VÅRT TEAM

Jannicke Wiel

Jannicke har praktisert yoga og meditasjon siden 1989, tok yogalærerutdannelsen i India i 1998, og har jobbet som yogalærer på heltid siden 2002. Hun har magistergraden i filosofi fra Universitetet i Oslo. Fra 1992 til 2000 levde Jannicke som yogi i de indiske Himalaya-fjellene, hvor hun mediterte og studerte indisk filosofi (gyana yoga). Jannicke utdannet seg til Feldenkraispedagog og filosofisk praktiker i 2001-2004. Hennes yogaundervisning er preget av Feldenkraismetodens utforskende holdning, hvor du som kursdeltaker får mulighet til å kjenne etter hva som er bra for deg. Jannickes ønske er å bringe yoga ut til alle som ønsker verktøy til å forbedre sine liv. Som leder for Oslo Yoga skaper Jannicke et rom for faglig utvikling for sine medarbeidere og studenter ved å arrangere fagdager, workshops, fordypningskurs og utdannelser. Hun har en inkluderende holdning, og brenner for at alle i yogamiljøet skal øke sin kompetanse, på tvers av yogaskoler og tradisjoner. Som lærer møter Jannicke både nybegynnere og de som fordyper seg gjennom å ta yogalærerutdannelse. “For meg er det meditative aspektet det viktigste i yoga. Når vi praktiserer yoga på en måte som er riktig for oss, hjelper yoga oss til økt sinnsro, til samadhi, og til selvinnsikt. Filosofien skal ikke gi en fasit eller et endelig svar, men en lyst til å forstå mer av livet, oss selv og andre. Jeg ønsker i undervisningen min å styrke din kontakt med deg selv og skape et trygt rom for din indre utforskning. Kroppen gir deg signaler som forteller deg noe om livet ditt og veien du går. Du får mulighet til å finne din vei med yoga – og din vei er unik.” Jannicke har utgitt fem CD’er – Yoga flyt, Somayoga, Gravideyoga, Klassisk yoga og Avspenning for transformasjon og velvære. Alle er tilgjengelige i Oslo Yogas nettbutikk.

Anneli Mjøen

Anneli er Oslo Yogas mest erfarne lærer innen helseyoga, med stressreduksjon og yoga for utbrenthet som spesialområde. Hun er en av hovedlærerne på yogalærerutdannelsen, og leder utdannelsen i Holistisk yoga. Hun lærte yoga og meditasjon i tenårene. Etter å ha utdannet seg som lærer i yoga og medisinsk qigong (fra 1999), begynte hun å jobbe full tid på Oslo Yoga (2007). Anneli har utviklet Holistisk yoga, som henter inspirasjon fra mange retninger og retter seg mot mennesker som sliter med tretthet, stress, smerter eller utmattelse. Hennes Energiyoga forener kunnskap fra yoga og qigong (tradisjonell kinesisk medisin) for å effektivt kunne bygge opp kroppens energisystem. Hun har også utviklet “yoga for bindevevet” – et kurs som tar sikte på å endre kroppens strukturelle bindevevslinjer og på den måte løse opp smerter og skjevheter. Anneli har studert medisin og naturmedisin i mange år. Hun har gitt ut boken “Yoga for hele familien”, en barnebok om skaperkraft og DVD,en “Yoga mot stress”.

Vibeke Gjeruldsen

Vibeke er Oslo Yogas hovedlærer i ashtanga yoga. Siden 2003 har hun praktisert ashtanga yoga daglig. Hennes dedikerte undervisning og evne til å tilpasse øvelsene til den enkelte, har gjort at vi nå tilbyr ashtanga yoga hver ukedag. Siden 2005 har Vibeke vært dedikert elev av Lino Miele, og følger hans undervisning i India og Italia. I 2007 fullførte hun AYOs 2 årige yogautdanning, ved Ellen Johannesen, og har siden det, undervist yoga på heltid. Hun har også vært på kurs og blitt inpirert av John Scott, Kino McGregor og Tim Feldman. Kroniske ryggsmerter er forsvunnet takket være en jevn og god yoga praksis, og yogaen har også hjulpet henne ut av utbrenthet. Hun ønsker i sin undervisning å dele de positive opplevelser hun selv har med yogaen, og å hjelpe elevene å finne en god praksis som passer den enkelte, med hovedfokus på pust, flyt og glede.

