Holistisk yoga lærerutdannelse

Chris Kummer

 

 

I’ve always been fascinated by movement. What was challenging to me was the translation of the anatomy I was taught, or what I found in books to what I was experiencing and seeing in people moving and training around me. 

The first few times I studied anatomy, while working in hospitals or even at University, did little to make the knowledge practical for improving my own movements, sports and practices. 

It was the real need for useful and easy to understand knowledge about our body to, at minimum, remain injury free and empower who we are and what we can do that led me to develop the ANATOMY SHOW. 

 

Enjoy, have fun and move well with intelligence and intent.

The Anatomy Show brings movement anatomy to life! 

Practical, interactive experiences make your body your best new friend.

Mer om utdannelsen
Mer om utdannelsen

Denne utdannelsen passer like godt for deg som er yogalærer og trenger inspirasjon og faglig påfyll, og for deg som vil bedre egen helse og få inspirasjon til en målrettet hjemmepraksis og en helsefremmende livsstil.

Hva er Holistisk Yoga?

  • Holistisk Yoga betyr helhetlig, og handler om sammenhengen mellom tankene, følelsene og kroppen.
  • Holistisk Yoga tar utgangspunkt i de fem årstidene. I hver årstid konsentreres hovedenergien i kroppen rundt en av de indre organenes (og dennes parorgan) funksjon. Om våren, når naturen begynner å spire og gro, er det for eksempel leverens evne til å rense og regenerere som står i høysete.

Videre lærer du om vanlige symptomer i en sammenheng som kanskje kan gi deg en aha-opplevelse. Dette skal kun brukes for egen del og ikke som diagnostisering av andre.

For deg som allerede er yogalærer inngår denne utdannelsen som 50 timers diplomert videreutdannelse. Du må skrive en kort tekst etter hver modul, legge opp en yogaklasse basert på årstiden og undervise klassen til en eller flere deltagere som vil gi deg en evaluering.

Du vil få undervisningsverktøy du kan ha glede av lenge – og kunnskap du kan fortsette å utvikle. I hver årstidsfase kan du finne inspirasjon til klassene dine og lære deltagerne dine hvordan de kan nære og helbrede kropp og sinn med pust, øvelser og livsstilsråd.

I år vil utdannelsen bestå av 5 moduler (hele dager) fordelt utover de ulike årstidene. Du kan velge å melde deg på de modulene du er interessert i, eller ta hele utdannelsen. De som er yogalærere og vil ha diplom, må først fullføre alle fem modulene.

Modulenes innhold og datoer
Modulenes innhold og datoer

19. mai: Modul 1
VÅREN: Detox og ny energi
Om våren er det helsefremmende å støtte leverens naturlige rensing av blodet. Dette gjør vi med yogaøvelser, pusteøvelser og mange gode helsetips.
Påmelding

16. juni: Modul 2
SOMMER: Godt immunforsvar og godt humør
Vi fokuserer på hjertet, immunforsvaret, og opptak av næring i forbindelse med tynntarmen.
Yoga og pusteøvelser for hjertet, tynntarmen og immunforsvaret generelt.
Påmelding

1. september: Modul 3
SENSOMMER: God fordøyelse og bedre hjernefunksjon
Vi fokuserer på omdannelsen av næring til energi, altså på hvordan og hva vi spiser, og den store betydningen kosthold og levevaner har for helsen. Yogaøvelser, massasje og livsstil for milt og mage. 
Påmelding

27. oktober: Modul 4
HØST: Sterke luftveier, livskraft og sunn tarmflora
Vi fokuserer på lungene og den potensielle kraften som ligger i å kontrollere pusten med pusteøvelser. Du lærer også om forbindelsen til tykktarmen og viktigheten av en sunn tarmflora. Yoga, tuina og pusteøvelser for lunge og tykktarm.
Påmelding

17. november: Modul 5
VINTER: Mer livskraft, nærvær og hvile
Vi ser på hvordan den lange vinteren virker inn på energien i kroppen. Nå er det viktig å vite hvordan du skal ta godt vare på deg selv! Yinyoga, guidet meditasjon og avspenning for nyre og urinblære. 
Påmelding

Pris for hele utdannelsen (betalt i forkant av første modul): kr. 6.500,-

Pris pr. modul: kr. 1.500,-

Lærer på utdannelsen
Lærer på utdannelsen

Anneli Mjøen har fordypet seg i helseyoga med stressreduksjon og yoga for utbrente som spesialområde. Hun er en av hovedlærerne ved Oslo Yogas grunnleggende yogalærerutdanning.

Med bakgrunn fra klassisk yoga og medisinsk qigong (fra 1999), har hun utviklet Holistisk yoga, som henter inspirasjon fra mange retninger og retter seg mot mennesker som sliter med tretthet, stress, smerter eller utmattelse. Anneli har holdt på med egenstudier av naturmedisin i mange år.

Hun har gitt ut boken “Yoga for hele familien” og DVD’en “Yoga mot stress”.