YOGAMAMMA
LÆRERUTDANNING

YOGA FOR GRAVIDE

6.-11. mai 2019

Yogamamma Cathrine Mathiesen tilbyr en 65-timers videreutdanning for yogalærere som ønsker kompetanse og trygghet til å undervise yoga til gravide kvinner, i egne gravidyoga klasser eller som en del av vanlige timer. Utdanningen passer også for trenere, terapeuter, doulaer, jordmødre eller andre som har en spesiell interesse for graviditet, fødsel og kvinnehelse. 
Utdanningen er godkjent som post-graduate course av Independent Yoga Network.

Yogamamma-utdannelsen omfatter:

  • kvinnekroppens anatomi: fysiske forandringer, plager og utfordringer, spesielle behov under graviditeten
  • humør og hormoner: mentale og emosjonelle behov og hensyn
  • trygg og forebyggende praksis: undervisningsmetode og oppbygging av sekvenser og klasser
  • relevante justeringer, modifikasjoner og overganger mellom stillinger
  • viktigheten av pust og pusteteknikker: underveis i svangerskapet, forberedelse til fødsel, smertelindring under fødsel, overgangen fra datter til mor, i livet som mamma
  • fødselsforløpet: hvordan yoga kan forberede og understøtte kvinnen gjennom en bevisst fødsel
  • avspenning: teknikker, stillinger og meditasjon
  • lyd, chanting, visualisering, positive tanker (affirmasjoner), mantra, mudra og andre verktøy
  • verdien av kvinnelig kraft og fellesskap

Timeplan:

Mandag 8.15-16.15

Tirsdag 8.15-16.15

Onsdag 8.15-16.15

Torsdag 8.15-16.15

Fredag 8.30-16.30

Lørdag 10.00-14.00

 

Mandag-torsdag er det lunsj fra 11.30 til 12.15. Fredag er det lunsj fra 11.30-12.30.

Lørdag er det eksamen og avslutningsseremoni.

Pris kr. 9800,-

inkluderer Cathrine Mathiesens bok Yogamamma - med yoga gjennom graviditet, fødsel og barsel og et 100-siders arbeidshefte, samt tre eksterne bidrag fra spesialister (jordmor, osteopat og yogalærer med mor/barn som spesialfelt).

Cathrines yogareise startet med en liten rød bok hun fant på Buddhist-senteret i London for 20 år siden. B.K.S. Iyengars Tree of Yoga lyste opp veien videre. Hun sier: ‘Gjennom halvparten av livet mitt har hatt yoga som en utømmelig kilde til glede, hvile, trening, åndelighet og fellesskap, som et allsidig verktøy til å holde meg frisk og hel i kropp og sinn.
Cathrine har studert Iyengar og Hatha yoga i Danmark og England, med fordypelse i yoga som terapi, gravidyoga og mamma/baby. Hun underviste i London i flere år, blant annet på Triyoga, The Life Centre og The Special Yoga Centre og er anerkjent som Yoga Elder med over 5000 undervisningstimer av The Independent Yoga Network. I dag underviser hun veldedig yoga, faste klasser, workshops, retreats og lærerutdannelser, holder foredrag og skriver. Hennes første bok Yogamamma utkom på Cappelen Damm i fjor.
Cathrine brenner for å utforske og formidle hvordan yoga kan understøtte kvinner gjennom små og store forandringer og overganger i livet, og har etablert Yogamamma for å dele dette. Hun sier: ‘Mitt første barn ble født på ABC-klinikken for snart ti år siden. Vi ble begge født denne lyse og varme sommernatten: min sønn i all sin fullkomne babyform, og jeg som mamma. Nå har jeg tre barn, tre lærere som har formet meg mer som menneske og yogini enn noen andre. Med kroppen, hodet og hjertet har jeg gjennom disse årene med stor mage og små barn utforsket hvordan denne urgamle indiske tradisjonen kan hjelpe moderne kvinner møte seg selv som mamma på en trygg og naturlig måte.’
Sammen med Marthe Magerøy har Cathrine også etablert Feminin Yoga, en plattform for kvinnelig felleskap og kraft gjennom en støttende og inkluderende yogapraksis.
Cathrine er også utdannet sosiolog og journalist fra London, og KaosPilot fra Århus. Hun har tidligere jobbet som freelancejournalist, prosessleder, design rådgiver, brand manager og prosjektleder for blant annet veldedige initiativ for barn og unge i Sarajevo.