Nina Marie Gudmestad

Nina underviser i ashtanga yoga og yoga for (stive) menn. Hun er opptatt av skadeforebygging og hvordan man kan tilrettelegge yoga til den enkelte etter skader. I 2013 tok hun lærerutdanning (200 timer) med Basia Lipska Larsen i Oslo. Siden det har hun undervist på ulike steder i Oslo. Hun underviser i Ashtanga yoga på Oslo Yoga. Dette forteller Nina om sin yogareise: Jeg må innrømme at yoga den første tiden kun var fysisk trening for meg. Jeg ble fascinert over hva jeg klarte å få kroppen min til å gjøre, og jeg ble både mykere og sterkere. Men det er noe rart med yoga. Sakte men sikkert gikk det opp for meg at yoga er mer enn den fysiske kroppen. Det er mer enn bare å gjøre rare stillinger. Samme hvor mye motstand jeg gjorde, begynte det å snike seg inn små forandringer i måten jeg tenkte på og i hvordan jeg var. Det ekspresstoget av noen tankerekker som alltid raste gjennom hodet mitt, har sakket farten og gitt meg tid til å fokusere på en ting av gangen. Jeg vet ikke om andre har merket det, men jeg føler meg i alle fall mer tålmodig, aksepterende og avslappet. Og det er blitt lettere å fokusere og konsentrere seg. Slik begynte min yogareise, og den er på ingen måte slutt.

Jonathan Weber

Jonathan is Oslo Yoga’s main meditation and mindfulness teacher. He contributes to Maja Thune’s Yoga Therepy Teacher Training with mindfulness as a tool to stress relief. Jonathan Weber is Oslo Yoga’s main meditation and mindfulness teacher. He contributes to Maja Thune’s Yoga Therepy Teacher Training with mindfulness as a tool to stress relief. Jonathan is a certified teacher of Therapeutic Mindful yoga and Mindfulness-Based Stress Reduction. With over 25 years of experience in meditation and yoga he brings a deep level of wisdom to his teaching. He combines his broad knowledge of Eastern traditions with modern research to present effective techniques for realizing greater well-being, holistic health, and self-awareness. He has been practicing Tibetan Buddhist yoga and Jnana/Raja yoga since 1987. He is also trained in Kripalu yoga, Edgu spinal maintenance, and Reiki healing. Jonathan is a profesional fine artist and illustrator, having produced yoga drawings for Elixia’s training manuals and John Friend, founder of Anusara yoga. Originally from the United States, he has relocated to Norway. To read more about Jonathan, visit: Jonathanweber.org

Pia Maria Kozlowski

Pia er leder for Oslo Yogas Vinyasa yoga teacher training. Hun har praktisert yoga og meditasjon siden 2001 og har undervist i yoga siden 2003. Hun har ukentlige klasser i ashtanga yoga, vinyasa yoga og restorative yoga. Hun har ukentlige klasser i vinyasayoga og restorative yoga ved Oslo Yoga, og leder Oslo Yogas videreutdannelse i vinyasayoga. Pia underviste først i Iyengar yoga. I 2004 begynte hun å utforske og praktisere Vinyasa-yoga og begynte raskt å undervise dansere. Pia har mange lærerutdannelser og år med undervisning bak seg både i Vinyasa-yoga og Asthangayoga, men også i tradisjonell yogaterapi der individers spesifikke behov imøtekommes. Med over 13-års erfaring og undervisning i vinyasa-yoga har Pia blitt en lærer som tar kroppens alignment-prinsipper og forskjeller på alvor gjennom å fokusere på skadeforebygging og tilstedværelse i oppbyggingen av sekvenser. Samtidig er sekvensene hennes både morsomme og ofte overraskende! Hun fletter gjerne inn prinsipper fra yogaterapi inn vinyasa-klasser og vinyasa-krama-filosofi inn i yogaterapi og gir ofte personlig veiledning i klasseundervisning. Lengre tøyesekvenser er også en del av klassene hennes.

