Mindful Restorative Yoga Basismodul - 50 timer

I denne utdanningen vil du få nye verktøy til din yogaundervisning. Restorativ yoga kan både undervises som egne klasser, men også flettes inn i andre yogastiler.

 

Innhold:

NB! Modulene kan tas i vilkårlig rekkefølge!

Utdannelsen går over fem dager og gir deg 50 timers Yoga Alliance poeng. Det blir 32 timers undervisning, 4 timers praksis og 14 timers hjemmearbeid. Denne utdannelsen passer både for deg som jobber innenfor terapi og helsearbeid, om du allerede er utdannet yogalærer og ønsker flere strenger å spille på eller deg som vil fordype deg i et utrolig effektivt og tilgjengelig stressmestringsverktøy.

Elise Østbø Jansen (E-RYT 200/500) har sin bakgrunn som sertifisert Yogaworks lærer, har undervist i over 10 år og har flere andre yogautdannelser under beltet. Hun er blant annet utdannet som Advanced Relax and Renew® Trainer av Judith Hanson Lasater. De siste årene har Elise fordypet seg i MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) og har funnet at de to sistnevnte praksisene, kombinert, gir et utrolig resultat. Slik oppstod Mindful Restorativ Yoga som en videreutvikling av restorative yoga slik den blir undervist fra både Iyengar og Mindfulness-tradisjonen. Elise er også Nevrogen Yogalærer, kun 19 på verdensbasis – en praksis som kombinerer Tremor / Trauma Release Exercises med Yoga.
Elise har ukentlige klasser ved Oslo Yoga i Mindful Restorative Yoga.
Du vil få et rikere repertoar til å lede studenten din inn i avspenning. Du vil også få en økt forståelse for hvordan og hvorfor du kan bruke yogastillinger, pust, meditasjon og kroppsskanning som effektive teknikker. Målsetningen er å oppnå et mer balansert nervesystem og sinn. Mindful restorative er utviklet etter prinsipper fra blant annet Iyengar yoga og Mindfulness jmf. Jon Kabbat-Zin. Kombinasjonen av disse utgjør et fantastisk verktøy til å oppnå dyp avspenning som balanserer bade kropp og sinn – i vår moderne samfunn trenger vi dette mer en noen sinne. Bruk av utstyr som puter/bolstre, klosser, tepper, stropper og sandposer brukes til å oppnå full avspenning i yogastillingene slik at kroppens nervesystem oppnår tilstander man ellers kun kan oppnå under dyp søvn. Mindfulness teknikkene fasilitere et klarere sinn og Pratyahara, tilbaketrekking av sansene, trener sinnet til å være mindre reaktiv og mer våkent tilstede i øyeblikket. Kombinasjonen vil støtte kroppens naturlige arbeid med å oppnå homeostase – balanse og harmoni.

Høsten 2019 går kurset over to helger:

Helg 1: 11. - 13. oktober 
Helg 2: 25. - 27. oktober

Tidspunkter - med forbehold om noen små endringer:

Fredag: kl. 18.30 – 21
Lørdag: kl. 9 – 17
Søndag: kl. 9 – 17

Pris:
Early Bird: Kr. 8 500,-
(fram til 15. september)
Kr. 9.500 (fra 15. september)

Program

Den først helgen vil vi gå gjennom enkle Mindfulness-teknikker og se på bakgrunn, historikk og den vitenskapelige forskningen som ligger til bunn for dagens utbredelse og bruk av metodene. Du vil få innføring i hvordan restorative yoga fungere som stressmestring og har en dyp virkning på å roe ned sansene og nervesystemet. Det blir opplæring i bruk av utstyr, og hvordan man bygger opp de grunnleggende yoga stillingene. Helg to vil vi dykke dypere inn i Mindfulness teknikker, Pranayama og se på disse i lys av stressmestring og innvirkning på vår moderne livsstil. Du vil lære mer avanserte yogastillinger og de terapeutiske effektene man kan oppnå med disse.