BARSELYOGA LÆRERUTDANNELSE

Barselyoga er et yogatilbud for nybakte mødre og deres barn. I motsetning til mye annen yogaundervisning, foregår barselyogaundervisning på dagtid. Som barselyogalærer jobber du med å støtte kvinnen til å komme i gang med yoga og fysisk trening etter svangerskap og fødsel. Undervisningen handler om å gi redskap til økt bevissthet og velvære i en viktig livsperiode, og du får innsikt i barselkvinnens anatomi og hennes fysiske og mentale behov i en periode hvor hun har lite tid for seg selv.

Dette 20 timers kurset gir deg en innføring i hvordan du kan tilrettelegge yoga for den nybakte moren, og hvordan du kan inkludere barnet i timen.

 

Du lærer:
* Gode øvelser for opptrening av mage og bekkenbunn
* Gode øvelser for å styrke og myke opp ryggen
* Gode øvelser for å myke opp i skuldre og nakke
* Sanger og leker for barnet
* Enkle babymassasjeteknikker

Du får oppleve:
* to ulike klasser med barselyoga med mødre og barn
* yogaøvelsene i egen kropp
* å prøve å undervise mødre med baby

Mer om kurset
Mer om kurset

Vi vil under utdannelsen også jobbe med hvordan vi som yogalærere – uansett fagområde – kan bli klarere i hvordan vi instruerer, mer bevisst hvordan vi bruker ord, intonasjon og bilder, og vi vil fordype vår forståelse av anatomi slik at vi kan lese og veilede deltakerne våre enda bedre, spesielt med hensyn på bruk av kjernemuskulatur, og gi nyttige pusteøvelser for stressreduksjon og økt velvære.

  • Siste kursgang får du prøve barselyogaundervisning selv.
  • Du skal i løpet av kurset levere et skriftlig arbeid på to sider.
  • For å kunne delta på utdannelsen forutsettes det at du allerede er yogalærer.

Early bird pris frem til 10 januar er 3600 kr. Etter det koster det kr. 4000.

Lærer: Jannicke Wiel
Lærere: Jannicke Wiel og Cecilia Lothe

Jannicke Wiel er hovedlærer på Barselyogautdannelsen. Som den første i Norge, begynte hun å undervise i barselyoga i 2002. Jannicke hadde selv med sin datter mens hun underviste barselyoga i 2007, og fikk gjennom det egen erfaring i hvor viktig det er å inkludere barnet i undervisningen og tilrettelegge for at barnet skal trives når vi voksne gjør yoga. Jannicke har spesiell erfaring med opptrening av mage etter keisersnitt, og jobber med nevromotorisk trening av mage og bekkenbunn i all sin undervisning. Jannicke underviser til daglig i barselyoga ved MamaYoga, og har både kursene BarselMyk og BarselStyrke.

 

 

 

 

 

Cecilia Lothe er babymassasjelærer på Barselyogautdannelsen. Cecilia er kiropraktor og babymassør. Hun har bred erfaring med vanlige nakke-og ryggplager samt spesialisert praksis med bekkenplager under og etter svangerskap og behandling/oppfølging av spedbarn og barn. I tillegg har hun erfaring fra frivillig arbeid på ryggklin

ikk og sykehus i Botswana 2013. I 2016 tar hun tverrprofesjonell videreutdanning i smertebehandling ved siden av klinisk arbeid. Cecilia er sertifisert babymassasjeinstruktør og har regelmessig hatt kurs for foreldre de siste årene.

 

 

Datoer for 2018:
Onsdag 28. februar kl. 12-16, torsdag 1.mars kl. 9-16, fredag 2. mars kl. 9-12.
Torsdag og fredag 22. - 23. mars 2018, kl. 9-16. 
(Sertifiseringen 23 mars)