Gunn Haglund

Gunn Haglund har praktisert yoga siden 1998 og utdannet seg i 2009 til yoga instruktør ved Triyoga i London. Hun har siden 2011 drevet Planet Energize og tilbudt yoga og meditasjon til bedrifter og privatpersoner i London, Zurich og Oslo. Gunn har gjennomført en rekke fordypningskurs innen Asthanga yoga, yoga filosofi, Vipassana meditasjon, anatomi, nevrologi & epigenetikk, thai yoga massasje og Ayurveda medisin, i India, England og Frankrike. Gunn underviser Asthanga Yoga og Dynamisk eller Vinyasa Yoga, sistnevnte en flyt av yoga asanas til behagelig musikk, som avsluttes med pusteøvelser, meditasjon og avslappning. Med en interesse for diafragma anatomi og nervesystemet har Gunn de senere år arrangert en rekke kurs innen yoga mot stress og utbrenthet. Hun arrangerer også yoga kurs for tenåringer, Mindfullness workshops, samt Yoga retreats og Meditasjons kurs i Italia og England. www.gunnhaglund.com

Karin U-S Berg

Hun har utdannelse fra Den Norske Balletthøyskole, Norges Idrettshøyskole og 2-årig fordypning i Ashtangayoga under ledelse av Ellen Johannessen ved Ashtanga Yoga Oslo (AYO), Yogalærerutdannelse for Barn med Maalaa og Viryayoga med flere påbygningskurs med Josephine Selander. Hun har undervist yoga siden 2005. Vært leder og lærer for Yoga på Vinderen, underviser i tillegg Bedriftsyoga og privatundervisning. Har undervist ved Oslo Yoga siden 2005. Karin er inspirert av sin pedagogiske bakgrunn når hun underviser yoga og hun tilrettelegger for ulike grupper og nivåer som voksne, barn, ungdom, gravide og pensjonister. Hun har hatt studieopphold på AYRI i Mysore, India, deltatt på workshops og foredrag med John Scott, Ana Forest, Matthew Sweeney, Tim Feldman, Simon Low, Julie Gudmestad, Peo, Jannicke Wiel og mange andre inspirerende lærere som har delt sin viktige kunnskap og erfaring. For tiden tar hun Mindful Restorative Yogautdannelse. Karin er opptatt av de små nyanser som gir store endringer og at yoga kan åpne for innsikt på flere plan.

Hege S Karlsen

Hun ble utdannet i YogaSomatics i 2011 (Registered Yoga Teacher i YogaAlliance (200RYT®) og har siden viderutdannet seg som Somatic Bodyworker og Somatic Educator. Hun går jevnlig på kurs i inn og utland for å utforske videre henne interessert i kroppens fluiditet både på land og i vann. Hun bruker sin erfaring med rygg og bekkenproblematikk for å gi en rolige timer som fokuserer på å løse opp i spenninger og utforske mulighetene i et trygt rom. Yoga som bruk til å senke smerte, bedre funksjonevne og for å forbedre psyken er viktige tema for henne. Hege tilbyr individualtimer i yoga på land og i varmt vann. Se www.utpust.no for mer informasjon eller ta kontakt på hege@utpust.no

Daniel Gjerde

Daniel underviser Dynamisk yoga med fokus på teknikk og det meditative. Han har en dyp interesse for meditasjon, og har studert og praktisert buddhistisk meditasjon i Kopan Monastery i Nepal i lengre perioder. Mellom her har han tatt 200-timers og 500-timers yogalærer utdanning med YogaWorks som er en fantastisk kombinasjon av Iyengar Yoga sin presisjon og bevissthet, og Ashtanga sin oppbygging, pust og flyt. Han har undervist siden 2011 og sier selv han har en lærerstil som er bevisst, i bevegelse, streng, og med mye kjærlighet:) Klassene går under kategorien Vinyasa eller flow, hvor bruken av temaer i klassen er meget hyppige for å skape mer bevissthet og dybde i yoga-praksisen. Daniel har tatt flere forskjellige barne-yoga utdanninger og holder yoga for barn i barnehager, skoler og yogacamper. “Jeg skiller ikke innholdet av hva jeg lærer bort til barn og voksne, kun måten jeg formidler det på”. Nettsider: www.letsyoga.no og www.letsmeditate.no

