Holistisk yoga for årstidene TT

Hvert år har vi fem populære temadager i Holistisk yoga for årstidene med lærer Anneli Mjøen.

Holistisk Yoga Årstid er læren om hvordan alt henger sammen: yoga, tradisjonell kinesisk medisin og vestlig medisin har mange likhetspunkter og møtes her i en dypere forståelse. I tillegg følger menneskekroppen i stor grad årstidene. Dette gjelder mer for mennesker som lever tettere på naturen, men vi følger alltid lyset, temperaturen, naturens spiring og vekstfaser. Denne forståelsen kan hjelpe oss å ta vare på vår energi og se sammenhengen mellom uforståelige symptomer vi kan ha, både individuelle og mer generelle.

I de enkeltstående dagene tar vi for oss yogaøvelser, pusteøvelser og medisinske meditasjoner for nettopp årstiden vi befinner oss i. Vi bruker også akupressur, ernæring, yogateori, medisin og TKM, samt aromaterapi. I tillegg har hver dag et eget fordypningstema. Om våren er for eksempel temaet renselse og fornyelsen av energien.

Hver årstid bygger på hverandre, så balanse i en årstid kan gi bedre helse i den neste. Det betyr at kurset passer godt både som hjemmeprogram og støtte for egen helse, og som en solid verktøykasse for deg som er yogalærer eller helsearbeider.

 

Hva lærer du på kurset?

Du lærer om hvordan årstidene påvirker kroppen og får økt kunnskap om kropp og helse fra både vestlig og østlig forståelse. Jo mer vi kan om dette, jo bedre kan vi tilpasse energiforbruket og yogapraksisen vår. Denne kunnskapen og bevisstheten kan skape en tydelig intensjon og positive endringer i livet. Du får med deg to yogaprogram i hver modul og en stor kursmanual med alt vi går gjennom.

Datoer og klokkeslett 2020:

Kroppen og sinnets milde renselse står i sentrum og vi lærer om leverens påvirkning på energisystemet.

Sommeren er hjertets tid, og nå kan vi legge grunnlaget for et sterkt immunforsvar. Vitaliteten og energien kan nå være på sitt sterkeste.

I denne årstiden skal fordøyelsen styrkes, og vi lærer om hva som er det aller viktigste for en sunn fordøyelse.

Nå er det viktig å styrke lungene og tykktarmen, så fordypningstemaet handler om den fantastiske pusten og tarmens påvirkning på immunforsvaret.

Om vinteren fungerer energien på sparebluss og vi lærer om hvordan vi kan styrke nyrene og bevare energien best mulig.

Anneli Mjøen har fordypet seg i helseyoga med stressreduksjon og yoga for utbrente som spesialområde. Hun er en av hovedlærerne ved Oslo Yogas grunnleggende yogalærerutdanning.

Med bakgrunn fra klassisk yoga og medisinsk qigong (fra 1999), har hun utviklet Holistisk yoga, som henter inspirasjon fra mange retninger og retter seg mot mennesker som sliter med tretthet, stress, smerter eller utmattelse. Anneli har holdt på med egenstudier av naturmedisin i mange år.

Hun har gitt ut boken “Yoga for hele familien” og DVD’en “Yoga mot stress”.

Pris: Kr. 5950,- (inkluderer manual)