Mindful Restorative Yogaterapi TT (50 timer) - Yogaterapi

I denne videreutdanningen vil du få nye verktøy til din yogaundervisning. Restorativ yoga kan både undervises som egne klasser, men også flettes inn i andre yogastiler. Du vil få et rikere repertoar til å lede studenten din inn i avspenning. Du vil også få en økt forståelse for hvordan og hvorfor du kan bruke yogastillinger, pust, meditasjon og kroppsskanning som effektive teknikker. Målsetningen er å oppnå et mer balansert nervesystem og et motstandsdyktig liv.

Kurset  går over to helger:

Datoer for høsten 2018:

9.- 11. november
7.- 9. desember

 

Fredag kl. 16.30-21.00
Lørdag og søndag kl. 9.30-17.00

Pris: Kr. 8.500 før 15. oktober (early bird), kr. 9.500 etter 15. oktober.

Innhold:

NB! Modulene kan tas i vilkårlig rekkefølge!

Utdannelsen går over to helger og gir deg 50 timers Yoga Alliance poeng. Det blir 32 timers undervisning, 4 timers praksis og 14 timers hjemmearbeid. Denne utdannelsen passer både for deg som jobber innenfor terapi og helsearbeid, om du allerede er utdannet yogalærer og ønsker flere strenger å spille på eller deg som vil fordype deg i et utrolig effektivt og tilgjengelig stressmestringsverktøy.

Lærer: Elise Østbø Jansen
Lærer: Elise Østbø Jansen

Elise Østbø Jansen (E-RYT 200/500) har sin bakgrunn som sertifisert Yogaworks lærer, har undervist i over 10 år og har flere andre yogautdannelser under beltet. Hun er blant annet utdannet som Advanced Relax and Renew® Trainer av Judith Hanson Lasater. De siste årene har Elise fordypet seg i MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) og har funnet at de to sistnevnte praksisene, kombinert, gir et utrolig resultat. Slik oppstod Mindful Restorativ Yoga som en videreutvikling av restorative yoga slik den blir undervist fra både Iyengar og Mindfulness-tradisjonen. Elise er også Nevrogen Yogalærer, kun 19 på verdensbasis – en praksis som kombinerer Tremor / Trauma Release Exercises med Yoga.

Elise har ukentlige klasser ved Oslo Yoga i Mindful Restorative Yoga.

Kontakt: info@elisejansen.no

Program

Helg 1:
Vi vil se på nervesystemet og hvordan restorative yoga og mindfulness har en direkte og indirekte innvirkning på hvordan kroppen responderer og fungerer. Vi vil også se på pusteøvelser og stillnger rettet mot blant annet stress, angst, depresjon og sorg.

Helg 2:
Denne helgen vil se på bindevevets rolle i restorative yoga. Se på hvordan man kan integrere øvelser og yogastillinger til å rehabilitere og frigjøre skadet vev og dype spenninger i kroppen. Vi vil også se på hvordan nervesystemet i bindevevet fungerer som kommunikasjonskanal mot immunforsvaret, sinnet og omverden.

Mer om utdannelsen
Mer om utdannelsen

HVORFOR UNDERVISEN RESTORATIVE YOGA

I denne videreutdanningen vil du få nye verktøy til din yogaundervisning. Restorativ yoga kan både undervises som egne klasser, men også flettes inn i andre yogastiler.

Du vil få et rikere repertoar til å lede studenten din inn i avspenning. Du vil også få en økt forståelse for hvordan og hvorfor du kan bruke yogastillinger, pust, meditasjon og kroppsskanning som effektive teknikker. Målsetningen er å oppnå et mer balansert nervesystem.

Mindful restorative er utviklet etter prinsipper fra blant annet Iyengar yoga og Mindfulness jmf. Jon Kabbat-Zin. Kombinasjonen av disse utgjør et fantastisk verktøy til å oppnå dyp avspenning som balanserer bade kropp og sinn – i vår moderne samfunn trenger vi dette mer en noen sinne. Bruk av utstyr som puter/bolstre, klosser, tepper, stropper og sandposer brukes til å oppnå full avspenning i yogastillingene slik at kroppens nervesystem oppnår tilstander man ellers kun kan oppnå under dyp søvn.

Mindfulness teknikkene fasilitere et klarere sinn og Pratyahara, tilbaketrekking av sansene, trener sinnet til å være mindre reaktiv og mer våkent tilstede i øyeblikket. Kombinasjonen vil støtte kroppens naturlige arbeid med å oppnå homeostase – balanse og harmoni.

For mer informasjon, kontakt Elise direkte: info@elisejansen.no