Elin

Elin hadde sitt første møte med yoga i 2009 på Oslo Yoga, der hun deltok på mange dynamiske og ashtanga-yoga kurser. Hun ble raskt en ivrig yogi som ville lære mer og fordype seg i Yogaen. I 2016 utdannet Elin seg til yogalærer ved å studere 300 T yogalærere utdanning her hos oslo yoga. Hun har også utdannet seg innenfor yoga for barn og barselyoga samt deltatt på et flertall kurser innenfor pedagogikk. Elin er i tillegg utdannet barn og ungdomsarbeider Elin beskriver undervisningen sin slik; «Yogatimene mine preges av ydmykhet og forståelse for din egen kropp. I timene gir jeg rom for tid til å utforske stillingene, jeg gir deg mulighet til å lytte til kroppen din, hva den behøver her og nå, og å oppleve og respektere den i akkurat det øyeblikket. Jeg bruker musikk i mine dynamiske timer og liker å finne kreativiteten og lekenheten i yogaen. Yoga er noe du skal føle deg bra med, noe du skal ha glede av, og en plass der du får muligheten til å gi slipp! ikke enda et hverdagsmåtte »

Maja Thune

Maja er utdannet innen jivamuktiyoga, yinyoga og hathayoga. Hun har undervist i yoga og mindfulness rundt omkringi verden blant annet på Bali, i Spania og i Sinaiørkenen. Maja ga i 2016 ut den bestselgende yogaboken " yoga som terapi "i sammerbeid med Gunnar Egeberg, og har sin egen utdanning i yogaterapi for helsepersonell og yogalærere. Hun har utviklet yoga som terapiform, og benyttet seg av yogaens og mindfulnessens kraftfulle verktøy på sykehus, i poliklinikk og i sin private praksis som psykoterapeut. Hun er lidenskapelig opptatt av hvordan yogaen virker som medisin i møte med psykiske plager som stress, traumer og angst, og hvordan en jevnlig yogapraksis kan bidra til økt bevissthet, dypere nærvær og medfølelse i møte med oss selv og andre. Hun har erfart hvordan en jevnlig yogapraksis kan bidra til et ønske om å gjøre en forskjell i verden, og har tatt yogaen fra matten og ut i verden gjennom sine arrangementer " Kjærlighet som medisin" som er en bevegelse der intensjonen er å skape håp og transformasjon i psykiatrien.

Anna Louisa Paixao Berg

Anna blev introducerad till kundaliniyoga tidigt som barn av sin mor och har av och till praktiserat yoga och meditation under ungdomsåren. Hon har undervisat Hatha och Yin på heltid sedan 2014 och har under denna tid studerat och genomgått flera lärarutbildningar och workshops i Indien, Costa rica samt Stockholm. Hon har ett intresse för den dynamiska, stärkande yogan samt den mjuka, lugna yin-yogan, och tror på att kroppen behöver en balans utav bägge två. "Yogan är för mig väldigt mycket mer än de fysiska övningarna det är ett sätt att bli mer öppen, receptiv, lyhörd och ärlig mot sig själv och livet. Yogan ger mig frihet.

Fatima Sidhrèe

Fatima underviser våre populære ukentlige yin yogaklasser og helgekurs med mykhet og nærvær. Hennes yogavei startet i 2000, og har siden det vært hennes livsstil. Hon är tacksam och ödmjuk att yoga har fört henne närmare in till hennes essens. Yoga är livets lilla pärla till att ta vara på våra medgångar och motgångar. Vila, landa, lyssna, omtanke, stillna och närvaro i livet. Hennes tillnärmning med yoga är öppen, lyssnande, rofylld och med en önskan av trygghet till dem hon möter. “Somewhere within us all, there does exist a supreme self who is eternally at peace” – Elisabeth Gilbert Fatima är grundaren av Esencia.no. Hon undervisar i Yin Yoga & Gravid Yoga. Hon ger workshops i “Yin Yoga & De fem elementer genom årstiderna” og “Yin Yoga mot stress”. Hon har en stor fascination för energikroppen genom kinesisk medicin. Yin yoga är det som ligger henne närmast och det är där hon vilar. Hennes intention med yin yogan är att stötta dig genom de olika årstiderna för att skapa balans, med inspiration från de fem elementer, meridianer, organer, akupressur. Yin yogan är en underbar praktik för att släppa på stress och spänningar.

Anne Stine Baumann Frost

Anne har holdt rideundervisning, ridd og trent egne og andres hester gjennom 30 år og oppdaget for flere år siden hvordan man kan benytte yogaen for å forbedre sin ridning, rytterfølelse og kommunikasjon med hesten. Anne Stine Baumann Frost er utdannet yogainstruktør ved Axelssons Body Work School og rytteryogainstruktør fra Fit2Ride i Danmark og har i tillegg praktisk pedagogisk utdanning fra høgskolen i Akershus. Hun har holdt rideundervisning, ridd og trent egne og andres hester gjennom 30 år og oppdaget for flere år siden hvordan man kan benytte yogaen for å forbedre sin ridning, rytterfølelse og kommunikasjon med hesten.

