Holistisk Yoga Teacher Training (50 timer) med Anneli Mjøen

 

Holistisk Yoga teacher training/fordypningskurs (50 timer) med Anneli Mjøen

Hver årstid har sin dynamikk – og slik er det også i kroppen. Jo mer vi kan om kroppens funksjoner og behov, jo bedre kan vi tilpasse energinivået og yogapraksisen vår. Tradisjonell kinesisk medisin i kombinasjon med yoga er et fantastisk verktøy for å bedre helsen.

Denne utdannelsen passer like godt for deg som er yogalærer og trenger inspirasjon og faglig påfyll, og for deg som vil bedre egen helse og få inspirasjon til en målrettet hjemmepraksis og en helsefremmende livsstil.

Hva er Holistisk Yoga?

  • Holistisk Yoga betyr helhetlig, og handler om sammenhengen mellom tankene, følelsene og kroppen.
  • Holistisk Yoga tar utgangspunkt i de fem årstidene. I hver årstid konsentreres hovedenergien i kroppen rundt en av de indre organenes (og dennes parorgan) funksjon. Om våren, når naturen begynner å spire og gro, er det for eksempel leverens evne til å rense og regenerere som står i høysete.

Hva lærer du på kurset? 

  • I denne utdannelsen lærer du om hvordan årstidene virker inn på kroppen.
  • Du vil lære hvordan du i hver årstid kan styrke kroppen og sinnet med yogaøvelser, pusteøvelser, meditasjonsøvelser, tuina (spesielle massasjeøvelser), akupressur, kosthold si tillegg til andre livsstilsråd.
  • Vi går igjennom et yinyogaprogram for hvert organ/årstid, og du får med deg et ekstra hathayogaprogram for hver modul.
  • Du får økt kunnskap om kroppen fra vestlig og østlig forståelse. Denne kunnskapen og bevisstheten kan skape en tydelig intensjon og gi positive endringer i livet.
  • Du vil få en innføring tradisjonell kinesisk medisinsk syn på energibaner og hvordan yogaøvelser kan åpne flyten i disse meridianene og dermed styrke de indre organene i et bestemt mønster.

Videre lærer du om vanlige symptomer i en sammenheng som kanskje kan gi deg en aha-opplevelse. Dette skal kun brukes for egen del og ikke som diagnostisering av andre.

For deg som allerede er yogalærer inngår denne utdannelsen som 50 timers diplomert videreutdannelse. Du må skrive en kort tekst etter hver modul, legge opp en yogaklasse basert på årstiden og undervise klassen til en eller flere deltagere som vil gi deg en evaluering.

Du vil få undervisningsverktøy du kan ha glede av lenge – og kunnskap du kan fortsette å utvikle. I hver årstidsfase kan du finne inspirasjon til klassene dine og lære deltagerne dine hvordan de kan nære og helbrede kropp og sinn med pust, øvelser og livsstilsråd.

I år vil utdannelsen bestå av 5 moduler (hele dager) fordelt utover de ulike årstidene. Du kan velge å melde deg på de modulene du er interessert i, eller ta hele utdannelsen. De som er yogalærere og vil ha diplom, må først fullføre alle fem modulene.

Pris for hver modul: 1500,-

19. mai:

Modul 1: Detox og ny energi – VÅREN

Stikkord for denne modulen er våren.

Om våren er det helsefremmende å støtte leverens naturlige rensing av blodet.

Dette gjør vi med yogaøvelser, pusteøvelser og mange gode helsetips.

Påmelding

16. juni:

Modul 2: Godt immunforsvar og godt humør – SOMMER

Stikkord for denne modulen er sommeren, immunforsvaret, og opptak av næring i forbindelse med tynntarmen.

Yoga og pusteøvelser for hjertet, tynntarmen og immunforsvaret generelt.

Påmelding

01. september

Modul 3: God fordøyelse og bedre hjernefunksjon – SENSOMMER

Stikkord for denne modulen er sensommeren og omdannelsen av næring til energi.  Oversatt betyr det hvordan og hva vi spiser, levevaner og den store betydningen dette har for helsen.

Yogaøvelser, massasje og livsstil for milt og mage.

Påmelding

27. oktober

Modul 4: Sterke luftveier, livskraft og sunn tarmflora – HØST

Stikkord for denne modulen er høsten med lungene og den potensielle kraften som ligger i å kontrollere pusten med pusteøvelser.

Du lærer også om forbindelsen til tykktarmen og viktigheten av en sunn tarmflora.

Yoga, tuina og pusteøvelser for lunge og tykktarm.

Påmelding

 17. november

Modul 5: Mer livskraft, nærvær og hvile – VINTER

Stikkord for denne modulen er vinteren og hvordan den lange vinteren virker inn på energien i kroppen. Nå er det viktig å vite hvordan du skal ta godt vare på deg selv!

Yinyoga, guidet meditasjon og avspenning for nyre og urinblære.

Påmelding

 

Anneli Mjøen

Anneli Mjøen har fordypet seg i helseyoga med stressreduksjon og yoga for utbrente som spesialområde. Hun er en av hovedlærerne ved Oslo Yogas grunnleggende yogalærerutdanning.

Med bakgrunn fra klassisk yoga og medisinsk qigong (fra 1999), har hun utviklet Holistisk yoga, som henter inspirasjon fra mange retninger og retter seg mot mennesker som sliter med tretthet, stress, smerter eller utmattelse. Anneli har holdt på med egenstudier av naturmedisin i mange år.

Hun har gitt ut boken “Yoga for hele familien” og DVD’en “Yoga mot stress”.


NETBANX By Optimal Payments