i sammerbeid med Gunnar Egeberg, og har sin egen utdanning i yogaterapi for helsepersonell og yogalærere. Hun har utviklet yoga som terapiform, og benyttet seg av yogaens og mindfulnessens kraftfulle verktøy på sykehus, i poliklinikk og i sin private praksis som psykoterapeut.

Hun er lidenskapelig opptatt av hvordan yogaen virker som medisin i møte med psykiske plager som stress, traumer og angst, og hvordan en jevnlig yogapraksis kan bidra til økt bevissthet, dypere nærvær og medfølelse i møte med oss selv og andre. Hun har erfart hvordan en jevnlig yogapraksis kan bidra til et ønske om å gjøre en forskjell i verden, og har tatt yogaen fra matten og ut i verden gjennom sine arrangementer " Kjærlighet som medisin" som er en bevegelse der intensjonen er å skape håp og transformasjon i psykiatrien.

ELIN THÔRNVALL
ELIN THÖRNVALL
Elin hadde sitt første møte med yoga her på Oslo Yoga, og etter mange kurs i dynamisk yoga var det ashtanga yoga hun ble trukket mot. Hun ble kjent med Vibeke som er hovedlærer i ashtanga hos oss, og etter flere kurs og fordypninger med Vibeke og andre lærere begynte hun sin 300 timers yogalærerutdannelse i 2016. Hun sa opp sin jobb i barnehagen og jobber nå som yogalærer på heltid. Elin har videre fordypet seg i barselyoga og yoga for barn, og hos Oslo Yoga underviser hun barneyoga 3-6 år. 
 
“Yogan hjälpte mig att komma upp på benen igen och visade mig vägen vidare ut från utbrändhet och depression. Yogan har lärt mig att hitta kärleken inne i mig själv igen och detta önskar jag att förmedla ut vidare, kärleken är något du är och sedan expanderar ut och når andra individer.
Min undervisningstil präglas av ödmjukhet, respekt och kärlek mot sin egna kropp. Att mina elever ska få möjligheten att lyssna till sin kropp, vad den behöver här och nu, uppleva och respektera den just i detta ögonblick.”
“How do you spell love? - you don`t spell it, you feel it” - Ole brumm
MARIT THORSRUD
MARIT THORSRUD

Marit Thorsrud er en av hovedlærerne på Oslo Yogas barneyogautdannelse.

Hun har 300 timers grunnutdanning fra Oslo Yoga og er sertifisert yogalærer for barn og ungdom fra YogaKids i USA (en ettårig utdanning med egen fordypning i yoga for barn med spesielle behov).
Marit tilbyr yoga for barn, ungdom og voksne og holder kurs tilrettelagt for skoler, barnehager, institusjoner etc. der ansatte lærer hvordan de kan bruke yoga i sin jobbe med barn og unge. Marit underviser faste kurs ved Medisinsk Yoga Øst. Hun er siviløkonom og har 10 års erfaring fra næringslivet før hun endret karriereretning.
Marit startet med yoga som barn og har praktisert regelmessig siden 1995.
"Jeg har vært innom mange ulike yogaretninger, og tatt med meg det jeg synes er best fra de ulike retningene. Min yogaundervisning er derfor tverrfaglig og passer for alle. Jeg er opptatt av å styrke selvfølelse og kroppsbevissthet samt redusere stress for både barn, ungdom og voksne."
ANNA LOUISA PAIXAO BERG
ANNA LOUISA PAIXAO BERG

Hon har undervisat Hatha och Yin på heltid sedan 2014 och har under denna tid studerat och genomgått flera lärarutbildningar och workshops i Indien, Costa rica samt Stockholm.

Hon har ett intresse för den dynamiska, stärkande yogan samt den mjuka, lugna yin-yogan, och tror på att kroppen behöver en balans utav bägge två. "Yogan är för mig väldigt mycket mer än de fysiska övningarna det är ett sätt att bli mer öppen, receptiv, lyhörd och ärlig mot sig själv och livet. Yogan ger mig frihet.

 
IRINA LEE
IRINA LEE
Irina er journalist og forfatter og har praktisert ulike former for yoga siden 2006. I 2017 fullførte hun yogalærerutdannelsen (300 timer) ved Oslo Yoga. For henne er yoga et verktøy for å utveksle kunnskap og innsikt.