Francesca Amriati

Francesca er en av hovedlærerne på Oslo Yogas barneyogalærer utdannelse.

Silje Bjørnholt

Silje Bjørnholt underviser med mykhet og tilstedeværelse i myk yoga flyt, dynamisk yoga og jivamuktiyoga.

Marit Thorsrud

Marit underviser yoga til barn og ungdom i alle aldere. «Min viktigste motivasjon for å bli barneyogalærer er å hjelpe barn til å tro på seg selv. Jeg ønsker at alle barn skal bli sett som den personen han eller hun er, og at de skal ha det gøy når de gjør yoga!» Marit Thorsrud er en av hovedlærerne på Oslo Yogas barneyogautdannelse. Hun har 300 timers grunnutdanning fra Oslo Yoga og er sertifisert yogalærer for barn og ungdom fra YogaKids i USA (en ettårig utdanning med egen fordypning i yoga for barn med spesielle behov). Marit tilbyr yoga for barn, ungdom og voksne og holder kurs tilrettelagt for skoler, barnehager, institusjoner etc. der ansatte lærer hvordan de kan bruke yoga i sin jobbe med barn og unge. Marit underviser faste kurs ved Medisinsk Yoga Øst. Hun er siviløkonom og har 10 års erfaring fra næringslivet før hun endret karriereretning. Marit startet med yoga som barn og har praktisert regelmessig siden 1995. "Jeg har vært innom mange ulike yogaretninger, og tatt med meg det jeg synes er best fra de ulike retningene. Min yogaundervisning er derfor tverrfaglig og passer for alle. Jeg er opptatt av å styrke selvfølelse og kroppsbevissthet samt redusere stress for både barn, ungdom og voksne."

Elise Jansen

Elise har sin bakgrunn som sertifisert Yogaworks lærer og har undervist i over 10 år med har flere andre yogautdannelser under beltet. Elise har sin bakgrunn som sertifisert Yogaworks lærer og har undervist i over 10 år med har flere andre yogautdannelser under beltet. Hun er blant annet utdannet som Advanced Relax and Renew® Trainer av Judith Hanson Lasater. De siste årene har Elise fordypet seg i MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) og har funnet at de to sistnevnte praksisene, kombinert, gir et utrolig resultat. Slik oppstod Mindful Restorativ Yoga som en videreutvikling av restorative yoga slik den blir undervist fra både Iyengar og Mindfulness-tradisjonen.

Eevi Beck

Eevi Beck har praktisert meditasjon og dyp mindfulness siden 1995. Eevi Beck har praktisert meditasjon og dyp mindfulness siden 1995. Eevis praksis er å være fullt tilstede i øyeblikket, uansett om det er behagelig eller ubehagelig. Hun er dharmacarya (dharmalærer, lærer i meditasjon og mindfulness som livskunst) i Thich Nhat Hanhs tradisjon, kjent som ‘smilende zen’. Hun reiser årlig til hovedsenteret Plum Village i Frankrike for å delta og undervise der. Hun underviser også i Tyskland, Danmark og flere steder i Norge. Eevi har dessuten danset improvisasjonsdans siden 1993 og gjør yoga i perioder. Av yrke er hun akademiker. Du kan delta på flere klasser og retreater med Eevi gjennom dharmagruppa.no

Minka

Minka startet med klassisk Hatha yoga i 2001 og ble introdusert til Ashtanga vinyasa yoga noen år senere. Siden 2010 har Ashtanga yoga vært hennes daglige praksis. Hun er alltid opptatt av å lære mer om hva det betyr å være menneske, og opplever at yoga er en utømmelig kilde til nettopp dette . Minka har gjennomført flere dybdekurs i Ashtanga Vinyasa yoga og Yin Yoga, og vært lengre perioder i India for å studere yoga. Hun har også en mastergrad i Allmenn litteraturvitenskap fra UiO, og mange års erfaring fra kulturformidling og språkundervisning. I dag underviser hun yoga på fulltid. I tillegg til den daglige praksisen under Pernille Bønkan, er Peter Sanson og Kia Naddermier Minkas viktigste lærere og mentorer.